1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

AutoSwap , RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mcr, Październik 17, 2012.

  1. Mcr

    Mcr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Chciałbym sie w jaki sposob trzeba ustawić FSD wersja 3.02 aby samo zmienialo płytę np. w grze Max Payne 3 ( jakies ustawienia bym poprosił:))

    z góry dziękuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HarderG

    HarderG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja również prosiłbym o pomoc. Ściągnąłem Dead Space 3 i przy odpalaniu wyskakuje komunikat "insert disc 1"...
     
  4. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Każda płyta w osobnym katalogu, np (jak masz usb to usb: )
    hdd1:\Gry\Max Payne 3 1of2
    hdd1:\Gry\Max Payne 3 2of2, potem scan w FSD i jak masz 2 ikonki w grach to grasz i zmienia dyski
    Dead Space 3 to samo, wgrałeś dysk 2 do dysku 1, a ponieważ pliki na obu dyskach mają tą samą nazwę wiec masz teraz tylko dysk2
    Więcej info http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/jak-odpalac-2-dyskowe-gry-rgh-153278/#post1180599 , też post 12 lub dział jtag/RGH
     
  5. HarderG

    HarderG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za pomoc ale to nic nie daje ;/ Wrzucalem pliki bigfile0.viv i bigfile1.viv do pierwszej plyty pod nazwą bigfile2.viv i bigfile3.viv ale wtedy ciągle jest napis "Loading..." dzielilem plyty na 2 foldery tak jak pisales i nic nie dalo. Tak jak by nie potrafiło zmienić dysku. Mam FSD3, może potrzebuje jakiegoś pluginu typu disc swapper czy cos w tym stylu? (Nie moge go nigdzie znaleźć). Pozdrawiam
     
  6. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/jak-odpalac-2-dyskowe-gry-rgh-153278/#post1180599
    Masz zrobić wszystko z tematu jak wyżej i będzie działać ... nie wiem co Ty kombinujesz.. przeczytałeś porady tam podane w ogóle ? Potwierdzam że wszystko działa tym sposobem czy to gier dwupłytowych ( max payne 3, dead space 3 ) jak i dwupłytowych - z podziałem na multi czy dodatków ( forza 4, MOH2 )
     
  7. HarderG

    HarderG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robie wszystko jak w tym poradniku. USB/Gry Xbox/DS3Disc1of2, DS3Disc2of2, scan depth 1, scan i dalej insert disc 1
     
  8. HarderG

    HarderG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odświeżam. Czy ktoś wie co robie źle?

    Wydaje mi się że przyczyną może być skanowanie bo kiedy odpalam manualny skan to w sekunde skanuje i na dole jest tylko jedna ścieżka "game path" (ale nie ta z grami). Próbowałem usunąć folder z grami z "game path" aby utworzyć nowy ale usuwa się w nieskończoność;/
     
  9. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Trudno powiedzieć gdzie robisz błąd
    Jeśli masz kłopoty, o zainstaluj świeżą kopię FSD, załóż nowe ścieżki i będziesz wiedział "o co kaman".
    OK, pisałeś wcześniej o zmianie nazw bigfile, poprawiłeś to spowrotem, bo default.xex na obu płytkach ma tą samą wielkość
     

Poleć forum