1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Assassins Creed 2-problem z płytą

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Fuxik, Sierpień 17, 2011.

  1. Fuxik

    Fuxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam, od dłuższego czasu mam chęć pograć w AC2, ale niestety nie mogę. Kiedy wkładam płytę do napędu, są strasznie dziwne odgłosy, podczas wczytywania wszystko się zatrzymuje (pomaga tylko reset konsoli). Wcześniej pojawiła się informacja, że nie chce wyszukać płyty z AC2. Gry takie jak Pure czy Star Wars (odpalane z płyty) działają bez problemu. Kolega powiedział mi, że tzw."retusz płyty" może pomóc. Co o tym sądzicie? Wina konsoli czy płyty?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. matsaw

    matsaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rzeszów
    też tak miałem z dwoma grami w tym oczywiście AC2 (nie przejmuj się to wina obrazu na płycie)... niektóre konwerty gier się przycinają podczas wczytywania ... jedyną opcją jest wtedy zainstalowanie je na dysku twardym ... oczywiście nie muszę pisać jakie pozytywne strony ma granie w gry z dysku << jeżeli nie masz jeszcze to zakup sobie i twoje problemy znikną i zapobiegniesz przyszłym związanym z napędem
    pozdrawiam
     
  4. PendziorixPL

    PendziorixPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może masz w którymś miejscu pęknięty chociaż leciutko w którymś miejscu nośnik? A jak stan płyty oceniasz? duża ilość rys?
     
  5. Fuxik

    Fuxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Sam nie wiem, mogę zrobić zdjęcie i wrzucić.
     
  6. RaF20B

    RaF20B Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opole
    Spróbuj zainstalować AC2 na dysku(chociaż wątpię żeby pomogło) skoro inne gry działają to wina raczej płyty a nie napędu.
    Edit: możesz spróbować też przeczyścić szmatką.
     
  7. Fuxik

    Fuxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Nie mam niestety dysku.

    A oto zdjęcie, nie wiem czy coś w ogóle widzicie (na brzegu mam takie dziwne paski, ale to chyba normalne?)

    [​IMG]


    I dziękuję wszystkim za pomoc, muszę pomyśleć o kupnie dysku.
     
  8. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To na brzegu to nie jest normalne, przynajmniej na moich płytach. Może zmieniałeś pozycję ix'a podczas pracy konsoli? Standardowo masz tylko taki mało widoczny krąg z brzegu.
     
  9. RaF20B

    RaF20B Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opole
    Koniecznie musisz kupić dysk bo bez tego ani rusz a na zdjęciu niestety nic nie widać :mad:
     
  10. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    nie ruszyleś przypadkiem konsola jak chodzila gra? takie rysy na koncu z tego sa. i sproboj zgrac na dysk wątpie zeby sie dalo. nie wiem czy wysłać na regeneracje ci nie zostanie pozdr
     
  11. Fuxik

    Fuxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Możliwe...pamiętam, że miałem remont i grałem w...spartańskich warunkach(w AC II)


    Ok, jeszcze raz dziękuje wszystkim. Można zamknąć.
     
  12. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak nie widać? Nie widzisz tych wielkich rys na brzegach?
     
  13. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    płyte wysłać na regenaracje i powino śmigać chyba koszt byl 20-30zl
     
Wczytywanie...

Poleć forum