1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Alan Wake-OBRAZ ISO-Pytania i Problemy

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez OROPAC, Maj 9, 2010.

  1. OROPAC

    OROPAC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam!!Mam taki problem sciagnalem Alan Wake zpatchowalem na wave 3 ma ixt1.6 i jak ngrywam a zrobilem to dwa razy predkoscia 2.4 a poznie j nawet 1. Po włozeniu plty do konsli niby wyskakuje mi zagraj w gre jak próbuje ja odpalic to wysakuje mi komunikat "wyczysc płye miękką szmatką" jka chce nagrac gre na dysk to wogole jej nie wykrywa w bibliotece z grami o co loto??pozdro 4 all:shisha
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sci92bior

    sci92bior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zmień nagrywarke albo jakies slabe plyty... Jakies bledy podczas nagrywania?
     
  4. slimak_110

    slimak_110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowe Miasteczko
    Mialem to samo ( a nigdy wczesniej nie mialem problemu z nagrywaniem) sciagnelem gre z innego zrodla jeszcze raz i dziala.
     
  5. OROPAC

    OROPAC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nagrałem juz kilkadziesiat plyt i to napewno nie nagrywarka i nagrywam tylko na verbatimach a wiec to tez nie to
     
  6. OROPAC

    OROPAC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak tez właśnie robie:] pozdro
     
  7. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    włóż płytę do napędu komputera i sprawdź w abgx360 c0o jest nie tak

    a masz na pewno plik .dvd ??

    nie dubluj postów !!
     
  8. westg

    westg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Mam ten sam problem. Z tym, że moja gra działa do pewnego momentu. Przy zgraniu na dysk wyskakuje o czyszczeniu płyty. Sciągnąłem ponownie grę i ponownie po weryfikacji nagrałem. Zagrałem dalej, druga kopia ruszyła, pierwsza zacinała się w jednym miejscu za każdym razem. Jednak gdy spróbowałem zainstalować grę na dysk znów woła o czyszczenie. Nie wiem o co chodzi. Mam iXtreme 1,60 a gra ma wave 6. Czy to jest jakiś konflikt ?
     
  9. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Najprawdopodoniej nagrywarka siada albo poprostu cos z obrazem plyty jest nie tak jak powinno.
     
  10. eloelo100

    eloelo100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam taki problem z Alanem Wake. Mam I 1.5 wiec musze przerabiac na wave 2, wiec przerobilem ale na mojej konsoli nie chodzi, poprostu pokazuje sie logo X'a na bialym tle. Dalem koledzie ktory ma 1.6 i dziala mu to bez problemu. Macie jakis pomysl oprocz tego zeby sciagnac inna wersje?
     
  11. zukkiller

    zukkiller Banned

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Otorz ja tez mialem problem sciagnelm Alan Wake Nogrp i gdy wypalalem w imgburn to wyskakiwaly bledy lub nie chcial zakonczyc sesji na koncu. Sciagnelem inna wersie i to samo wszystko nagrywalem na verbatim. W koncu sciagnelem ta wersie Alan.Wake.XBOX360-GLoBAL i nagralem na innej nagrywarce LG ja posiadam slimtype w laptopie wielkie gowno, po czym zapomnialem zminic predkosc na 2.4 tylko na max nastawiona byla ale nagralo dobrze i po wlozeniu do xklocka dziala wszystko.
    Kto nie moze nagrac niech sprubuje na innej nagrywarce oczywiscie dvd verabatim gra dziala 100% Alan.Wake.XBOX360-GLoBAL przynajmniej ta wersia.
     
  12. westg

    westg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Powiem tak. Mam Jaspera z liteonem od roku. Wszystkie gry dla siebie i sąsiada nagrywam na EMTEC dual Nagrałem z 50 płyt. Padła może jedna. W sklepie dla Idiotów 10 szt kosztuje 25zł. Nigdy nie było z nimi problemów. Mam 2 nagrywarki i Alana paliłem z dwóch różnych obrazów na dwóch różnych nagrywarkach (mam 2 szt LG - jedna w spadku :):):) ). Coś jest z tym Alanem nie tak. Gra chodzi i nie ma problemów ale chyba zawiera błędy bo w połowie gry wyrzuca że nie może czytać i mam szmatki użyć. Oczywiście obraz weryfikowany był abgx360 1.0.2.
     
