1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja zatrzymana xbox 360 liteon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Razor126, Październik 29, 2011.

  1. Razor126

    Razor126 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Próbowałem już wszystkiego i nic nie chcę pomóc dlatego piszę. Posiadam przerobioną konsolę xbox 360 z flashem iextreme 1.5 Wróciłem rano z giełdy z Dead Island :D Od razu wrzuciłem płytkę Wave 4 potem płytę z grą. Wyskoczył komunikat o aktualizacji więc wdusiłem x i aktualizacja zaczęła się robić. Konsola ponownie się uruchomiła i od tamtej pory cały czas jest komunikat aktualizacja została zatrzymana, włóż płytę z aktualizacją do napędu czy coś w tym stylu. Próbowałem wgrać dasha ściągniętego ze strony xbox.com zarówno przez CD jak i USB, ale za każdym razem komunikat się nie zmieniał. Po dłuższym czasie udało mi się wgrać oryginalny soft według poradnika który znalazłem na forum i dalej USB jak, i CD nie aktualizuje a komunikat stale taki sam. Napęd Liteon. Z góry dzięki za odpowiedź :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kiziorek

    Kiziorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oj, niestety nie mam dla Ciebie zbyt dobrych wieści. Jeżeli już wgrałeś dashboard, to najpewniej skasowałeś przeróbkę i teraz czeka Cię wydatek ok. 50-60zł na ponowne przerobienie. Masz nauczkę, że nie należy bezmyślnie klikać "aktualizuj" :)
     
  4. Razor126

    Razor126 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konsolę potrafię sam przerobić i posiadam klucz do napędu :D
    Czy wystarczy, że na nowo przerobię konsolę na najnowszy soft i wsadzę płytkę z dead island ? a jeśli tak to jaką wersję softa wybrać ?
     
  5. GROL

    GROL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wgraj najpierw oryginalny soft do napędu, potem najnowszy dashboard, a potem LT+
     
  6. Razor126

    Razor126 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wgrałem oryginalny soft, ale konsola nadal uparcie wyświetla błąd aktualizacji
     
  7. GROL

    GROL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jaką wersje dasha próbujesz wgrać ??
     
  8. Razor126

    Razor126 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. GROL

    GROL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak możesz to podaj kod błędu.
     
  10. Razor126

    Razor126 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    22fb-335a-b800-0f00-c000-0059
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    musisz wgrac dasha 599( z pena najlepiej)bo z dead island taki Ci zaczelo instalowac i dlatego 604 nie idzie
     
  12. Razor126

    Razor126 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    599 z pena wyskakuje błąd 013...
     
  13. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    a naped jest fabryczny czy wymieniany??
     
  14. Razor126

    Razor126 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    fabryczny... konsola została kupiona w Grudniu 2008 ja ją przerabiałem wszystkie gry normalnie chodziły aż do dzisiaj :(
    a gdzie można znaleźć 599 na CD ? bo może musi to na płycie odnaleźć ? i czy rzeczywiście może to być dowolna płyta czy musi być DL ?
    jakaś prędkość nagrywania ?
     
  15. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wgraj do napedu z paczki LT+ 2.0 LTPlus-025-v2.0 bo po tej aktualizacji wszystkie litki to 0251 i musi ruszyc ten 599 z pena
     
  16. Razor126

    Razor126 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    MD5 hash: 0264149996f783b54629c1598072e50e
    Drive key @ n/a FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
    Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 0251]
    Firmware is: LT-Plus 1.1
    Spoofing Target
    DVD Key copied to target
    Target is LT - ID strings not copied to Target

    Target rev is LT 02510C, serial info not copied
     
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wgraj LT 2.0 nie LT 1.1 temu nie idzie potem z pena dash 599
     
  18. Razor126

    Razor126 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nazwa jest LTPlus-025-v2.0.bin a widzi go jako 1.1 paczkę ściągałem z forum z tutoriala o aktualizacji flasha
     
  19. Razor126

    Razor126 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    LTPlus-748v1.1.bin ale coś takiego mi poszło:
    Genuine LT plus v1.1
    Drive key @ n/a 77777777777777777777777777777777
    Firmware Osig: [PLDS DG-16D2S 7485]
    Firmware is: LT-Plus 1.1
    Spoofing Target
    DVD Key copied to target
    Target is LT - ID strings not copied to Target
    Serial data copied from Source to Target
     
  20. Razor126

    Razor126 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poradziłem sobie wgrałem tego softa i dokończyłem aktualizację z dead island :D Dzięki za pomoc !
     
  21. ReloadZ

    ReloadZ Banned

    Dołączył:
    Październik 24, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Razor126 , staraj się edytować posty.
     
Wczytywanie...

Poleć forum