1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Audio Adapter-Problem z dźwiękiem.

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez sweeterek, Październik 10, 2012.

  1. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Mam problem drodzy użytkownicy a mianowicie.
    Posiadam Logitech-y Z5500 połączone Optykiem z Xbox-em za pomocą Audio Adaptera.
    Wszystko fajnie głośniki grają,dolby w filmach jest,w testach też ale problem pojawia się w grach.
    Grając w Forze,kieruje prawą gałką w Prawo,wtedy słyszę dźwięk w lewym tylnym głośniku,lecz gdy kieruję w LEWO gałke,wtedy nie słyszę w żadnym efektu.
    Moim zdaniem powinno być PRAWO-prawy głośnik,LEWO-lewy głośnik ewentualnie na odwrót LEWO-Prawy,PRAWO-lewy ale w moim przypadku w jednym głośniku brak Surround-u.
    W czym może tkwić problem,w Sleeping Dog-s np nie miałem takiego problemu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    REFRESH,pomóz ktoś bo mnie trafia ten dźwięk ;/
    EDIT:
    Może ktoś przenieść do innego działu,może tam ktoś zauważy problem i pomoże.
     
  4. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    Po pierwsze nie odświeżamy tematów.
    Sprawdzałeś ustawienia audio w grze? Nie pamiętam jak w forzie ale w GT5 trzeba ręcznie zmienić źródło dźwięku na przestrzenny. Jak masz stereo to Logitech może go tylko symulować.
     
    1 osoba to lubi.
  5. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    W 360-tce mam ustawione na Cyfrowe,w grze mam kino domowe ale to nic nie daje.
    To kolejna gra ,która błędnie obsługuje dźwięk,poprzednia to F1 2012.
    Stereo to nie jest bo efekty w głośnikach są takie jak w przypadku DTS czyli centralny to głos lektora,a reszta odpowiada za to co się dzieje na ekranie,w tych tylnych też tak jest tyle ,że na odwrot.
     
  6. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    Wróć do starszych gier i obadaj czy głośniki efektowe poprawnie działają. Może sprzęcik (Z5500) coś się sypie? Złośliwość rzeczy martwych :)
    Nie mam teraz tylnych głośników podłączonych i ciężko mi sprawdzić jak to działa w Forzie chowanie kabli po listwach podłogowych odpada, 2 godziny roboty.
    Napisz jeszcze która to wersja forzy, mam 2 i 3 część, obadam ustawienia w wolnej chwili.

    @edit
    Czy F2012 i forza (nowa) to nie są przypadkiem wersje demo??
    Są to wersje okrojone i mogą być problemy z dźwiękiem 5.1
     
    1 osoba to lubi.
  7. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Nie wiem czy mam jakąś taką gre żeby obbadać,ale z tego co przypominam sobie to w TDU2 też tak miałem.

    W filmach jest normalnie,jedynie w grach.
    Jak coś to jutro coś pobiore z wyścigówek i dam w temacie znać czy tam jest normalnie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum