1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ALTERNATYWA M$ Wireless Network Adapter

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Grzybu94, Luty 22, 2009.

  1. Grzybu94

    Grzybu94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    [Śląsk] Wrocław
    Czy inny network adapter będzie działał po podlączeniu do konsoli?
    Nie mam ochoty wydawac na niego 250-300zł
    Proszę o szybką odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    potrebujesz router z klientem wifi :p jest to gdzies na forum chyba nawet :p
     
  4. Grzybu94

    Grzybu94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    [Śląsk] Wrocław
    A coś bliżej bo nie łapie ?:D
    Jak coś to mam router NETGEAR WGR314 v6
    i wkurza mnie 10 m kabla ktore od niego idzie do x'a ;]



    Czytałem jeszcze że zwykły acces point nie drogi bdzie działał jesli najpierw skonfiguruje sie go na kompie a potem podlaczy do xboxa?...
    Ktoś mi wytlumaczy co i jak ^^?
     
  5. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    potrzebujesz dwa routery,ktore maja funkcje wds lub router z wds i do tego accesspoint´a.cenowo wychodzi na jedno bo router z wds to koszt 20€ (accesspoint rowniez).
    wds to Wireless Distribution System.to nic innego jak bezprzewodowy mostek (bridge).

    pierwsza czynnoscia ktora musisz zrobic to sprawdzenie czy twoj router (ten,ktory pobiera sygnal internetoy z gniazdka) ma funkcje wds.
    wyglada to mniej wiecej tak:

    [​IMG]

    tam wpisujesz adres mac drugiego routera lub clienta,ktory bedzie mial prawo pobierac sygnal od glownego routera.
     
  6. Grzybu94

    Grzybu94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    [Śląsk] Wrocław
    Kurcze no mało się na tym znam i nie moge się połapać gdzie moge to u siebie znaleźć w ustawieniach routera.
     
  7. chomik01

    chomik01 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    legnica
    ale jemu chodzi o to czy jak sobie podłączy odbiornik pod USB to czy będzie miał internet :)
     
  8. Grzybu94

    Grzybu94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    [Śląsk] Wrocław
    Dobra więc się dowiedziałem że nie mam tego WDS.
    chomik 01 mi chodzi o takie coś ze nie chce mi sie wydawac 300 zł na ten adapter od M$
    tylko jakiś tańszy zamiennik mnie interesuje.
    Kiedyś czytałem o tym ale pokasowali te strony i lipa.
     
  9. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    czyli bedziesz musial kupic 2 routery z wds.jesli poszukasz dobrze na allegro to uda cie sie kupic takie po 10-15€ (ja za uzywany dalem 12€).taniej niz ms a do tego daje wiecej satysfakcji :)
     
  10. Grzybu94

    Grzybu94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    [Śląsk] Wrocław
    Czyli nie ma szans żeby dokupić tylko takie urządzonko żeby myk do Xboxa i styka?
    Jeśli nie mam tego WDSu w routerze to nic nie złapie sygnału i nie przesle go do Xa?
     
  11. stik

    stik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie. M$ to zdzierca! Tak samo zrobił że pendrive nie może być kartą pamięci...
     
  12. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie.bez funkcji wds router nie bedzie w stanie przakazac pakietow do drugiego routera (lub accesspointa).druga strona zlapie wprawdzie sygnal tego routera (tego,ktory pobiera net z gniazdka) ale nie bedzie mogla pobierac pakietow (czyli nie bedzie mogla korzystac za jego pomoca z neta).
    tylko i wylacznie jesli glowny router bedzie wiedzial ze ma przesylac pakiety do innego routera/accesspointa bedzie taka kombinacja dzialala.
     
  13. Grzybu94

    Grzybu94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    [Śląsk] Wrocław
    Yeah!
    Moj tato własnie znalazł BELKIN Wireless Ethernet Bridge F5D7330 czy to może być jedno z tych dwóch urządzeń ?
     
  14. Mizo

    Mizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Oława
    czyli lipa nie mam dysku to sobie nie pogram ;/ (narazie)
     
  15. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tak.jak sama nazwa wskazuje moze robic jaki bridge :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum