1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Assassin's Creed II - łatka

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez marek2fgc, Grudzień 9, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Assassin's Creed II - Data premiery łatki i spis błędów

    [​IMG]
    Ubisoft poinformował, że łatka do Assassin's Creed II od dzisiaj jest dostępna na europejskim PlayStation Network, a na Xbox Live pokaże się 11 grudnia. Twórcy skupili się na wyeliminowaniu najbardziej uciążliwych błędów, w tym jednego, który blokował możliwość ukończenia gry od jedenastej sekwencji DNA. Oprócz tego połatano dziury związane z konkretnymi czynnościami lub sytuacjami. W spoilerze znajdziecie spis usprawnień (po angielsku):
    Fixed: Situation specific bugs

    Glyph
    After the player has resolved a glyph (when the unlock code message appears), if the player presses A and B (for 360, X and O on PS3) repeatedly and quickly, the video will appear in full screen, and he will get stuck in "the truth menu".

    Fast Travel
    Some feedback states that Ezio loses the ability to interact with the fast travel stations.

    Free roaming/Parkour
    In extremely rare occasions a bug allows Ezio to walk on air.

    Auditore Cape
    When first equipping or re-equipping the Auditore cape, users in the Villa become notorious even if the cape description says otherwise.

    Altaïr’s armour
    While wearing Altair's armour the game crashes when performing multiple consecutive double assassinations.

    Toscana
    The game occasionally crashes if the player dies in Toscana, the player is stuck in the animus loading screen.

    Water
    Ezio and NPCs may get stuck beneath map if pushed in water.

    Animus Loading Screen
    There were reports of the game crashing while the player is in the Animus loading screen


    Fixed: Mission specific issues

    Sequence 05 Mission 01
    The game froze after completing the mission and following certain steps.

    Sequence 06 Mission 02
    An extremely rare issue could make the game freeze while Ezio is fighting the guards.

    Sequence 07 Mission 02
    Sometimes the civilians knocked down by Rosa could “float”.

    Sequence 07 Mission 07
    When the user is in an open conflict, under specific situations the game crashed.

    Sequence 08 “Venezia”
    If a player desynchronises during the flying machine sequence, the player sometimes spawned near Leo's workshop and not on the tower.

    Secret Location: “Vizitatione”
    The user remains stuck after locking onto the agile guard with the gun.

    Sequence 11 Mission 05
    The user cannot continue gameplay after quitting and loading the game. They are stuck in the hideout.

    Sequence 14 Mission 02
    The user falls through the texture if he is hit with rocks by the guards while climbing


    Sound enhancement:

    5.1 LPCM support

    Źródło: Assassin's Creed II - łatka | Aktualności
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Dobrze że nie trzeba zbyt długo czekać na tą łatkę
     
  4. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    co z tego jak, ci co nie mają neta w konsolce nie mają tym samym możliwości ściągnięcia łatki. Co za półmózgi.. żal
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Zawsze można poszukać na necie i wgrać od razu na dysk

    A neta nie masz bo nie możesz mieć czy bo iXtreme?

    Wg mnie fajnie że wyszło
     
  6. nemek

    nemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Łatka na pewno poprawi kilka wkurzajacych glitchow i bugów ;)
    Tylko szkoda ze ja jej nie doswiadcze bo gre juz przeszedlem i sprzedalem : (

    tak poza tematem to mogli by sie zajac bugami w MW2 ktore pozwalaja na wychodzenie poza mapy i inne nie mniej denerwujace
     
  7. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
  8. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    Wiesz, jak bym się uparł to bym podłączył, ale większym problemem jest właśnie te iX... ;).

    A co do wgrywania na dysk to mówisz za pośrednictwem pendriva?
     
  9. RaaDeeK

    RaaDeeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    taaaaa.... powinni oddawać kasę tym którzy:
    1. mają arcade (bez dysku) czyli nie wgrają sobie patcha
    2. nie mają neta (przecież nie wszyscy mają :p)

    a za gre i tak zapłaciłeś 200zł...

    powinni wydać grę którą da się przejść a nie taką maniane odwalają.
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. to po nazywasz ich półmózgami? Nie miałbyś iX to byś miał patch - proste... Chyba nie myślałeś, że oni będą się martwić piratami

    2. nie na pendrive. patch zgrywasz bezpośrednio na dysk przez kompa
     
  11. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    Wiem, że nie martwią się o piratach, ale przecież oficjalnie XBL nie ma w Polsce, więc jak ktoś chce być całkiem legalny to też nie ma możliwości sciągnięcia tego patcha. Ja nie należę do tych co obwiniają M$ za to, że dają bany. :). To jest poprostu zlekceważenie polskich nabywców AC2.

    Edit: Czy to jest pewne, że w każdej wersji PL jest ten błąd czy nie?
     
  12. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    A co jeśli ktoś jest zbanowany a kupił oryginalną grę za 200 złoty? Wiadomo pirat. Ale jeśli się nawróci ? Musi wydać kolejnego tysiaka na nową konsolę, zeby pograc w grę bez błędów? Paranoja. W ogole jak mozna wypuscic grę z takim błędem. Betatesterzy spali podczas grania czy co?
     
  13. Ojciec69

    Ojciec69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warsaw, Poland, Poland
    i tak zaraz ktos wypusci pacza na jakims rs czy mu, tak jak to bywalo juz
     
  14. yaqub

    yaqub Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    491
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Właśnie pobieram AC2 i mam nadzieję, że może uda mi się ominąć tego buga. Nie powinni wydawać gry, której nie da się przejść :/ - chociaż ja mam pirata to za dużo do gadania nie mam :DD. W Polsce nie ma XBL jak już ktoś napisał to jak mam sobie pobrać patcha? Nie wszyscy przecież mają internet (np. w Polsce nie we wszystkich miejscach jest taka możliwość)
     
  15. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    najbardziej mnie kur*a martwi to, że nie da się patcha z pendriva wgrać tylko, przez podłączenie dysku do kompa
     
  16. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Albo przez Transfer Kit.
     
  17. nasciturus

    nasciturus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najbardziej mnie irytuje drobny fakt:
    kilka dni temu (konkretnie 6 grudnia) m4rcin założył TEN wątek.
    Niestety już następnego dnia ktoś zamknął ten wątek. Domyślam się, że powodem było podejrzenie, że "to jakaś anty-konsolowa plota".
    Miałem coś do dodania w tamtym wątku ale szybkość cenzora mnie ubiegła. Jako "Świeżak" nie mogłem założyć nowego.
    Cieszy mnie, że ktoś znalazł na ten temat informację i tu zamieścił.
     
  18. Ojciec69

    Ojciec69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warsaw, Poland, Poland
    who cares ?? rozkrecasz obudowe dysku kabel sata + zasilanie i masz opcje wgrania pacza(jak tylko ktos wypusci)
     
  19. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    Właśnie nie bardzo uśmiecha mi się bawić w takie rzeczy, ale cóż innego sposobu nie ma. Jak dojdę do tego 11 bloku to zobacze czy w mojej wersji jest ten bug i wtedy się coś pomyśli. ;)
     
  20. mar_cin

    mar_cin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ełdezet
    chyba ktos sobie jaja robi ?? jaki sens ma taki "user" ktory zapewne co drugi temat tutaj bedzie takimi "bzdurami" zasmiecal ... raczej kazdy sobie zdaje sprawe z tego co robi / nie robi.
     
  21. yaqub

    yaqub Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    491
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Skąd wiesz, że mówiłem serio? Może sobie tak powiedziałem. Jest wkońcu wolność słowa, a ludzie w internecie wygadują różne głupoty i jakby każdył za gadanie karano każdego to...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum