1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Assasins Creed Brotherhood-OBRAZ ISO-Pytania i Problemy

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez dawidek295, Listopad 25, 2010.

  1. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    siemka mam tego assassyna od multi10 bodajże on jest po polsku ale nie ma tego ap2.5ss
    abgx nie chce go znaleść
    prowałem ręcznie tym programem do wgrywania ap2.5ss
    i po tym mam tak w abgx
    jak co wczęsniej przed wgraniem niby patcha taki sam obraz był co zrobić jest może do tej wersji ap2.5ss??
    tu zdjęcie z abgx
    http://w400.wrzuta.pl/obraz/20xvdInY6cM/bez_tytuludcdscdscdsc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    On juz jest ponoc spatchowany w oryginale. Ja nagrywalem normalnie, bez zadnych patchy i abgx. Jeszcze nie sprawdzalem, bo za pozno bylo wczoraj. Wczesniej nagralismy z dodaniem tych patchy i nie smigal na LT+ (czarny obraz).
     
  4. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    szkoda nic może ktoś inny poradzi
    te żółte to chyba że ma vave6
    ale pa2.5 dalej czerwone więc po prostu obraz nie jest chroniony;((
    proszę o pomoc;))
     
  5. vienio999

    vienio999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie ma patcha na wersje PL narazie :(
     
  6. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mam wersję Assassins Creed: Brotherhood PL od SZOPASQUAD i ręcznie poprawiłem obraz oto skan z abgx360 1.0.4 i obraz jest chyba teraz prawidłowy i bezpieczny.

    -------------------------------------------------------------------------------
    \\//\\//\\//\\// _ |_ _ \ \/ /_ _ _ \\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\\ (_||_)(_|/ /\ \_||_ | | //\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ------------------------_|------_||_||_|--v1.0.4-------[http://abgx360.net]----

    Checking for updates to abgx360.dat...
    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    F:\Assassins Creed Brotherhood PL\Assassins.Creed.Brotherhood.2010.PL.PAL.XBOX360-SZOPASQUAD\acbrSZOPASQUAD.dvd is valid

    Checking Game
    ISO: "F:\Assassins Creed Brotherhood PL\Assassins.Creed.Brotherhood.2010.PL.PAL.XBOX360-SZOPASQUAD\acbrSZOPASQUAD.iso"
    Size: 7838695424 bytes
    Files in ISO: 65, Folders in ISO: 9
    Total bytes used: 6381770573 (87.44%)
    Game appears to have random padding

    Checking default.xex
    Module Flags: Title Module
    Image Flags: XGD2 Media Only
    64 KB Pages
    System Flags: Accesses Personally Identifiable Information (PII)
    AntiPiracy25 Media
    Original PE Filename: scimitar_final_ltcg.exe
    Original PE Timestamp: 2010/10/26 17:47:40
    Game Name: AC Brotherhood
    No Avatar Awards
    Achievements: 50 Achievements totaling 1000 Gamerscore
    XEX CRC = 0B8398A2
    XEX Media ID: 811F14C303AA36E306FB7E56-27A19372

    Region Code: 0x00FF0000
    PAL

    Checking AP25 replay sector
    13 challenges/responses found
    Attempting to verify the AP25 replay sector
    Looking for AP25_27A19372.sha1 in the online verified database
    There is no AP25 replay sector for this game in the online database yet
    Unable to verify AP25 replay data for this Media ID

    Checking SS
    Timestamp of Authoring: 2010/10/27 00:00:00
    Timestamp of Mastering: 2010/11/04 15:56:16
    SS Version: 2 (trusted)
    SS CRC = 0A78DB9C (RawSS = 071740A6)
    SS Media ID: 811F14C303AA36E306FB7E56-27A19372 (matches game)
    SS looks valid

    Checking DMI
    Timestamp of Authoring: 2010/10/27 00:00:00 (matches SS)
    DMI CRC = 3217A777
    DMI Media ID: 811F14C303AA36E306FB7E56-27A19372 (matches game)
    DMI looks valid

    Checking PFI
    PFI CRC = 0441D6A5
    PFI matches known data (8th - 9th Wave)

    Video partition found
    Video is zero padded
    Video CRC = 77B53B72 (V0 = B4791503, V1 = C14810E2)
    Video partition matches known data (9th Wave)

    Basic Stealth check passed!

