1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Arctic Cooling Accelero Xtreme GTX PRO a gwarancja .

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Patrick995pl, Styczeń 17, 2010.

  1. Patrick995pl

    Patrick995pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    PILZNO CITy ;p
    Witam !
    Zamierzam kupić Arctic Cooling Accelero Xtreme GTX PRO na moją kartę graficzną GTX 275 . Karta jest na gwarancji , i tu tkwi problem . Czy montując to chłodzenie utracę gwarancję .

    Link jak to chłodzonko wygląda - Arctic Cooling Accelero Xtreme GTX PRO - PROMOCJA! (884534295) - Aukcje internetowe Allegro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  4. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Gwarancje raczej stracisz, lepiej zrób tak jak ja, i poszukaj coolera montowanego na śledzia obok
     
  5. Kariem

    Kariem Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czytać ze zrozumieniem nie uczyli? On chce to chłodzenie na kartę do kompa.

    Nie znam się szczerze mówiąc, ale chyba raczej nie powinno naruszać gwarancji.
     
  6. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Mi się jednak wydaje że odkręcenie stockowego coolera i wkręcenie tego pozbawi go gwarancji, ale najlepiej niech wypowie się ktoś kto wie na 100%
     
  7. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Jakakolwiek ingerencja w urządzenie, bądz zmiana czegoś montowanego fabrycznie = utrata gwarancji... Pytanie tylko czy w razie awarii urządzenia nie można przywrócić oryginalnego chłodzenia, dzięki czemu gwarancje odzyskujemy... Pewnie można :)
     
  8. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja mialem 8800 GT (sprzedalem bo zrezygnowalem z gier na kompie) i mialem AC Accelero S1. Normalnie odkrecilem fabryczne chlodzenie (nie bylo zadnych plomb) i zalozylem AC. Z przywroceniem tez niema problemu wiec z gwaranca takze.
     
  9. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Było trza se lepiej lepsza grafike kupić - dorzucić te 219zł na grafe a nie na chłodzenie pakujesz . A co do gwarancji to tracisz na bank ;] choć w wypadku awarii karty może się nie zjarzą jak byś ponowne założył standardowy cooler że cos było kombinowane ;]
     
  10. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary
    mozesz zmienic chlodzenie. producent nie zabrania tego.

    chyba ze demontaz oryginalnego chlodzenia jest zbyt skomplikowany itd. to daja plombe na srubach mocujacych i zmiana chlodzenia = utrata gwarancji :D
    ale zobacz czy masz dobra wentylacje w obudowie .... jak masz kile to zaden super wentyl na grafie nie pomoze bo bedzie wciagal gorace powietrze z obudowy

    dobra wentylacja to podstawa ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum