1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

assasin revelations naped benq problem

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez bankai, Grudzień 4, 2011.

  1. bankai

    bankai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam mam naped chyba BENQ (2 biale kabelki) i przerobke lt2.0 przerobilem juz dawno prawie odrazu jak wyszla i nagralem sobie kilka gier xgd3 np forza 4 i assasin creed revolutions. Konsola caly czas offline. Wiec to nie tablice u kolegi dziala assasin a u mnie nie i moje pytanie to czemu tak jest obaj mamy ten sam dash i przerobke tylko on ma lietona chyba a ja benq.A forza4 chodzi a assasin nie. Wiec czemu u niego dziala a u mnie nie. Inne gry z ap.25 oryginaly i forza dziala wiec to chyba nie napedu wina. powtarzam konsola offline
    .Blad przy assasinie to nierozpoznana plyta . KONSOLA OFFLINE!!! ZAWSZE!. Wiec moje pytanie czemu tak sie dzieje :D ze nie dziala
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    cofam
     
  4. bankai

    bankai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zanczy to mi nie pomoglo:p ale czekam dalej::D
     
  5. bankai

    bankai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odswierzam temat:p PROSZE O odp czemu nie ktore xgd3 dziala a nie ktore nie.
     
  6. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    małe podsumowanie w czasie oczekiwania na nowego DASH`a:
    1) jaki masz MFR Date kosnoli? po tym z dość dużą dokładnością będzie można podać model napędu;
    2) jaki dokładnie DASH i u Ciebie i u Kolegi?
    3) piszesz, że tylko i wyłącznie gra [XBOX360][XGD3] Assassin's Creed Revelations Ci nie działa a inne hulają aż miło, jakie masz wydanie (jakie MediaID)? próbowałeś odpalić grę z TU? czy gra instaluje się na dysku? czy wspomniane "testy" na różnych konsolach były na tym samym nośniku?

    jakby to był Hitachi 79 albo Samsung TS-H943 to by było łatwiej o "rozwiązanie";
     
  7. bankai

    bankai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    o fajna wrecz profeslonalna odp tyko jak ja na to odpowiem:p wiec tak

    1.Data PRODUKCJI to 08.12.2007 to arcade z hdmi 20gb dysk
    2.Teraz dokladnie nie powiem bo nie mam konsoli ale JAK BEDZIE KONIECZNE TO POWIEM :p ale ten z 599 kolega tez.
    3.Tak tylko i wylacznie to zbyt duzo powiedziane:p Probowalem juz ogolem 3 gry xgd3 forze4 battefilda 3 i Assasina dziala tylko forza dziala moze to wina .Nie wiem co to zanczy z "TU" :p
    NIE zainstaluje jej bo jest nie rozpoznana plyta (ale to nie tablice bo bylo offline) moze na live byla ale to z 7mies temu i bana czy cos nie mam:p usuwalem CACHE ale to nie pomaga
    Testy tak?? HHMM tak ta sama plyta dziala u kolegi(lieton) a u mnie nie

    dzieki za pomoc czekam dalej co moze byc powodem masz u mnie "PRZYDATNE" :)


    a i mozliwe zeby to bylo spowodownae tym ze to jakas jedna z pierwszych wersji gry ktora byla w necie?
     
  8. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    sytuacja:
    a) dla tego MFR`a (2007-12-08) to będzie Philips-BenQ 6038 bardziej znany jako BenQ VAD6038, dla napędu był cały zestaw LT+ v1.1/v1.9/v1.91/v2.0 dodatkowych wersji v2.0 (takich jak np v2.00b/v2.01) nie było czyli FW to nie powinien być problem;
    b) dash "ten z 599" to 2.0.13599.0 czyli aktualnie przedostatni DASH (nie licząc tego magicznego "dzisiejszego" vidmoDASH`a);
    c) działająca gra XGD3 to wyłącznie FORZA 4, Battlefield 3 i Assassin's Creed Revelations nie działają;

    pytania:
    1) rozumiem, że FORZA 4 jest zainstalowana, a tych dwóch pozostałych nie możesz zainstalować bo po prostu nierozpoznana płyta?
    2) na jakich płytach masz wypalone te gry? i jaką nagrywarką?

    wnioski wstępne:
    pierwszy: wstępna alternatywa to tak jak już wspomniałem próba uruchomienia gry z odpowiednim TU czyli Title Update dobranym po MediaID wydania gry, co i jak dowiesz się z poradników które napisałem tu: http://xboxforum.pl/iso-i-jtag-f10/...-po-cichej-aktualce-109975-34.html#post891674

    drugi: konsola swoje już przeżyła to jednak praktycznie 4 lata, zakładam, że płytki średnie bądź kiepskie, do tego nagrywarka „zwykła”, też nie wiadomo w jakim stanie, wygląda to na sytuacje w której nieco już zajechany napęd odczytuje jedną grę a drugą nie (stąd np. działa u kumpla na nowszej ew. w lepszym stanie konsoli a u Ciebie nie);

    trzeci: zawsze możesz się pokusić o aktualizacje DASH`a do wersji 2.0.13604.0, zmian brak i nie masz się o co bać;

    hmmm, ale i tak wydaje mi się, że szkopuł tkwi w czymś innym...
     
  9. bankai

    bankai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Na wstepie dzieki ci za pomoc i sie ciesze ze temat ruszyl ;p


    A wiec tak do 1 to nawet nie instalowalem chwile pogralem z plytki i wylaczylem .Zrobilem to tylko w celu czy dziala. a pozostale wkaldam plyte mysli i nierozpoznana i tyle:D czasem tak mam np w starszej grze, ale to jest tak pokazuje sie nierozpoznana i za 1sec sie zmienia w zagraj w gre i dziala .
    2 NO OCZYWISICE VERBATIM:p nagrywarka hmm kolega co to wypalal mial sony. wiec nagrywarka sony.
    u niego dzialalo na tej nagrywarce

    No tak swoje latka ma ale generalnie dziala:p wszystko tylko nie to bo np ap.25 czy xgd2 czy ogryginaly chulaja czasem trzeba 2 razy plyte wlazyc bo nie czyta ale jak juz to zrobie to dziala.Konsola kolegi to arcade bez dysku i torszke mlodsza jakos w 2008 a moj koniec 2007


    Cicha nie wchodzi wgre bo offline:D

    Nie wiem czy to pomoze poczekam na lt3.0 nowy dash i zobacze wtedy. ale gryzie mnie to czemu nie dziala
     
  10. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    no to sprawa już bardziej klarowna, najprawdopodobniej: zużyty napęd/laser konsoli; dlaczego?
    1) napęd ma problemy z odpalaniem "różnych" gier;
    2) gry "oryginalne" są zgoła "lepszej jakości" więc i mniej z nimi problemów ma "laser";
    3) kopie XGD2 są mniej wymagające, bez problemu mieszczą się na zwykłej płycie do tego są "mniej wybredne";
    4) XGD3 to już bardziej wymagające cholery, nie dość, że zajmują "za dużo" to jeszcze do "poprawnego wypalenia" wymagają odpowiedniej jakości płyt, warstw, "wyważenia" itd. no i nagrywarki (kopia 1:1 tylko zmodyfikowany iHAS);

    konkluzja:
    zgraj koniecznie klucz napędu/FW i zacznij się rozglądać za nowym napędem, ew. możesz jeszcze przeprowadzić taki test: pożycz od kogoś, dobrą kopię (pewne wydanie, dobrze wypalone, najlepiej via iHAS) i sprawdź na nim te konkretne pozycje, jeśli nawet z TU będą szopki, albo będą się powtarzały sprawy z oryginałami/XGD2 czeka cię najprawdopodobniej nowy napęd;

    p.s
    jeśli to napęd co wydaje się dość prawdopodobne, to czekanie na nowy DASH/LT nic w zasadzie nie da, więcej to już chyba tylko przy "oględzinach" mógłbym powiedzieć, jakbyś był w Szczecinie wpadnij z konsolą :)
     
  11. bankai

    bankai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ok dobra a nie mozna jaos wyszyscic napedu??? moze przeczyscic wystarczy bo w gruncie rzeczy dziala filmy tez bez problemowo chodza no gry powiem tak zawsze odpala czasem pokaze ze szmatka przeczysc czy cos ale to chyba normalne cuz przerobie na lt3.0 zapytam serwisanta czy moze wyczyscic naped
     
  12. bankai

    bankai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    aaa no i on wlasciwie przeczytal tego assasina bo mysli i slychac ze jest ok . a tu nagle nie rozpoznana plyta
     
  13. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    jak będzie przyzwoity, może wyczyścić, regulować, wymienić sam "laser", opcji jest co nieco, osobiście ostatnio po rozkręceniu jednej konsoli klienta wyciągnąłem z napędu dosłownie "kłaczek" żeby nie powiedzieć kłak :)
     
  14. bankai

    bankai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak pojde [przerabiac boxa poprosze goscia zeby mi tam zerknol:p sam sie boje nie tykam bo rozwale:p ok dzieki wyjdzie nowe lt napisz eci jak sprawa stoi :D jak cos bede pisac pw albo jeszcze tu:D
     
Wczytywanie...

Poleć forum