    Starting Verification
    Looking for 0A78DB9C0B8398A2.ini in the online verified database
    There is no verified rip of this Xex/SS combination in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex/SS combination
    Verification failed

    Starting AutoFix
    Looking for Xex_0B8398A2.ini in the online verified database
    There is no verified rip of Xex CRC 0B8398A2 in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex
    AutoFix Failed, Stealth is still unverified

    Comparing L1 Video on L0 to L1 Video on L1...
    SplitVid is valid
    L1 Video is zero padded

    Checking for AnyDVD style game data corruption while running CRC check...
    AnyDVD style corruption was not detected
    Game CRC = F4CC3E5C
     
  7. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Z wersji AC:B Global już prawidłowej ze wszystkimi peczami AP25SS wypakowałem w abgx360 v1.0.4 pecze Video.iso i PFI.bin i tymi plikami speczowałem wersję od SZOPASQUAD i otrzymałem taki obraz jak powyżej.
     
  8. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    i tak masz nie zfixowane AP25 bo nie ma go w bazie .
    Looking for AP25_27A19372.sha1 in the online verified database
    There is no AP25 replay sector for this game in the online database yet
    Unable to verify AP25 replay data for this Media ID
     
  9. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    W bazie nie ma i nigdy może nie być. zresztą który z assassinów PL wył zweryfikowany w bazie abgx360 wazne zeby odpalała ta wersja na LT+

    zaraz nagram ten obraz i sprawdzę na LT+
     
  10. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    dobra to daj znać :p
     
  11. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nagrałem i niestety mimo że obraz wygląda prawidłowo nie odpala na LT+
     
  12. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Ale z tego co ludzie piszą to przecież wersja od iDN ma język polski w sobie, a przecież to gra która już odrazu jest spachowana.
     
  13. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    to szkoda nic trzeba czekać;((
     
  14. lukasz1985

    lukasz1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wąbrzeźno
    Lipa z tym LT+ ale nie ma co płakać anglik może być
     
  15. Bodzio93

    Bodzio93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Od iDN?? Czyli jaka dokładnie?? Bo jest od Globala i jakieś jeszcze? Bo niezbyt się w tym obczajam...
     
  16. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Bzdura. Ludzie są głupi i nie potrafią czytać. W ABGXie mają napisane POLISH i myślą, że to chodzi o język gry a tu tak naprawdę rozchodzi się o język aktualizacji dashboarda dostępnego na płycie. Nie ma żadnej wersji MULTI10! To też pomyłka (j/w). Jedyna polska wersja to ta od SZOPASQUAD, ale jeśli chłopaki nie nauczą się normalnie ripować gier, to nie pogracie. Polska wersja ma w sobie jedynie 3 języki i nie zawiera języka angielskiego, a bodajże polski, rosyjski i jeszcze jeden ze wschodniego bloku europy.
     
  17. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    szkoda moze ktoś mądry zrobi tak aby PL działało z lt+:))
     
  18. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Żeby polska wersja działała z LT+, musi zostać zrzucona jeszcze raz do postaci obrazu płyty zgodnie z normami przyjętymi przez LT+. Ewentualnie wystarczyłoby zgrać na nowo z oryginalnej płyty same rzeczy typu partycja "video".
     
  19. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    ale vave nie został zmieniony jest normalnie vave9
    ale nie ma patcha pod tą wersję niestety nikt nie wrzuca ptchy do wersji PL
    jest tylko patch do wersji RF
    może potem bedzie do PAL ale nie wiadomo czy bedzie kompatybilny z tym obrazem;))
     
  20. ZDZISIU222

    ZDZISIU222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gadałem z pewnym kolesiem z innego forum podobno jemu wersja od SZOPASQUAD chodzi na LT+. Niby nic nie kombinował w obrazie po prostu puścił go przez ABGX w wersji 1.0.4 z włączonym level3 i podobno chodzi. Ale jak mówiłem; podobno.
    Póki co sam tego nie sprawdzę bo do LT+ będę przerabiał gdzieś tak w grudniu. Najwyżej pozostanie nam pilnie uczyć się angielskiego :D
     
  21. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    siemka a mogłbyś napisać do gościa aby dal skan z abgx??
     
Wczytywanie...

Poleć forum