1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Arcade jasper czy elite jasper?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matrix12320, Lipiec 10, 2010.

  1. matrix12320

    matrix12320 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jak w temacie proszę o odpowiedz. Czy mógłby ktoś odpowiedzieć czym one się różnią od zwykłego arcade i zwykłego elite ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kuba 2255

    Kuba 2255 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    222
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jasper to najnowsze xboxy z poprawionym chłodzeniem,polecam ci je.Jeśli chodzi o arcade i elite,to różnią się tym,że elite ma dysk 120 Gb( konsola ciszej chodzi,napęd i płyty się nie zużywają),a arcade nie ma dysku.Jasper musi być z 2009-2010 roku.
     
  4. StiflerX

    StiflerX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kosmos ^^
    Arcade Jasper i Jasper Elite różni się przede wszystkim tym że do elite jest dodawany dysk o pojemności 120 GB , Headset ,kabel ethernet i o ile się nie mylę to miesięczny gold, a w Arcade nie masz takich 'rarytasów' :D A noi elite ma przeważnie inny kolor obudowy . - to wszystko z mojej strony ;p
     
  5. matrix12320

    matrix12320 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co sie bardziej opłaca kupic:p?
     
  6. StiflerX

    StiflerX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kosmos ^^
    Oczywiście Elite ;) - jak jest rzecz jasna w wersji Jasper
     
  7. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Arcade to nieco uboższa wersja xboxa. W przeciwieństwie do elite to nie posiada tylko dysku, czarnego koloru i kabla hdmi.
    Lepiej elite. Nową na allegro już kupisz za 850zł. Ale i tak wg mnie lepiej poczekać na slim :D
     
  8. Kwilos

    Kwilos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm zależy ile masz kasy, co będziesz robił z tym xboxem etc. aczkolwiek jak masz kasę na elite to kupuj elite, bądź poczekaj jeszcze troszkę i kup najnowszego x'a:p
     
  9. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja bym nie brał ani Arcade ani Elite. Poczekałbym te sześć dni i kupił slim'a.
     
  10. Grzib

    Grzib Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    298
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Górny Ślonsk
    Kolega ma racje. Lepiej poczekaj do premiery Slima. Nawet jesli go nie kupisz to Elite czy Arcade prawdopodobnie beda ciut tansze
     
  11. StiflerX

    StiflerX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kosmos ^^
    No fakt ,faktem... Ale nie wiadomo zbytnio jak z jego awaryjnością... Może nasz kolega będzie chciał ją przerobić więc Slimek odpada ^^
     
  12. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Skąd wiesz, że się jej nie da przerobić? Może jednak. Ja i tak nie przerabiam, ale poczekajmy te kilka dni. Jeśli chodzi o awaryjność to Microsoft na pewno ją zmniejszył.
     
  13. matrix12320

    matrix12320 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie chcę wydawac ponad 1000 zl na konsolę więc chcem kupić jakąś uboższą wersję . Dlatego wybralem albo elite albo arcade . A co do nowej wersji slime to ile bedzię ona kosztowała?
     
  14. Grzib

    Grzib Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    298
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Górny Ślonsk
    z 1100zl
    jak nie chcesz duzo wydawac na konsole to wez Arcade ale koniecznie Jasper
     
  15. matrix12320

    matrix12320 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To więc płyty na arcade jasper się zużywają ? nie rozumiem zabardzo . A Jeżeli bym chciał dokupić dysk w pózniejszym czasie do arcade jaspera to ile bym musiał zapłacić?
     
  16. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
  17. StiflerX

    StiflerX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kosmos ^^
    Wątpię że Slim będzie się dało przerobić, skoro rozwiązał problem rodu to powinien też i rozwiązać problem przerabiania ; )
     
  18. Kwilos

    Kwilos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no tak zużywają się gdyż cały czas będą ci chodziły w napędzie, jak będziesz grał, jak byś dokupił dysk (20gb 99zl w Rtveuroagd) to wtedy sobie instalujesz grę i ani napęd ci nie pracuje, co za tym idzie płyta się nie kręci, a gierka leci z dysku. lecz z tego co ja wyczytałem to można sobie kupić dysk i jakąś obudowę i wychodzi ci 180 za dysk 250gb.

    Obudowa Dysku Twardego XBOX z kablem - KOMPLET (1099197889) - Aukcje internetowe Allegro
    360SHOP DYSK 250GB do Xbox 360 WAWA (1108852948) - Aukcje internetowe Allegro
    podobno m$ nie banuje nieoryginalnych dysków, i będzie ci śmigać:)
     
  19. przemlud

    przemlud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    United Kingdom
    napewno bym ci nie polecał brać SLIM'a
    weś super elite 250gb dysk i ogień :).
     
  20. JuNy

    JuNy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    ja tam kupuje arcade jasper nie smigana za 500-600 zl z przesylka + jeszcze dokupie sobie dysk 20gb moze 120 i gitara :D 20 gb z 50 zl 120gb ze 120 zl :D
     
  21. swisteek

    swisteek Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Derry,Ireland
    zastanów się czy chcesz Elite czy Arcade, a później możesz zapytac, który się opłaca kupic (z jakiego sklepu czt łotewer).

    Ja osobiście polecam Elite.
     
Wczytywanie...

Poleć forum