1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacja

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Ptq, Październik 1, 2011.

  1. Ptq

    Ptq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem otóż sciągnełem sobie fife 12 i włączając ją wlączyła mi się aktualizacja. Wylączyla mi sie mniej wiecej w polowie i pokazał sie bląd
    xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-c000-0013 pomocy co mam teraz zrobic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mabik

    mabik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    przerobić ponownie konsole bo skasowałeś sobie przeróbkę
     
  4. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Musisz przywrócić oryginalny flash napędu. Zrobić update dasha i później znów przerobić napęd.
     
  5. Ptq

    Ptq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak zainstalowac tego dasha? Jak przerobie ponownie konsole to wszystkie gry beda dzialac?
     
  6. mabik

    mabik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    na razie możesz dokończyć tą aktualizację wgrywając dash 2.0.13146.0 na pendriva/płytę i podłączyć go do konsoli i powinno zaktualizować się do końca. Ale będą ci chodzić tylko oryginały. Później zaktualizuj do dashboarda 2.0.13599.0 i oddaj konsolę do przeróbki.
     
  7. kamiwwy

    kamiwwy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wyszków
    u mnie niestety w żaden sposób nie mogę dokończyć aktualizacji dash'a próbowałem tego 2.0.13146.0 i 2.0.13599.0 z płyty i usb ale ciagle błąd ...0013
    sam sobie napęd przerabiałem miałem przeróbkę 1.61 teraz wgrałem stock fw (orig-74850C-1a000 - inne b,c,e też próbowałem), a dash jak nie chciał się dograć tak dograć sie nie chce.

    Xbox Phat napęd liteon 74850c A0A1.

    Prosiłbym o jakieś wskazówki co jeszcze mogę zrobić poza roztrzaskaniem konsolki o podłogę...?
     
  8. dzieciorób

    dzieciorób Banned

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jaką wersję dashu Ci pokazuje teraz w ustawieniach konsoli?
     
  9. kamiwwy

    kamiwwy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wyszków
    po uruchomieniu konsoli odrazu mam błąd na białym ekranie i nic nie da się zrobić ciężko mi nawet stwierdzić jakiego dasha z fifą próbowałem wgrać.

    Próbowałem z trzymaniem guziku synch z tacka wysunięta w pół i bez to cofnac ale odrazu na ekranie pokazuje błąd...

    Czy podłącze dysk czy też nie to tylko biały ekran z dyskiem widze zatrzymano aktualizacje błąd ....0013.
     
  10. dzieciorób

    dzieciorób Banned

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale aktualizację z pena przyjmuje?
    spróbuj lecieć wersjami dasha w dół aż się zaktualizuje, potem wgrać stockowy fw, najnowszego dasha i potem lt+ 2.0
    jak tak nie zadziała to spróbuj wgrać stockowy ale tę wersję która się wgrywa podczas aktualizacji czyli "post 13141" - wtedy już napęd nie nazywa się 74850C tylko 02510C, a potem znowu dasha
    jak się wtedy nie uda to przynajmniej będziesz mógł skrobnąć maila do microsoftu że aktualizacja zepsuła Ci konsolę ;)

    poza tym na pewno masz podłączony dobrze napęd? mi się zdarzyło zapomnieć podpiąć kabelka sata po zmianie fw ;)
     
  11. kamiwwy

    kamiwwy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wyszków
    spoof zrobilem do orig-02510C-1c000 z mojego pliku dummy ale ciągle to samo na dash'u 146 i 599. Pen drive wkładając i wyjmując ( oczywiscie system plikow fat32) pokazuje ze próbuje cos instalować i po 2 sekundach aktualizacje zatrzymuje ze znienawidzonym błędem ...0013. Tylko dziwnie bo nawet jak wyjmuje pendrive z portu usb to próbuje cos instalować i tak samo sie pokazuje jak przy wkładaniu, próbowałem też z drugim pendrive i nic to nie daje.
    Poszukam jutro kilku starszych wersji dash i przy okazji do serwisu przedzwonię - ciekawe co mi powiedzą.

    Dodam jeszcze że korzystam z JF 1.88beta do spoof'owania, napęd podłączam dobrze i wgrywam FW pod dosem, próbowałem już mase FW.
     
  12. kamiwwy

    kamiwwy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wyszków
    przepraszam że post pod postem ale może komuś przyda się rozwiązanie mojego problemu gdyż może boryka się z takim samym...
    otóż dopiero po odłączeniu napędu z konsoli i zmianie pendrive z pendriva reklamowego który miał ukryta partycję z filmikiem reklamowym aktualizacja wgrała się do wersji .599 bez problemu z innego czystego pendrive.

    Żeby nie było łatwo dobierałem różne fw LTPlus-0225-v1.91.bin / LTPlus-0225-v1.92.bin / LTPlus-025-v2.0.bin , a także proponowany przez JF fw LTPlus-748v1.1.bin

    Po wgraniu ze spoofowanych fw do napędu nie czyta on żadnych płyt.

    I teraz mam pytanie czy plik dummy zmienia się w którymś momencie czy jest niezmienny bo wyciągałem go kiedyś i teraz to ma ten sam kod. Działam wg tutoriali zamieszczonych ale niestety gdzieś tkwi błąd którego nie widzę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum