1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

arcade, pare WAŻNYCH PYTAŃ poszukuję pilnej pomocy.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez c4rtel, Listopad 23, 2010.

  1. c4rtel

    c4rtel Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.

    Mam zamiar kupić sobie xbox 360 arcade przerobionego.

    1. Czy można zakupić do niego dysk na allegro, jeśli tak, to jakiego polecacie.
    2. Jeżeli mam przerobioną konsolę, to mogę kupić sobie oryginalną wersję np gta IV i gra będzie mi działać?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kage

    Kage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1.Tak
    2.Tak

    Ja kupilem z dyskiem 20gb 2 pady przerobiony za 400zł
     
  4. danielos80

    danielos80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bytom
    ad.1 TAK, z racji braku dysku w Arcade musisz kupic komplet dysk+obudowa do X'a
    ad2. TAK
     
  5. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    1. Oczywiście , że można kupić dysk. Na allegro 20 GB - ok. 60 zł , 60 GB - ok. 100 zł , 120 GB - ok. 150 zł , 250 GB - ok. 210 zł. Polecam dysk 60 lub 120 GB.
    2. Tak. Na przerobionej konsoli normalnie odpalisz oryginalne gry.
     
  6. c4rtel

    c4rtel Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A mam jeszcze pytanie

    JAK ZAPOBIEC tylko rodom i ogólnym błędom konsoli? Jakaś specjalna podstawka chłodząca?
     
  7. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    jest podstawka z wiatraczkami na tył konsoli, ale z czytanych informacji ona nic nie daje.
     
  8. danielos80

    danielos80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bytom
    Są podstawowe zasady "higieny" dla X'a:
    1. nie trzymać w zamkniętych szafkach
    2. nie przytykac w żaden sposób otworów wentylacyjnych, zarówno z tyłu gdzie wentylatory jak i z boku i od góry
    3. w zależności od tego jak stara jest konsola warto pomyśleć nad wymiana pasty na procesorach
    Według mnie podstawki nic nie dają jeżeli w konsoli jest tona kurzu i/lub pasta pod radiatorami zmieniła się w kamień
     
  9. cysio92

    cysio92 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1 tak najlepszy bedzie orginalny microsoftu (ale po co ci dyk jak zainstalujesz gre na dysk to tez jest wymagana plyta w napedzie z gra do odczytu
    2 gry orginalne bada dzialac jaknajbardziej
     
  10. Kage

    Kage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam 20gb tylko a i tak sie ciesze bo chodzi szybciej i o wiele ciszej
     
  11. Lukkon

    Lukkon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik
  12. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    RROD rzadziej występuje w płytach Falcon ( prawie w ogóle ) a na Jasperach jest to już całkowicie usunięty problem więc najlepiej szukać konsolki na Falconie dysk najlepiej WD na Allegro jest mnóstwo aukcji dotyczących dysków polecam 250gb ok 260 zł z przesyłkom naprawdę się przyda zwłaszcza jeśli będziesz miał przerobioną konsole więc będziesz miał mnóstwo gier ;D czyli więcej się zmieści na dysk przez co napęd się nie będzie zużywał a konsola będzie cichsza nie polecam dysków 120gb albo 60gb lepiej dopłacić i mieć dużo większy zapas a wiadomo od przybytku głowa nie boli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum