1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

avi a x360

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez pawels1991, Luty 20, 2009.

  1. pawels1991

    pawels1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Po automatycznej aktualizacji mojego x360 z :DD stwierdziłem że mogę odtwarzać filmy w avi. Niestety dosyć szybko okazało się że nie wszystkie :( Wie ktoś co warunkuje możliwość/niemożliwość odtwarzania filmu w avi na x360? Dodam że niektóre filmy oglądałem w 720p na monitorze od kompa , inne na tv z PAL . Czy rozdziałka ma na to jakiś wpływ ?? Z góry dzięki za odpowiedzi :)Jeżeli jest możliwość konwersji filmu na avi odtwarzane przez x360 to podajcie jaki :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    Podłącz się do XBL i włącz film, który Ci nie działa i jak ci coś wyskoczy to naciśnij na pobranie aktualizacji do oglądania filmów.
     
  4. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    problem z avi to taki,ze avi to tylko kontener.sam film moze byc zakodowany w XviD, DivX, Intel Real Time Video, Indeo, Cinepak, MJPEG, Editable MPEG, VDOWave, ClearVideo/RealVideo, QPEG, MPEG-4 czy innym wynalazku.dlatego avi nie rowna sie avi :)
     
  5. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Dokładnie! ;)

    Chodzi o to, że Xbox bedzie odtwarzał *.avi, ale (tak mi sie wydaje, ze gdzies czytalem) tylko kodowwane w MPEG, MPEG-4.

    Jak chcesz sprawdzić jakim kodekiem film jest zakodowany użyj np. AVIcodec ( LINK ).

    Jeśli w tabli, w nazwie kodeka pojawi Ci się "XVID Mpeg-4" to na 100% film ruszy :)

    Pozdro!
     
  6. m2gik

    m2gik Banned

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja jakieś 30 minut temu sprawdzałem jakość filmów na Xboxie :) .avi, dvd i inne lecą jak po maśle.
     
  7. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Divx i Xvid też.
     
  8. kielbasa

    kielbasa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Osobiscie uwazam,ze brak napisow w divixach i avi,w czasach , kiedy potrafi to
    byle chinol w lepiance,to wielki wstyd dla microsoftu.Chociasz jezeli chodzi o multimedia,to i tak jest dobrze,gdyby jeszcze dopracowali obsluge plikow tekstowych
    i pelna obsluge h264 z zewnetrznego usb
     
  9. mak777

    mak777 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    To się podepnę, żeby nowego tematu nie zakładać... Próbuję odtworzyć filmy z dysku na kompie przez WM Center i dupa... Wyskakuje komunikat na niebieskim tle:
    Przejżałem już z 30filmów z dysku i każdy tak samo... Jakieś sugestie? Wchodzę w Media Center na X360, potem bibliotek filmów, tam wybieram dany film i coś takiego przy każdym filmie... Nie wyskakuje żadne pytanie o pobieranie kodeków... Proszę o pomoc...
     
  10. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Przeczytaj co ja napisałem i sprawdź.
    Jesli masz kodowane filmy w MPEG czy tam co pisalem to powinno chodzic jak nie to podlacz do neta i poprosi Cie Twoj X o siągnięcie kodeków.

    PS:
    Zgadzam się, ale do tego jest fajny programik AVI ReComp (LINK), bardzo prosty w obsłudze (tylko radze zaznaczyc "tryb trubo" :) )

    Pozdro
     
  11. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Skoro masz tyle filmów na dysku to pewnie RMVB i dlatego nie śmigają :p
    hmm? :confused:
     
  12. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jesli sa zakodowane w formacie innym niz ten,ktory obsluguje xbox (a jest ich wiele) to nie obejrzysz ich na boxie :)
    mozesz pomoc sobie progamem transcode360 (TUTAJ).
    przy pomocy tego programu ruszy pnad 90% filmow.bedziesz mogl nawet wtyczki á la mymovies uzywac.
     
  13. mak777

    mak777 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Mam cały czas konsolę podpiętą do neta... Nic nie ściąga... Jedyne co mi się udało uruchomić to przykładowe filmy z windowsa... Sprawdziłem wszystkie filmy co mam (63) na dysku i żaden nie ruszył...


    Dobra, może źle zacząłem - ogarniam temat komputerów i wszelakich związanych z tym rzeczy na wysokim poziomie... Więc ten tekst był nie na miejscu... Filmy to AVIki wszelakie, xvidy, divxy, mkv i inne (większosć XviD z wiadomych przyczyn ;) )... Real media tylko dwa mam...

    Reasumując, konsola podpięta do neta, nic nie ściąga i nigdy nie ściągało... Nigdy nawet takiej opcji nigdzie nie widziałem...

    Może teraz jakieś sugestie? ;)
     
  14. mak777

    mak777 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    P.S.
    System to Vista U x86.

    P.S.2
    Generalnie chodzi tu tylko i wyłącznie o wygodę-filmy... Bo X360 stoi podpięty pod TV LCD, a laptop na biurku zaraz obok... Ale nie chce mi się przekładać kabla HDMI do oglądania filmów z X'a do lapka ;) A jakoś nigdy nie pamiętam, żeby kupić drugi kabel ;)
     
  15. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tak jak wyzej juz pisalem: xbox jako extender jest dobry ale nie optymalny.zeby ogladac filmy znajdujace sie na kompie (za pomoca wmc) musisz je albo przekodowac albo streamowac (przy czym streamowanie na xboxie dodatkowo oznacza kodowanie w locie - to robi transcode360).

    sam mam takie rozwiazanie i jak na razie dziala w miare zadowalajaco.jak dotad nie ruszyl mi jeden film (na dodatek kodek uzyty do kodowania filmu to xvid mpeg4 wiec teoretycznie musi dzialac.a ze bylo to wczoraj wieczorem to nie mialem czasu i ochoty na szukanie przyczyny).
     
  16. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Hehe, ok, więc cofam co mówiłem o RMVB ;) i sorrka jak uraziłem :DD

    tak jak pisałem - sprawdziłeś filmy tym programem co pisałem wyżej?
    Jak wyniki?
     
  17. kerix

    kerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sory ze odkopuje ten temat ale moze sie dowiem:) kupilem xbox'a ixtreme 1.5 i powiedzcie mi czy mozna ogladac na nim filmu ? chodzi mi o to ze nie bd mial neta w xboxie ;/ i czy jest jakas mozliwosc obejrzenia filmow?
     
  18. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Jeśli masz kodeki i nowego Dash'a to tak :) jesli nie... raczej nie, ale moze po prostu sprawdz skoro juz kupiles tego X'a???????? i potem napisz.
     
  19. aaaqqq111

    aaaqqq111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2007
    Posty:
    126
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no a ja mam bana wiec nici z aktualizacja online ;-)
    jak wkładam film .avi to prosi mnie o pobranie kodeków ale z tego co wyczytałem nie ma możliwości dogrania kodeków offline szkoda ;-(
     
  20. ronin

    ronin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2007
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy to jest sprawdzone info czy może można pobrać aktualizację z kodekami ? tez mi nie odtwarza avi
     
  21. viru

    viru Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wszędzie słychać tylko avi avi ech ludzie ogarnijcie się avi to tylko kontener ! a w nim można mieć i xvida i divixa x.264 i wiele innych no i wiele formatów audio mp3 mp2 ac3 itp.itd
     
Wczytywanie...

Poleć forum