1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

AS2 + activate.iso - mi też nie działa.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Krizzo, Listopad 18, 2009.

  1. Krizzo

    Krizzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hiho.

    Wiem, że parę tematów w dół jest temat:
    http://xboxforum.pl/problemy-f23/assassins-creed-ii-nie-wlacza-sie-31257-3.html

    Ja mam dokładnie ten sam problem, co autor tamtego wątku... Tylko, że mu problem jakby sam się rozwiązał... A u mnie nic dalej nie działa.

    Activate.iso sciągnąłem z xbox360iso.com, wszystko robiłem wg. tamtego poradnika. Wypaliłem płytkę.
    Potem dla pewności ściągnąłem activate.iso z xboxforum.pl i nagrałem wg. poradnika tutaj... (czyli próbowałem już na dwóch activate.iso).

    Ściągnąłem Assassinka 2. Ściągnąłem z tego forum wersję MegaWare od #Uruka, więc raczej pewny upload.
    Ładnie wszystko wypakował. IMGBurna, abgxa (starego) i wszystko ustawione wg. poradników... z resztą nagrałem już multum gier i wszystko było ok.... A teraz z assasinkiem kicha.

    Wkładam płytkę activate.iso... odpala się. Jest ten napis "Put the disc into xbox360 console." Wyciągam płytkę i od razu wkładam AS2... i pisze "Odtwórz DVD"... i pokazuje się logo xboxa : /

    Spróbowałem drugi raz. Ściągnąłem najnowszego abgx 102 i stealthpatche dla Wave4 (DLA WAVE3 NIE SCIĄGAŁEM). Wszystko ładnie ustawiłem i nagrałem assassinka... Sprawdzenie abgxem wyglądało dokładnie tak samo jak to na forum (wszystkie komunikaty takie same).

    No i znów... odpala activate.iso, wkładam assassinka2 i je... nie ma. :p
    Dalej to samo.

    I teraz nie iwem w czym może być problem : /

    Mam ixtreme 1.6 i Liteona (przynajmniej z tego co widziałem w poradnikach "jak rozpoznać napęd").

    Czy wie ktoś ocb.??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jarsqn

    jarsqn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrob tak : wloz plyte z ACTIVATE.ISO, odpal ja, jak pojawi sie czarny ekran odrazu wyjmij plyte z napedu i jak wroci do dashboarda wsadz plyte z gra.
     
  4. PrezesKD

    PrezesKD Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A na pewno nagrales Activate.iso do swojego napedu?? pozatym plytki activate.iso nie trzeba uruchamiac pozwol alby sie pare razy przekrecila w napedzie konsoli i poprostu ja wyciag i wlaz plyte z gra wave 4 i powinno byc ok
     
  5. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    A czy activate.iso dziala z innymi grami wave4 ?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma czegoś takiego jak activate.iso dla twojego napędu. Nie odpala bo tak na prawde może się okazać, że nie masz 1.6 tylko 1.51
     
  7. Krizzo

    Krizzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Z innymi grami wave4 nie sprawdzałem (bo innych nie ściągałem).

    Wg. poradnika (na moje oko) to mam napęd albo BenQ albo Liteon. Przed chwilą ściągnąłem i wypaliłem jeszcze tego BenQ i spróbowałem jeszcze raz na obydwu + wasze rady... i dalej NIC. : /

    P.S: Nie umiem sprawdzić czy mam 1.5.1, czy 1.6, ale powinien być 1.6 bo taki zamawiałem :p
     
  8. jarsqn

    jarsqn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zastosuj sie do rady #JCK i przerob obraz tym programem, jezeli masz iX 1,6 to przerobisz na wave 3 i nie bedziesz potrzebowac ACTIVATE.ISO.
     
  9. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    No skoro iso nie dziala to chyba masz 1.51
     
  10. swiatek94

    swiatek94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam , ja miałem taki sam problem jak autor tematu tylko , że z nowym GTA , nagrałem activate.iso i gta normalnie na wave4 , ale przy 100% wyskoczył jakiś błąd który po naciśnięciu "Kontynuuj" pokazał , że gra jest dobra. Wkładam activate.iso czekam i wkładam gta i nic (płyta do kosza) , zrobiłem to samo z 360 wave patcher i znowu 100% błąd , dopiero przy 3 nagraniu patcherem udało się , nie wiem dlaczego może dlatego , że pisałem w tym czasie na gg ? sam nie wiem , przy innych grach błąd nie występował .
     
  11. Roarski

    Roarski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie dokładnie to samo co u ciebie Krizzo...

    AS 2 wypalony 3 razy (weryfikacja itp.) na verbatimie, za kazdym razem dokladnie to samo co u ciebie. Bez zadnego patchowania ani zabawy ABXem (nigdy tego nie robie, do wave 4 uzywam activate.iso)
    Activate.iso dziala ze wszystkimi grami jakie mam na wave 4 (tekken, mw2, gta:lcs)
    Konsolka jasper nie zbanowana, najnowszy dash, 1.6 ixtreme naped bodajze liteon.
    Wersja to byla z megaware, teraz ssam inna i napisze co i jak jak sciagne i nagram.

    Poradziles sobie z tym moze ?
     
  12. Krizzo

    Krizzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jeżeli się okaże, że mam 1.51 to waves patcher nie pomoże?
     
  13. RakuPL

    RakuPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ixtreme 1.5 as2 przerobiony 3rd wave patchem na wave 2, płyta verbatim, prędkość ~4x, woła o aktualizację, pisze żebym przeczyścił płytę.
    Tak samo programem 360 waves patcher.
    Inne gry działają, tylko as2 nie chce...
    Jakieś pomysły?
     
  14. Tojmak

    Tojmak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem z Assassins Creed'em 2. Gdy włączam grę wyskakuje mi informacja, że Xbox musi się zaktualizować czy coś w tym rodzaju. Gdy Xbox kończy aktualizację resetuje się do dashboarda. Gra wczytauje się od nowa i wyskakuje ten sam problem. Znowu Xbox karze dokonać mi aktualizacji. I tak w kółko. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną ?? Prosze jeśli ktoś wie niech napisze tu, na pv, lub na gg 3573044, nawet jeśli będe niedostępny.
     
  15. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    aktualizacje wgraj z pendriva(googluj)
     
  16. urbi10

    urbi10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam doklejam sie ten sam problem z ix1.51 identycznie spatchowany ac2 , wciaz wystepujacy problem z aktualizcja ( przetrzyj szmatka plyte itd ) i nie moze sie uruchomic gra , jakies pomysly ?
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wgraj aktualizacje ktora zadziala. innej rady nie ma i nie bedzie
     
  18. Joker-Night

    Joker-Night Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Świecie
    Wgraj najnowszą aktualizacje do X-Box'a z pendrive to pomoże ( Pani Google pomoże ) , a co do nie chodzących AS 2 to może pomoże Wave 4 na Wave 3 ?? , spróbować warto . Pozdro
     
  19. Elathoxu

    Elathoxu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mi się tylko wyświetla ekranik "Xbox 360"(wróciły dawne wspomnienia z 'niebieskim ekranem windowsa'), nic poza tym. Zmieniłem wave z 4 na 3, to samo. Nie prosi mnie o żadne patche. A przeróbkę mam z przed 2 lat, może w tym tkwi szkopuł, bo nie mam zielonego pojęcia jak się nazywała.

    Jak czyiś mózg pracuje szybciej od mojego i wydedukował jakieś genialne rozwiązanie, to podpisuję się pod prośbą kolegów z góry, ażeby wspomógł biednych i niedouczonych.

    Ściskam,
    elat
     
  20. Joker-Night

    Joker-Night Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Świecie
    Nazywa się Ixtreme 1.4 i to jest ten problem :) wystarczy teraz z Wave 4 na Wave 2 i chodzi jak marzenie . Pozdro
     
  21. Elathoxu

    Elathoxu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak jeszcze starszy, to trzeba dać wave 1?
     
Wczytywanie...

Poleć forum