1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Aurora 0.5b ftp problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez przemuszpwstudio1, Październik 20, 2015.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. przemuszpwstudio1

    przemuszpwstudio1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam jak moge sie polaczyc programem filezilla z moim xboxem 360 z dashem aurora w dashu jest podany login xboxftp ale nie widze hasla i nie wiem co w filezilla wpisac moze mi ktos cos poradzic Pozdro !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    Hasło i login to xbox
     
  4. przemuszpwstudio1

    przemuszpwstudio1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    No wlasnie nie na freestyle dashu tak bylo a tutaj nie dziala
     
  5. przemuszpwstudio1

    przemuszpwstudio1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ktos ma jakis pomysl ? czy tak malo osob korzysta z aurory ?
     
  6. mips6250

    mips6250 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam.
    Posiadam Aurorę 0.5b od dłuższego czasu i bez większych problemów łączę się przez ftp z (domowym) pc w sieci LAN.

    W ustawieniach Aurory w pierwszej zakładce "Serwery" po lewej widzimy FTP
    - kwadracik obok "Aktywny" musi być zaznaczony

    - "Nazwa Użytkownika" (domyślna po instalacji Aurory)
    xboxftp

    - "Hasło" (domyślne po instalacji Aurory - ukryte pod kropkami)
    xboxftp

    -"Port" (domyślny po instalacji Aurory)
    21

    Nazwę Użytkownika jak i hasło można zmieniać dowolnie.

    Na serwer ftp xboxa możemy dostać się np z Windowsa.
    1. Otwieramy dowolne okno na pulpicie komputera (np. katalog "Mój komputer"
    2. Wpisujemy w pasek adresu u góry okna:
    ftp://192.168.1.131 <--nr IP jest tu przykładowy (u siebie wpisujemy taki numer jaki dostała konsola od routera - do sprawdzenia na konsoli w menu Aurory po kliknięciu na padzie przycisku BACK)

    Niewielkie problemy, o których wspomniałem na początku (aczkolwiek dość irytujące) to fakt, iż czasami (ok. raz na 2 gry)zrywa połączenie podczas kopiowania plików na xboxa.
    Grę ok 7-8 GB kopiuje w 12-15min. Jeśli po drodze się wywali, proces kopiowania trzeba zacząć od nowa.
    Nie ma tu znaczenia komputer, system, program na Windows. Infrastruktura LAN w domu nowa, starannie wykonana. Testowane na różnych PC i różnych routerach a nawet z różnym softem na routerach (DD-WRT, OPEN-WRT).

    Czy u Was też zdarza się, że zerwie połączenie ftp podczas kopiowania?
     
    Ostatnia edycja: Październik 22, 2015
  7. przemuszpwstudio1

    przemuszpwstudio1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wszystko zrobilem jak wyrzej niestety nie moge sie polaczyc wyskakuje mi jakies logowanie znowu z haslem i loginem
     
  8. przemuszpwstudio1

    przemuszpwstudio1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
  9. mips6250

    mips6250 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No i elegancko choć nie do końca po mojemu.
    Żeby korzystać z zasobów konsoli na PC przez FTP trzeba się zalogować.

    W tym oknie w przeglądarce internetowej wpisz:

    Nazwa użytkownika:
    xboxftp

    Hasło:
    xboxftp

    Otworzą Ci się wtedy foldery z konsoli.

    Jak już Ci się uda to łatwiej Ci będzie to ogarniać NIE z przeglądarki internetowej tylko tak jak wcześniej pisałem Z DOWOLNEGO OKNA W WINDOWS.
    W pasku adresu u góry okna (podobny jak w przeglądarce) wpisz np.:

    ftp://192.168.1.131

    Również otworzy się okno logowania z nazwą użytkownika i hasłem. Wpisz takie jak powyżej podałem. Po wpisaniu i kliknięciu OK ukażą Ci się foldery z konsoli i będziesz mógł nimi zarządzać (np. kopiować, kasować) dokładnie tak jak folderami z dysku komputera!
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    olej przeglądarkę i zainstaluj totalcommander'a
    znajdź ikonkę FTP POŁĄCZENIA, odpal i spisuj:
    SESJA: cokolwiek
    NAZWA HOSTA/PORT: adres IP konsoli
    UŻYTKOWNIK: xbox lub xbox
    HASŁO: xbox lub xboxftp
     
  11. przemuszpwstudio1

    przemuszpwstudio1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    A tak sie robi kiedy zrobie to z dowolnego folderu i xboxftp ani xbox nie pasuje w miejsce hasla i uzytkowanika
     

    Załączniki:

  12. przemuszpwstudio1

    przemuszpwstudio1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dobra panowie mam rozwiazanie login to xboxftp a haslo xbox wszystko smiga Pozdro dzieki zamykam temat
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to kosz:)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum