1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Autostart FSD po aktualizacji

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kozik932, Sierpień 24, 2014.

  1. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Mam problem z autostartem FSD po aktualizacji dash'a z 16202 na 16747. Wszystko sie fajnie zaktualizowało, ale teraz ciągle startuje NXE z komunikatem ze dostępna aktualizacja w Xbox LIVE i czy chce sie połączyć. Oczywiście przed aktualizają wszystko było okej, a teraz FSD mogę uruchomić tylko przez XeXmenu. Tylko nie mówcie mi o pliku launch.ini, bo już obadałem ten temat i nie ma autostartu ani z pamieci flash, ani z HDD, ani z USB. Próbowałem różnych rzeczy i już nie wiem co robić, proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    W dashlaunch'u ścieżkę DEFAULT ustaw i zapisz.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie zapomnij zablokowac internet w dashlaunch bo zaraz kobsola bana dostanie
     
  5. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    wgralem DL 3.12 i gra :) liveblock jest wlaczony wiec chyb jest okej :) Duzo tam jest opcji wiec w zasadzie nie wiedzialem do konca co ustawic...
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie ruszają innych opcji jak nie wiesz do czego służą.
     
  7. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Nie wiem dlaczego teraz przestały mi działać XM360 i emulator pegazusa... Pisze zeby pobrac ponownie :/


    EDIT & REFRESH:
    Czego to moze byc wina? "Zbyt nowy" dash?? Chyba nie ma innych wersji tego emulatora i XM'a... Downgrade'owac dash? Tez kicha ;/
     
  8. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    1. wgraj aktualizacje do avatara.
    2. contpath - true ( dashlaunch )

    nic innego nie przychodzi mi do głowy.
     
  9. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Za moment obadam contpath, a dash sciagalem z zagranicznej strony z opisem "Xbox 360 Dashboard / System Update 16747 With Avatars / Kinect Data", wiec nie wiem czy musze je wgrywac...

    EDIT:
    zmiana na "contpath - włączone" w Dashlaunch nic nie zmienila...

    EDIT2:
    Okej, sory!!! Chyba moj blad... tamten dash chcialem wgrac z USB w NXE i nie wiem czemu nie wyskakiwala mi aktualizacja. Nie usuwajac tego z pena, dorzucilem folder z Simple 360 NAND flasherem i "updflash" i zaktualizowalem. Po restarcie i odpaleniu NXE wyskoczylo okienko czy zaktualizowac i wybralem "tak". Kolejny restart i juz- zaktualizowane. teraz pytanie ktory dash sie wgral... Czysty czy z avatarami? Moge to jakos sprawdzic?

    A avatary do sciagniecia sa tylko dla 16537 :(
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  11. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Sam nie wiem co sie wgralo. w NXE moge sobie edytowac avatara, zmieniac itp, a w FSD tez jest normalnie widoczny. Zaktualizowalbym to, ale mam problem z uruchomieniem aktualizacji z USB (przewalilem juz temat z forum o tym i nic nie pomoglo-ani edycja launch.ini, ani rozne nazwy folderu z aktualizacja). Jest jakis inny sposob dla plyty corona?
     
Wczytywanie...

Poleć forum