1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Arcade czy Elite? Co kupić?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szymonski, Maj 9, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. szymonski

    szymonski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    mam wiedzieć?
    Witam. Mam pytanie odnośnie kupna konsoli. Zamierzam kupić Xboxa 360 i nie wiem czy wybrać arcade i dokupić dysk 120 gb lub 60 gb czy kupic elite i nic juz nie kupować? Chciałbym jak najtaniej zakończyć zakupy. Dodam że nie zamierzam grać online wiec gadżety typu sluchawki mi nie są potrzebne. Widziałem na internecie elite w sklepiej za 850 zl a arcade za 650. Chciałbym was prosić o radę czy kupić arcade i dokupić dysk czy elite? Prosze o pomoc z góry dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Ja bym wybrał Elite, oryginalny dysk ms 120GB kosztuje co najmniej sporo, a do Elitki masz dołożone jeszcze wiele dodatków, które są warte więcej niż różnica cenowa.
     
  4. NarutoUzumaki21

    NarutoUzumaki21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suwałki
    Ja osobiście polecam Elite bo sam takiego używam :D. Jak ja kupowałem xbox'a Elite to się spytałem czym on się różni od Arcade i sprzedawczyni dała jeden konkretny powód,że się nie przegrzewa i nie będzie RROD'a.
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    A bierz co chcesz. To co ci bardziej odpowiada i to na które cię stać. Zastanów się czy zależy ci na dodatkach w elite.
    Szukaj!
    Takich tematów jest mnóstwo.

    @NarutoUzumaki21
    To akurat nie zależy od tego czy elite czy arcade, bo w obydwu jest montowana ta sama płyta główna z tą różnicą że arcade ma pamieć 256 lub 512 mb wbudowaną.
     
  6. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    hahaha widac ze sprzedawczyni 'bardzo sie zna'. ale chyba lepiej od ciebie skoro w to uwierzyles. bez obrazy.
    ja kupilem arcade'a i dysk dokupilem za ok. 200,- wiec wszyslo tak jakbym kupil elita. zaleta elita to to ze kupujesz i nie musisz sie bawic w dokupywanie. jesli jednak juz bys sie zdecydowal na arcade'a to dokup dysk conajmniej 120gb bo 60 (nie 80 :D) to troche malo.
     
  7. szymonski

    szymonski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    mam wiedzieć?
    a powiedźcie mi jeszcze czym się różni arcade od elite jesli chodzi o sprzęt w środku konsoli. Czy w elite jest lepsze chłodzenie itp?
     
  8. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Elite bierz, wiekszy dysk, dysk zawsze sie przydaje. :)
     
  9. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie konsola w środku jest ta sama.
    Do elite dostajesz headset, dysk 120/250GB, czasami drugiego pada, czasami trafisz też na kabel HDMI (teraz to rzadkość)
     
  10. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Nie ma żadnej różnicy, są te same płyty główne i napędy (zależy od daty)
     
  11. szymonski

    szymonski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    mam wiedzieć?
  12. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    ja wziąłem arcade i dokupiłem pada i dysk pada za 220zł poł roku temu i HDD 120gb
    za 200zł za allegro nowy M$
    kupuj tą z allegro z pure i batmanem opłaca sie;))
     
  13. Szolder

    Szolder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    262
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jaworzno
    A ja jestem zwolennikiem Arcade i ci go włőasnie polece :p dysk zawsze mozesz dokupic a czarna konsoloa (mnie) się nie podoba :p
     
  14. kubeqq27

    kubeqq27 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dokładnie:). Weź tą z allegro. Bo tamta droższa i ma jakiegos tennisa(chyba że lubisz). A w Pure i Batmana da sie pociupać;d
     
  15. szymonski

    szymonski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    mam wiedzieć?
    No tak zamierzam kupić tą konsolę z allegro z pure i lego batman bo uważam że to jest bardzo dobra oferta. Myślę że nie będę się bawił w dokupowanie dysków itp poniewaz mnie to drożej wyjdzie.
     
  16. oliee0

    oliee0 Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Wybór tak na prawdę zależy od Ciebie. Ja mam Elitę.
    Obie konsole tak na prawdę nie różnią się niczym, oprócz kolorem i dyskiem twardym.
     
  17. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja również wolę białego arcade-a. Teraz można mieć w miarę tanio 120GB. Dla mnie i 60GB by starczyło. Gry też nie są rewelacyjne (cenowo, bo "Pure" jest naprawdę dobry wg mnie). Mi za to podobał się premium, więc kupiłem arcade-a z Jasper-em i dokupiłem przycisk i panel tacki napędu od premium. Jak masz dysk USB to na początek spokojnie starczy 16GB. I tak się nie gra w milion gier na raz. Takie jest moje zdanie, można się oczywiście z nim nie zgadzać :)
     
  18. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Elite z zainstalowanymi grami, ma mniejsze prawdopodobieństwo RROD'a niż Arcade bez.


    Ja wziąłem Elite - Czarny kolor <3.


    Zresztą, RROD na jasperze to naprawdę wyjątkowe zjawisko :)
     
  19. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    I też kupując tego z Allegro dopytaj się o rok produkcji. Wielu z was pomysli, że to głupi pomysl i uzna mnie za głupka, lecz taka prawda.. Sam sie na tym sparzylem kupując w 2009r konsole z 2006 roku(Allegro-niedopytałem, coz.. Błedy mlodosci:p)
     
  20. szymonski

    szymonski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    mam wiedzieć?

    ok spytam sie, dzięki za rade bo to nie jest głupi pomysł :p


    Edit:
    Dostałęm odpowiedź : Konsola jest z 10-2009 roku.
     
  21. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    No to bierz śmiało, będziesz zadowolony.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum