1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aktualizacje gier i konsola do wyrzucenia?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez staticsoul, Czerwiec 28, 2011.

  1. staticsoul

    staticsoul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2011
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam Xboxa360 Elite`a i ostatnio wyslalem konsolke do przerobki i teraz moje pytanie jest takie. Slyszalem od kumpli ze aktualizacje gier psuja konsole znaczy sprawa polega na tym ze w tych nowych grach podobno jest jakas zainstalowana blokada Microsoftu i nie wiem czy to jest prawda oczywiscie bez podlaczenia Xboxa juz do neta po przerobce. I nie wiem czy to jest prawda czy na piratach i orginalach zainstalowane sa aktualizacje dla konsoli i jego zepsucia, podobno jakis blad wyskakuje i konsola juz nie odpowiada. Jezeli ktos by wiedzial cos na ten temat to prosze pisac. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. staticsoul

    staticsoul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2011
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra odpowiedz:) ale moze wiesz cos na ten temat wiecej?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    najnowsza aktualizacja od microsoftu kasuje przeróbke....ale już mozna spowrotem wgrać...tyle heh
     
  6. staticsoul

    staticsoul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2011
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No tak ale aktualizacja moze sie wgrac z plyty, oczywiscie z nowym ixtreme tym najnowszym i moze zwalic xboxa bo nie rozumiem tego.
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    xboxa w ten sposób nie popsujesz...narazie nie ma gry ktora ma na plycie dasha który kasuje przerobke
     
  8. staticsoul

    staticsoul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2011
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli to jakas glupia plotka i nie sluchac kolegow tylko nagrywac sobie gry i sobie cisnac? :)

    aa i to nie ma znaczenia pirat czy orginał ?
     
  9. Yoshiv

    Yoshiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Włocławek
    Ciśnij sobie w co tam chcesz.

    Nie ma znaczenia.
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jesli masz lt+ 1.1 to odlącz konsole do neta i narazie cisnij.....i obserwuj forum....jesli się cos dzieje w swiecie xbox'owym to tutaj się wszystkiego na bieżąco dowiesz
     
  11. staticsoul

    staticsoul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2011
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja i tak do internetu nie podlacze konsoli juz po przerobce to nie ma znaczenia ale no zdziwilem sie i wolalem zapytac xboxowych maniakow co na to powiedza:) czyli narazie juz wszystko wiem

    a czy moge spytac czy macie moze jakas strone z najnowszym grami na xboxa bo ja znalazlem jakas ale tam sa jakies starocia i nie wiem
     
  12. Fen

    Fen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja właśnie mam z tym mały problem. Może zacznę od swojej historii...
    A więc, gdy kupiłem konsolę była już przerobiona (gry do WAVE3), i nie działały gry z WAVE4, ale ktoś mi polecił 360WAVEPATCHER i był git. Potem kilka gier typu Assassin Brotherhood nie chciały działać nawet na wave3. Ktoś powiedział abym wgrał uaktualnienie ze strony xboxa. Następnie wyskakiwał komunikat: "Płyta nieodczytywana", ale obrazek gry w menu konsoli się ukazał, można było nawet ją zainstalować. Dałem do przeróbki na najnowsze WAVE4 i pierwszą grę którą odpaliłem był Medal Of Honor 2010... Oczywiście działał, ale gdy wróciłem do tych gier: NFS HP, AC Brotherhood, COD Black Ops to gdy włożę płytę, ekran robi się czarny i w czasie gdy powinna uruchamiać się gra, konsola się ścina. Przy próbie do menu głównego też się ścina...

    Czy wiecie może co mam zrobić w tej sytuacji... Albo inaczej, czy konsole mam wy***** na śmietnik czy raczej dalej kombinować?
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    wrzuć assasina do kompa i przepuść przez abgx i napisz co wypłuł w logu
     
  14. Fen

    Fen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale ściągnięte pliki iso i DVD czy z płyty nagranej ?
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jak wrucisz z dysku to od razu abgx naprawi

    a plyte możesz tylko sprawdzić....

    czarny ekran zwykle oznacza brak dogranych patchy ap
     
  16. Fen

    Fen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale ja mam tak z trzema grami: NFS HP, AC Brotherhood oraz Black Ops.
    Dodam, że w black ops grałem już na tej konsoli jak przez 360WavePatcher zmieniłem Wave na 3. Potem też przestało działać jak skorzystałem z tej aktualizacji ze strony xboxa...
    Więc co mam zrobić, bo gry wypalałem już po 3 razy (Assasina od 2 róznych autorów) i gówno mi to dało, a płyty nie są takie tanie... Przyznam, że nie mam pojęcia jak działa abgx360 i do czego on służy. Poczytam o nim zaraz na necie... Ale czy jeżeli przepuszczę gry przez ten program to na 100% zadziałają ? Jest to dla mnie ważna sprawa ponieważ będę konsolę musiał zostawić na miesiąc (wyjazd) i chciałbym mieć to naprawione... A jak coś to muszę iść z reklamacją do typków co mi ją ostatnio przerabiali, była to poprzednia środa...

    Możesz jakoś w skrócie co dokładnie z tym programem mam zrobić ?

    #EDIT:
    http://xboxforum.pl/iso-f31/sprawdzanie-obrazu-iso-stealth-za-pomoca-abgx360-v1-0-2-a-6365.html
    Jeżeli to zrobię, to gra na 100% zadziała? Mam ostatnią płytę DL :/...
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    włąsnie te gry które wymieniłeś potrzebują patchy ap...wrzuć wypaloną płyte do abgx i zobacz co wypluje .....

    tylko teraz tak...jesli pliki z dysku przepuścić to abgx juz spat****e je pod najnowszy soft 1.9 i na 1.1 już nie pojdą....
     
  18. Fen

    Fen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wkładając płytę do napędu komputera i otwierając zawartość widze 3 foldery: "$SystemUpdate" "AUDIO_TS" "VIDEO_TS" co mam do tego programu wprowadzić ...?

    @EDIT:
    Właśnie próbuje zrobić to co jest w poradniku który dałem wyżej. I o co chodzi z tymi softami, jak sprawdzić który ja mam ?

    @EDIT2:
    "Wczytujemy obraz: (aby sprawdzić nagraną już grę na płytę w "Input" należy wybrać "DVD Drive" - gra w tym przypadku zostanie tylko sprawdzona - BEZ FUNKCJI NAPRAWY)" <- Jak to zrobić ? Ja w tych sprawach jestem naprawdę tępy i będę wdzięczny za pomoc ...
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  20. Fen

    Fen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam tutaj dać cały wiersz poleceń?
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    no najlepiej
     
Wczytywanie...

Poleć forum