1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Arcade vs Elite.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez yaszuRa, Wrzesień 21, 2010.

  1. yaszuRa

    yaszuRa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć. Czytałem ten temat: http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/porownanie-arcade-premium-elite-slim-60432.html ale mam kilka pytań.

    1. Czy ARCADE oferuje wolniejszą pracę, gorszą grafikę w grach od ELITE?
    2. CZy Arcade ma wejscia HDMI i ten najlepszy kabel czy jakiś component tylko? Są różnice w jakości?
    3. Do arcade dodają 5 gier arcade - co to za gra?
    4. Czemu przeróbka niektórych napędów jest kilku krotnie droższa? Tansze w przerobieniu napędy działają gorzej ?
    5. Jakie filmy (formaty) nagrane na DVD/Pendrive odpala xbox 360? Napisy działają?
    6. Będę przerabiał konsolę i grał max na 2 padach, nie podłączam do internetu itp. Którą konsole lepiej kupić?
    7. Arcade częściej psuje się od elite? ma gorsze chłodzenie, podzespoły?
    8. Po czym występuje RRoD? Od grania 5h pod rząd? Przeróbki?
    9. Są jakieś akcesoria, żeby polepszyć chłodzenie albo zmniejszyć awaryjność? Ile kosztują?
    10. Czy jak kupię arcade i dam do przeróbki a potem kupię jakiś dysk to nie będzie to przeszkadzało przeróbce?
    11. Czy po przerobieniu mogę nagrać gry na dysk, czy tylko płyty? Jeśli tak to jak? Przez USB?

    12. Takie dodatkowe pytanie, PSP FAT przerobione + 4gb karta + PS2slim fmcb - dam radę zamienić na jakiegos xboxa? :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adi2229

    adi2229 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. Nie
    2. Tak, ma wejście HDMI
    3. Są to wybrane gry z Xbox Live Arcade
    4. Różne napędy mają różne zabezpieczenia.
    5. (z wiki) Odtwarzane formaty: DVD-Video, DVD-ROM, DVD-R/DVD-RW, CD-Audio, CD-ROM, CD-R, CD-RW, WMA, MP3, JPEG, MPEG-4 część 2. Jak podłączysz do live to możesz ściągnąć kodeki do AVI
    6. Twój wybór.
    7. Nie
    8. RRoD praktycznie nie występuje w nowych konsolach. Występuje od przegrzania się elementów konsoli
    9. Są, ale nie opłaca się kupywać.
    10. Nie
     
  4. back4stage

    back4stage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    nowy sacz
    1.nie
    2.arcade maja hdmi (oprócz tych starszych)jest niewielka roznica pomiedzy hdmi a companent
    3.to jest taki pack gier (zwykle arcadowy krotkie gierki)
    5.napisy dzialaja jezeli sa wklejone w film a jak w osobnym plik .txt to nie.
    6.ja bym wybral elite bo ma juz dysk a oplaca sie instalowac gry na dysku poniewaz nie niszczysz wtedy tak napedu
    7.wszystko to samo
    8.RRODa powoduje przewaznie przegrzanie konsoli
    9.niby sa jakies podkladki chlodzace i coolery ale podobno to bardziej szkodi niz pomaga,wystarczy ze postawisz xboxa w miejscy gdzie jest przeplyw powietrza
    10.nie bedzie
    12.jezeli ktos bedzie chetny na te rzeczy to jakas arcadowe przyczaisz

    jezeli cos zle napisalem to sorry ;)
     
  5. yaszuRa

    yaszuRa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A mogę dokupić do arcade dysk 40gb? bo na allegro widze tylko 20 i 60 gb.
    jak to jest z tym wgraniem piratow na dysk? przez usb czy co ?

    A te kodeki od avi da rade nagrac na pc i pendrive przeniesc?

    chyba wezme arcade jeszcze 4 poleconych mi brakuje na freebiejeebies :D
     
  6. back4stage

    back4stage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    nowy sacz
    niemozesz dokupic 40Gb bo takiego poprostu niema sa tylko 20,60,120,250 Gb
    A jak jest z tym piratami to niewiem bo gram na orginałach
    Chyba sie da kodeki z pc na x
     
  7. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    po prostu elite jest lepszy od arcade bo ma dysk i jak niektorzy mowia lepsze wygładzanie krawedzi
     
  8. Shin3

    Shin3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Targ
    @up nie wiem od kiedy ma lepsze wygładzanie krawędzi.... grafika sie nic nie rozni...
     
  9. czarny321

    czarny321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Elite i lepsze wygładzanie krawędzi ??? Po co takie bzdury wypisujesz ?
     
  10. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tak gdzieś przeczytalem i mi kolega powiedzial, to napisalem: ,,jak niektorzy mowia lepsze wygładzanie krawedzi" czytajcie dokladniej
     
  11. leksior

    leksior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    różnią sięTYLKO DYSKIEM I ZAWARTOŚCIĄ PUDEŁKA !!!!!!!
     
  12. eloelo320

    eloelo320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  13. mistrzunio

    mistrzunio Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1.nie
    2.sa roznice
    3.frogger i inne badziwne gry "arcade"
    4.nie
    5.avi najlepiej
    6.wszystkie byle zbanowane
    7.nie
    8.od grania bez przerwy,grania bez instalacji gier na dysku
    9.mozna kupic wiatraczki
    10.nie
    11.plyty
    12.nie
     
  14. pieczq

    pieczq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ale trzeba powiedzieć że grając w takie gry jak GTA IV jadąc szybko samochodem droga może nie nadążać się ładować.gdy masz dysk takie problemy nie występują.
    Lepiej mieć dysk i ładować na niego gry. Do arcade można go oczywiście dokupić :)
     
  15. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    droga znika jeśli masz GTA IV sciagnięte i nagrane a nie jeśli grasz na orgyginale
     
Wczytywanie...

Poleć forum