  13. Kondziu360

    Kondziu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Pobierałeś z uploadu na przeklej? ;]
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jezeli obraz z dysku nie wali czerwonymi bledami w abgx to jest ok (innaczej nie zgadzała by sie suma CRC)
    jezeli obraz z dysku (hdd) jest ok a z plyty juz nie to sie zle nagralo nie ma innej opcji
    proste i logiczne
     
  15. GajowyPT

    GajowyPT Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie jest sprawa. Pierwszy raz mam problem z wypaleniem gierki na X-a...
    Mam Elita z extreme 1.6 i zazwyczaj wypałeałem tylko gierki i ciupałem. Czytam co jakis czas o patchowaniu itp zabiegach ale mi to nigdy niebylo potrzebne. Raz tylko w Mass.Effect musiałem zamienic koncowke z dvd na iso do ImgBurna i Heyaaa
    Tutaj wypaliłem gierke i mieli potem wyskakuje okno takie jak innym "wyczysc plyte.." i nierusza. Jak prubuje otworzyc plik tektowy notatnikiem to wyskakuje mi zbior znaków i kilka info o grze i
    Co mam zrobic zeby odpalic gre ?????????????????????????????????????
    pograł bym :) Prosze o wyjasnienie spraway wmiare czytelnie bo niesiedze w temacie dosyc głeboko :)
    Mam Elita - E 1.6 - wypalam ImgBurnem
     
  16. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Może to wina nagrywarki w pc mam nagryware pioneer i nagrywałem na róznych dvd dl i wypala idealnie każda płytka działa na 360 natomiast niedawno kupiłem lapka asusa i ma nagrywarkę matshita i kij nagrałem z 10 gier na emtec dl i wszystkie bujały ale ostatnio zadna gra wypalona na lapku(żadnych błędów img nie pokazuje) nie działa na 360(liteon)a na pc każda wypalona działa
     
  17. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Ciężko poszukać na forum, nie? Tym bardziej, że istnieje prawdziwy burdelo-syfno-tasiemiec-temat o problemach z nagrywaniem.

    Z tego tematu:

    http://xboxforum.pl/iso-f10/blad-pr...-o-error-info-pierwszy-post-wa%AFne-5955.html

    Do zamknięcia temat.
     
  18. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja tu się z Pabciem zgodzę, wszystko jest na forum wystarczy tylko trochę trudu sobie zadać i poszukać, no i niestety jak się coś nagrywa imgbrn to najlepiej nic na kompie nie robić co mogło by spowodować nagłe chwilowe obciążenie systemu które na 100% wywali jakiś błąd podczas nagrywania.
    Szczerze po lekturze forum to samo nagrywanie i przygotowanie jest proste jak konstrukcja cepa.
     
  19. westg

    westg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    No to moje rozwiązanie już mam. IMGBURN poprostu nie nadąża w momencie otwierania firefoxa. Niby jest zabezpieczenie typu zatrzymanie nagrywarki w oczekiwaniu na dane ale zapewne to robiło kichę. Rzeczywiście poziom danych w buforze marginalnie spada. ALE NIE PRZY PRĘDKOŚCI X2,4 !!!!!!! Zgadzam się z teorią w momencie nagrywania filmów x 8 ale podczas nagrywania dual layer x 2,4 bufor nie spada nawet do 95%. Poza tym nagrałem kolejną grę i jest ok. Więc pytam skąd teoria że wawe 6 nie ma wpływu. To też moja teoria ale to jedyna gra która ma wave 6 w moim zbiorze
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wave 6 nie ma wplywu to nie teoria. to fakt
     
  21. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    i pewnie żaden następny wave też wpływu mieć nie będzie, błędy w imgbrn to konfiguracja kompa lub słaba nagrywara.
     
Wczytywanie...

Poleć forum