1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Arcade Demo to Full Conversion for Homebrew 360s

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez tinOFbeer, Grudzień 4, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    >> With freeBOOT v0.02 and XBReboot v0.05 being released opening our retail 360s (with older 2nd bootloader/CB) to run unsigned code, people are starting to experiment stuff.
    Surazal on our forums found out the difference between a demo and full Xbox Live Arcade game is only a few hex-edit away:

    Note that this is (probably) illegal if you didn't actually buy the actual Xbox Live Arcade game. But as running a "homebrew enabled" Xbox 360 is not (and probably will never be) safe to connect to LIVE this is way to make your Arcade games you bought play in full version on your homebrew Xbox 360.

    2 tools to help you auto-patch arcade games have been released as well:
    * Arcade Demo to Full Converter (adfc) v0.1 (by FreeXeX360)
    FreeXeX360 :: Arcade Demo to Full Converter v0.1
    Usage: freexex360-adfc.exe <LIVE file>
    * Yaris-Swap v0.02 (by zouzzz)
    Yaris-Swap use your [Surazal's] tips (for LIVE and PIRS files). If someone can test it.


    źródło: xbox-scene.com
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. @elempl

    @elempl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli jednym slowem mozna za friko miec full wersje gier arcade :D
     
  4. SFU666

    SFU666 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    228
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    du ju spik inglisz?

    Kpisz sobie? Nie kazdy czai języki obce,więc nie rob wsi i napisz o tym po polsku.
     
  5. lagwa

    lagwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli można już grać w gry arcade - pełne wersje za free?:O Świetna wiadomość. Tylko szkoda że to nie działa na DLC. Mimo wszystko może ktoś to tak dokładniej przetłumaczy bo nie wiem czy na kompie coś trzeba zmieniać czy np. włączać grę jakimś programem z pendriva na xie

    edit

    Skoro to "konwerter" to niedługo można się spodziewać przekonwertowanych gier do pobrania, bez żadnego kombinowania? Czt trzeba będzie samemu kombinować?
     
  6. sebool12

    sebool12 Guest

    A achievmenty działają na takiej wersji ?
     
  7. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Wioskę to robisz swoją postawą. Zmień ją i zacznij się uczyć.
     
  8. CritiCalz

    CritiCalz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2009
    Posty:
    216
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Żałosne wykazanie sie lenistwem. Nawet nie przetłumaczyłeś, tylko CTRL+C + CTRL+V. I tu już nie chodzi o władanie językiem angielskim.
     
  9. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ROTFLMAO . dokładnie.

    @lagwa
    Na pewno to nie będzie polegało na odpaleniu czegokolwiek przez USB.

    IMO: Nie ma potrzeby tego tłumaczyć, bo kolejne 20 postów to i tak będzie OT, 90% tematów tak ma. A jak jest w oryginale to wypowiedzą się tylko Ci co mają coś konkretnego do powiedzenia.
     
  10. truecrime

    truecrime Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2008
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Koszalin
    Hurra :D:D Full Arcade Gry za free :D Ciekawe tylko czy będzie można zapisywać grę/wyniki z gry oraz czy będzie można zdobywać acziki z tej gry :) Pożyjemy, zobaczymy. Jak tak już robią z grami arcade to może wymyślą coś na DLC :)
    A co do tego inglisz tekstu: dajcie sobie spokój, ważne że to tu umieścił, gdyby nie ten tekst, pewnie wielu z was jeszcze by o tym długo nie wiedziało
     
  11. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Taaaaaak!!! Fantastyczny pomysl!!! Tylko ze M$ moze zczytywac pliki z twojego dysku HDD i zobaczyc co kupywales... ten temat powinien sie nazywac "Jak dostac bana nie majac przerobionej konsoli". HURRRA! i Brawo dla tworcow tego "programu". Aha no i daje gora 2 miesiace zanim M$ zorientuje sie w temacie a w tedy wiadomo co.... jeszcze raz BRAWO!
     
  12. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    LOL .
    Zrozumiałeś oryginalna treść tematu?
    Arcade Demo to Full Conversion for Homebrew 360s
    "for Homebrew 360s" czyli dla konsol zdolnych odpalać niepodpisane przez M$ aplikacje, czyli dla zbanowanych lub nie podłączanych do live'a.

    "But as running a "homebrew enabled" Xbox 360 is not (and probably will never be) safe to connect to LIVE"
     
  13. mar_cin

    mar_cin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ełdezet
    z tym ,ze nie podlaczanych do live`a to sie zgodze bo ... jak ktos sobie zaupdtejtowal x`a w wakacje to **** zbita za przeproszeniem (bo nie jest mozliwy jtag - a bez tego cpu key`a itd... ) - na chwile obecna nie ma "hack`a" dla pudelek po wakacyjnym update`cie / czy ostatnich banach. (no moze oprocz "odblokwania" hdd...)
     
  14. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    tylko ciekawe jak to bedzie sie odbywać bo ja już jestem za! :D
     
  15. SweetSmoq :>

    SweetSmoq :> Banned

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Leszno/Słubice
    ..

    I jak działa to .. bo ja zabardzo nie rozumiem instrukcji :D
     
  16. nack_nack

    nack_nack Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wloclawek
    Przerobiłem gierki YarisSwap jednak po przerobieniu i wgraniu na dysk xbox gierki pokazują sie przez łamek sekundy a potem znikają moze dlatego ze mam zbanowanego live i zbanowany dysk ale Hexid HD wgrany od nowosci widzi caly czas.
     
  17. nack_nack

    nack_nack Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wloclawek
    wrzuciłem pare gierek nie przerobinych i przerobionych te przerobione znikają a demo widzi normalnie czyli to chyba nie wina bana albo cos zle robie testowal juz ktos ? gry mozna wypalilc na plyte dvd tak jak demo
     
  18. Cloud Strife

    Cloud Strife Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    [​IMG]

    Czy wy naprawdę myślicie że uruchomicie te gierki na normalnych xbox'ach?
    By uruchomić te gierki, potrzebny jest najpierw freeboot...
     
  19. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    w 1. poscie z tego co widzialem .
     
  20. patryk.ferszt

    patryk.ferszt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szkotowo/Nidzica
  21. RandalPL

    RandalPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie dziala, pokazuje jako "uszkodzony" w zawartości dysku.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum