1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Avatary i jtag

Temat na forum 'Homebrew' rozpoczęty przez pluskwa, Marzec 8, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. pluskwa

    pluskwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    chcialem sie dowiedziec jak wgrac avatary do dashbord w konsoli przerobionej jtagiem?

    PS. jesli nie ten dzial to prosze o przeniesienie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Wgraj aktualizacja Dashborda z Strony Micriosoftu ;D jest to bezpieczny sposób robilem tak u siebie :) jak bys nie byl pewny czy sciagles dobra aktualizjacje to napisz to wrzuce Ci pliczek odpowiedni :)
     
  4. pluskwa

    pluskwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    moge prosic o ten pliczek?
     
  5. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik

    Kod:
    http://www.sendspace.pl/file/f2601fd6e6b05ee2e67eb16
    tu masz pliczek rozpakujesz wrzucisz na pendrive ;) podlaczysz go pod konsolke ;) zalaczysz konsole i pojawi Ci sie komunikat o aktualizacji a z reszta poradzisz sobie sam ;)
     
  6. andy13

    andy13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    A nie jest to czasem nowy dash bo wtedy rozwali konsolke z xbr

    pozdrawiam
     
  7. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  8. pluskwa

    pluskwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    pliki zaktualizowane i wcale nie rozwalily konsoli :p
     
  9. andy13

    andy13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za wyczerpującą pomoc.

    pozdrawiam
     
  10. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    żeby mieć konsole z jtagiem to czeba o niej cos wiedziec ;p
    Także jeżeli by to miało popsuc konsole to napewno bym mu nie doradzał tego sposobu. A po drugie napisałem ze robilem to u Siebie wiec działa ;)
     
  11. andy13

    andy13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję zrobiłem zgodnie z opisem i jest ok

    pozdrawiam
     
  12. w1z4rd

    w1z4rd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2008
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Mam pytanko czy sa gdzies rzeczy do avatara ktore mozna sciagnac i wgrac na konsole z JTAG i jesli mozna czy to trzeba tez jakos specjalnie robicz czy mozna poprostu przegrac.

    Pozdrawiam
     
  13. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    można sciągnąc z neta ubranka i rzeczy dla Avatara. Ale czeba je przerabiać specialnie a tego narazie nie opanowałem ;)
     
  14. pluskwa

    pluskwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    jak najbardziej mozna i nie jest to trudne... w wolne chwili moge zrobic tutoriala albo moge zapodac tutka w jezyku angielskim
     
  15. w1z4rd

    w1z4rd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2008
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    spoko to jak mozesz to zapodaj tutoriala po angielsku jak narazie i podaj mi skad moge sciagnac te stroje do avatara bo szukalem na forum i nie moge znalesc zadnych linkow. Moze zle szukam ale na prawde nie moge.

    A i tak przy okazji zastanawiam sie czy nie mozna dac oddzielnego dzialu dotyczacego JTAG-a i wszystkiego z nim zwiazane, taki dzial aby wszystko w nim pisac odnosnie konsol z JTAGIEM.

    Pozdrawiam
     
  16. pluskwa

    pluskwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    ja to robilem tak

    Kod:
    http://xbox360iso.com/showthread.php?t=192972
    screeny i linki znajduja sie na forum xbox360iso.com

    mam nadzieje ze pomoglem :)

    wkrotce tutek w jezyku PL
     
  17. w1z4rd

    w1z4rd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2008
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siemka

    Mam jeszcze jedno pytanko na necie jest duzo opisow jak odblokowac niedostepne rzeczu dla avatara. To jest odblokowywane przez program MODIO ale niestety ja mam problem taki ze nie mam pliku AvatarData o katalogu FFFE07DF/00040000 w sumie to nawet nie mam takiego katalogu na dysku FFFE07DF tylko mam go na memory cos tam. Czy ktos mi powie co i jak z tym zrobic mialem dashborda bez avatar. Avatara dogralem z pliku z tego tematu.

    Pozdrawiam
     
  18. pluskwa

    pluskwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
  19. Cinek_END

    Cinek_END Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Domu
    A ja mam pytanie : jak mozna ustawic sobie avatar ?
    Bo na zwyklym NXE jak chce ustawic avatara , wola o aktualizacje i nie moge nic zmienic - pisze ze usluga nie dostepna czy cos ...
    Mam takiego szarego ludka :D

    [​IMG]

    Aktualnie mam dash 12625 .Z kolei jak podlacze do neta i pobiore ta aktualizacje to wgra mi pewnie ten najnowszy dash 13xxx i rozwali i przerobke
    Co robic w takim wypadku ?
     
  20. ZZ123

    ZZ123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bora Bora
    Jeżeli masz dash 12625 i freeboot 0.4 to pobierasz oficjalną aktualizację od Microsoftu (również 12625, nie nowszą). Nie rozwali ona JTAG, gdyż dogra tylko brakujące pliki np. avatary.
    Dash 12625
     
  21. Cinek_END

    Cinek_END Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Domu
    nie wiem o co chodzi juz ...
    Kopiuje ten caly folder $System Update na pendrive ( sformatowanego na Fat32 ) i nic konsola nie reaguje ...
    Nagralem nawet ten folder na CD ale tez nic ... ( nie odczytuje plyty )
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum