1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Assassin's Creed III otwieranie skrzyń

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez joka013, Październik 28, 2012.

  1. joka013

    joka013 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2008
    Posty:
    273
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piła
    witajcie,
    może mi ktoś powiedzieć jak otwierać skrzynie w ACIII wytrychem? niby robię tak, jak każe gra, ale przy naciskaniu RT, nie mogę jej otworzyć. Tak samo się przecież drzwi otwiera i z tym nie mam problemu, ale ze skrzynią nie mogę sobie poradzić.
    Jakieś wskazówki?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    hmm u mnie normalnie wszystko działa po prostu naciskasz szybko rt jak juz dobrze ustawisz gałke R i L

    a ja mam pytanie skad bierzesz amunicje do pistoletu czy tez strzały do łuku bo nigdzie nie moge tego znalezc
     
  4. joka013

    joka013 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2008
    Posty:
    273
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piła
    loot'uje trupy [żołnierzy] przeważnie mają trochę kasy i amunicji. być może, też w sklepie znajdziesz. nie mam pewności bo jeszcze nie szukałem.
     
  5. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    trupy przewaznei maja kase a jak juz cos to naboje do pistoletu, ale strzał do łuku nie uswiadczysz, a sklepu zadnego nie mam przynajmniej nie widziałem ikonki chyba ze przeoczyłem bo dotarłem do nowego yorku dopiero, jaka jest ta ikonka tego sklepu kurde wkurza mnie to bo chciałbym sobie postrzelac z tego łuku
     
  6. joka013

    joka013 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2008
    Posty:
    273
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piła
    nie wiem jak zdobyć strzały, tak daleko jeszcze nie jestem. jak znajdę odpowiedź to dam znać.
     
  7. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    dobra już ogarnąłem strzały i w ogóle amunicje i broń kupuje sie w sklepie a ikonka jest w ksztacie funta angielskiego i taka ciemno szara dlatego trudno ją dojrzeć:/
    ale mam pytanie czy orientuje sie ktos czy są jakieś takie miejsca gdzie mozna zdobyc jakies dodatkowe rzeczy i poskakać sobie po jakis ruinach czy podziemiach jak to było w poprzednich czesciah gdzie zdobywało sie zbroje altaira czy tego romulusa bo tez nie spotkałem sie jak do tej pory z czyms podobnym albo po prostu nie zauważyłem
     
  8. joka013

    joka013 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2008
    Posty:
    273
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piła
    ogarnąłem to otwieranie, trzeba naciskać RT jak najszybciej i skrzynia się otworzy. Ja wcześniej próbowałem wtrafić się w ten przesuwający się zamek(?) i nic nie dawało.

    problem rozwiązany, do zamknięcia.
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ja nie mogę dalej otworzyć - oczywiście poza tutorialem.
    badziew straszny. w ogóle ten nowy assassin to straszna chała. nie ma nic wspólnego z poprzednimi seriami oprócz ukrytego ostrza - gdyby nie to ostrze to gra mogłaby być gatunkiem podobnym do assasins creed. masakra
     
  10. joka013

    joka013 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2008
    Posty:
    273
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piła
    najlepiej to wyczuć po wibracjach w padzie [o ile masz włączone] im mocniej/intensywniej wibruje, tym jesteś bliżej otwarcia skrzyni.
     
  11. Zendeman

    Zendeman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Nie oceniajcie gry tak surowo bo prawdziwa rozgrywka zaczyna się po 5 sekwencji
     
    1 osoba to lubi.
  12. joka013

    joka013 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2008
    Posty:
    273
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piła
    to prawda, dopiero wtedy w rzeczywistości zaczyna się gra chociaż początkowe sekwencje, a właściwie ich zakończenie, wywołało niezłe zdziwienie. Nie będę ujawniał szczegółów, żeby nie spoilować.
     
  13. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    W jakim sklepie kupuje się nowe bronie bo na mapie nie widzę żadnego punktu gdzie ją kupie, a wyświetliło mi się, że pojawiło się coś nowego w sklepie.
     
  14. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    no to naprawdę nieźle skoro gra ma 8 albo 10 sekwencji
     
  15. seba1415

    seba1415 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    479
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    I co z tego? Gra jest długa, oczywiście ze jak klepiesz na ostro ciągle główną oś to taaa wtedy assasin się szybko kończy-jak każdy zresztą. Ale jak zaczniesz robić bitwy morskie, polować czy też szukać skrytek wtedy gra się wydłuża. I co to za bzdury wypisujesz że nie ma nic wspólnego z poprzednimi częściami? Mógłbym wymienić MNÓSTWO takich elementów które mają wspólne.

    Skrzynie otwiera się bardzo łatwo. Trzeba po prostu utrzymać gałki w takiej pozycji w której można naciskać RT, bez przerwy trzymając nieruchomo analogi i klepać bardzo szybko RT :)
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    miodu i klimatu nie ma ja w poprzednich cze:loyal:sciach
     
  17. dareckas

    dareckas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    a to ciekawe bo ja np. nazbierałem tego miodu już masę przez 11 godzin grania a końca nie widać :) Oczywiście jak ktoś szuka w tej grze tylko nieustającej masakry to się zawiedzie lekko ale w/g mnie klimatu i grywalności jest tu tyle że kakao nosem tryska, polecam.
     
  18. kshychopata

    kshychopata Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    panowie. a jak powiesic wrogow? Wybieram linke i przytrzymuje Y i wtedy mam wcisnac L. Ale jak wciskam L to sie pojawia wzrok orla! :upset:
     
  19. dareckas

    dareckas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    ja robię tak : siedzę na gałęzi i jak podejdzie ofiara to wciskam Y i zeskakuję. Wtedy mamy denata wiszącego :)
     
  20. gruchus

    gruchus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Siedlce
    ja jak juz mam delikwenta zaczepionego na lince, to lewy analog kieruje do dolu, zawsze dziala.
     
  21. joka013

    joka013 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2008
    Posty:
    273
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piła
    w Bostonie poszukaj General Store, tam są nowe bronie, stroje etc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum