1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Arcade z błędem E 73-Co robić????

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez SErek, Styczeń 18, 2009.

  1. SErek

    SErek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Jak w temacie konsola Arcade z marca 2008 flashowana ixtreme 1.4 ma niezrywane plomby tj do ponownego naklejenia nie uszkodzone. Moje pytanie czy ponownie wgrac oryginalny klucz i nalepic plombe i wyslac do serwisu microsoft czy zapłacic za naprawe w jakims innym serwisie czy tez opchnąc konsole i kupić nówkę? Bardzo prosze o szybka rade-pomoc.
    Pozdro:(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. frey

    frey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    podobny problem ale pytanie inne ;]
    jak myślicie za ile by poszła konsola z błędem E73? sama konsola bez dodatków ?
     
  4. SErek

    SErek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no właśnie nie wiem co sie bardziej opłaca sprzdac czy naprawiac. Kto doradzi?
     
  5. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Naprawa e73 to wydatek rzędu 150zł. Trudno Ci będzie znaleźć kupca na samą konsolę, bez akcesoriów nawet za 200zł.
     
  6. SErek

    SErek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mozesz polecic jakis zaufany i sprawdzony serwis? konsole jest z marca ma nieuszkodzone plomby moize sprobowac wgrac oryginalny bios i odeslac do microsoftu?
     
  7. Monk666

    Monk666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam podobną sytuacje - ten sam błąd e73. Konsola jest przerobiona ale zastanawiam sie czy nie wgrać znowu orginalnego firmware (mam kopie zapasową) i wysłać konsoli do serwisu Microsoftu. Pląba nienaruszona, konsola ma niecały rok wiec "teoretycznie" ma jeszcze gwarancje (jakbym przywrócił firmware). Tylko jest jedno ale... podobno microsoft może wykryć przeróbke a wtedy bedzie chciał sporo kasy za wysyłke. Czy ktos z was dostal taką "kare" czy jednak jest to legenda i nie ma sie czego bać?
     
  8. misiekq21

    misiekq21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jest to legenda i chyba nikt nie dostal kary nie ma na to dowodów :d

    niekotrzy wysyłają zflashowane konsole i naprawiaja :D Wiec wgrywaj oryginalny FW i do MS nie ma sie czego bac :D
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    gdzies ktos pisał ze mozna uwalic naped do konca (impulsami elektrycznymi).
    i wtedy MS nie ma juz co sprawdzac:) popytaj w serwisach komputerowych. pewnie za 50 zł ci pomoga:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum