1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Assasin's Creed 2 "Odtworz DVD" problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Killer123, Lipiec 11, 2010.

  1. Killer123

    Killer123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam posiadam konsole Arcade jest przerobiona i od roku żadnych nowych gier nie kupowałem aż do teraz kiedy zainteresował mnie ostatnio Assasin's Creed 2 nie chciał mi odpalić pisało Odtwórz DVD z internetu dowiedziałem się że muszę aktualizować softa ... i tak zrobiłem jak opisane zostało tu http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/ogolne-f71/aktua...board-offline-[2-0-8955-0-avatar-updatespy]-7365.html zrobiłem tak jak w instrukcji wszystko niby dobrze odpalone z płyty wszystko ładnie pięknie avatar itp ale gdy znowu włożyłem do stacji dysków Assasina Creeda 2 dalej było to samo Pisze Odtwórz DVD a jak to klikam to otwiera się menu filmów =/ proszę o szybką odpowiedź!!!Jeden u użytkowników napisał mi abym użyl Activate.iso ale nie wiem jaki mam dysk Prawdo podobnie Toshiba-samsung . I gdy chce pobrac activate na samsunga to link wygasł(Na xboxforum oczywiscie ;) ) ma ktoś może jakiś inny link???


    EDIT konsola kupywana była w 2008 roku




    P.S Gra jest nieorginalna...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jaką masz przeróbke? To jest najważniejsze. Napęd można sprawdzić czy Benq czy Samsung czy coś tam: Imageshack - napdy.jpg - wystarczy wysunąć. AC2 to dość nowa gra i może nie działać na innych przeróbkach (chyba że zmniejszysz wave). Nie mam przeróbki więc dokładnie nie jestem pewien, ale chyba chodzi właśnie o to jakieś wave. Czytałem na forum różne takie tematy więc może dobrze coś zapamiętałem.
     
  4. Killer123

    Killer123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To mam Samsunga nie wiem właśnie wiem tyle że wszystkie gry chodzą ze starym softem (nieorginalne oczywiście)
     
  5. lepek46

    lepek46 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
  6. Killer123

    Killer123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki bardzo a jak sprawdzic jaka mam przerobke

    lepek a możesz mi powiedzieć do czego jest ten liteon-repack?
     
  7. lepek46

    lepek46 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
  8. Killer123

    Killer123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a mam Zgraac na plyte samo activate iso??
     
  9. lepek46

    lepek46 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Tak samo Activate.iso
     
  10. Killer123

    Killer123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a takie małe pytanie używasz tego ??? activate? albo sprawdzałeś go chociaż???
     
  11. maclogan76

    maclogan76 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    WSZĘDZIE
    Activate.iso sprawdzi się tylko jeśli masz IX 1.6 lub 1.61 , oczywiście trzeba je odpowiednio nagrać . Tutorial jak nagrać jest na forum . Na innych ixtremach nie zadziała więc raczej szkoda na niego płyty DL jak nie wiesz jaką masz przeróbkę . Sprawdż te gry co masz na płytach programem abgx360 jaki mają wave i napisz jakie gry i jaki wave mają .

    1.4 - 1.5 : wave2
    1.51 - 1.6 : wave3
    1.61 i wyżej odpalą każdą grę .
     
  12. Killer123

    Killer123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie jestem u siebie ale Gry Mam ze starym softem czyli
    COD 5 GTA 4 FIFA 9 PES 9 Mirrors Edge NFS Prostreet Fifa street 3
     
  13. maclogan76

    maclogan76 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    WSZĘDZIE
    Więc najlepszym sposobem będzie sposób "doświadczalny" . Ściągnij i zainstaluj 360 waves patcher . Potem spaczuj tego AC 2 do wave 3 i nagraj jeśli odpali to masz IX 1.51 lub 1.6 . Jeśli nie odpali spaczuj do wave 2 i znowu nagraj . Jeśli teraz gra odpali to masz IX 1.4 lub 1.5 . W najlepszym wypadku nie stracisz żadnej płyty , w najgorszym tylko jedną . I pamiętaj żeby po paczowaniu nie sprawdzać gry w abgx360 , bo przywróci oryginalny wave w grze i gra nie odpali .
     
  14. Killer123

    Killer123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pobieram właśnie ale tu pisze ze trzeba miec plik .iso a ac2 jest w Video_TS i AUDIO_TS
     
  15. maclogan76

    maclogan76 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    WSZĘDZIE
    No to chyba rozpakowałeś ten plik ISO i dlatego masz te dwa ...
     
  16. Killer123

    Killer123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie ! gra była kupiona u gościa odrazu i wymieniał mi już ją raz i jest tak samo czyli ma tak być
     
  17. maclogan76

    maclogan76 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    WSZĘDZIE
    Aha , czyli piszesz o plikach an płycie a nie na kompie ... . Więc zrób może tak : utwórz z płyty plik ISO ( program imgburn ) następnie sprawdz w abgx360 jaki gra ma wave . Potam spaczuj do wave 3 i nagraj .
     
  18. Killer123

    Killer123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a nie moge 360 waves patcherem???


    EDIT; Ztej płyty co jest już nagrany ac2 czy nowa musi byc ?
     
  19. maclogan76

    maclogan76 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    WSZĘDZIE
    Sprawdzasz grę w abgx360 . Paczujesz w 360 waves patcher . Po paczowaniu nie sprawdzasz gry w abgx360 tylko nagrywasz .

    edit : tak ISO z tej płyty z AC 2 co masz . Sprawdzasz w abgx czy wszystko jest OK potem paczujesz w 360 waves patcher do wave 3 i nagrywasz.
     
  20. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    a moze przy wypalaniu plyty zle zostal napisany plik .dvd ja tak kiedys mialem jak zostalem posiadaczem madden nfl 2010 wypalilem i tez po uruchomieniu odpalal mi sie menu filmow a jak notatnikiem otworzylem plik .dvd to zle byl napisany nie zgadzal sie z plikiem .iso poprawilem wypalilem jeszcze raz i poszlo
     
  21. maclogan76

    maclogan76 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    WSZĘDZIE
    Dlatego dobrze żeby zrobił obraz płyty z grą w ISO i sprawdził go w abgx ( plik DVD abgx sam utworzy ) . Potem spaczowł grę i nagrał .
     
Wczytywanie...

Poleć forum