1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Awaria... Tylko czego??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kozik932, Kwiecień 5, 2014.

  1. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Witam, jestem nowy na tym forum i jest to mój pierwszy post, więc witam serdecznie wszystkich. :) Nie znalazłem takiego przypadku, więc zakładam ten temat i postaram się opisać mój problem. Mam Slimkę z RGH i dyskiem M$ 320GB. Wszystko chodziło super, aż do dzisiaj. Ściągnąłem tej nocy 2 gry: Minecraft i Skyrim. Rano wrzuciłem Minecrafta, żeby zobaczyć jak to wygląda(zajmuje prawie 200mb, jeśli to ma coś wspólnego), pograłem i pojechałem na trening. Wróciłem do domu, pograłem jeszcze parę minut i chciałem wrzucić Skyrima. Wybieram "kopiuj", a tu nagle zawiecha i wyłączyła się konsola(dioda ciągle świeciła), po czym znowu się uruchomiła. Myślałem, że coś może nie tak poszło, ale jest tak cały czas, nawet przez FTP. Odpaliłem grę z dysku USB i normalnie działała. Potem okazało się, że nic nie mogę skopiować na HDD, nawet innych gier. Dodam, że profile, save'y itp mam na HDD i normalnie działają, a gry zapisują stan. Usunąłem obie gry w nadziei, że się naprawi, ale to nic nie dało. W ustawieniach restartowałem ustawienia, ale to nic nie dało-dysk ma jakby zablokowany zapis. Ostatnia rzecz jaką odkryłem, to że po naciśnięciu guide i potem "Y" nie odpala mi sie orginalny system(nie pamietam nazwy-dash?), tylko normalnie FSD. Jeśli nacisnę guide, w prawo i ustawienia systemu, to widzę wszystkie ustawienia,ale po 3 sekundach zawiecha i konsola znowu się wyłącza. Po wyciągnieciu HDD mogę poruszać się w tych opcjach,a po naciśnięciu "B" jestem w orginalnym menu. Bez HDD funkcja guide->"Y" nadal nie działa. Ma ktoś pojęcie co się dzieje w mojej konsoli?? Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podlacz dysk do komputera wykonaj test w hd tune. Wyglada ze dysk padł

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  4. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Czyli mam podłączyć dysk pod SATA i jak sprawdzić? PC go nie widzi. Wiem że przez Party Buffalo jakoś się otwiera, ale czy można go przez to przetestować? Dziwna sprawa, jeśli padłby dysk, bo poza wrzucaniem wszystko jest okej(gry,profile itp zapisują się), a jak pisałem-bez dysku nie chce działac guide->"Y", co wcześniej działało...

    @edit:
    Bawiłem się trochę bez HDD i myślę, że przyczyna będzie po stronie konsoli, a nie dysku. Do NXE można wejść tylko "dookoła" przez guide->ustawienia systemu, a potem wyjście z nich(B). Normalnie się nie da i od razu odpala się FSD. W FSD restartowałem ustawienia a w NXE czyściłem pamięć podręczną, ale bez zmian. Czy FSD może być przyczyną?? Mogłoby blokować zapis na dysku? Chociaż z drugiej strony nie wywalałoby chyba z ustawień NXE przy włożonym dysku...
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Fsd to dodatek wgrywane na jakąś pamięć konsoli. Moze sie włączać lub nie. Z twoich opisów nie rozumiem nic. Zrob format hdd lib jak pisalem sprawdź w hd tune...

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  6. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Jeśli konsola jest bez HDD, nie mogę w normalny sposób odpalić NXE i muszę to robić wchodząc od razu w ustawienia przez guide i potem wychodząc z nich jestem w NXE. Wcześniej mogłem od razu przez guide i naciśnięcie Y wejść. Nie wiem czy to ma jakiś związek z moim problemem. z HDD jest tak samo, tylko dodatkowo zawiesza i wyłącza konsolę przy kopiowaniu czegoś na dysk, wchodzeniu przez guide w ustawienia(NXE) i jak grałem w Skyrima z pendriva to po zapisaniu gry.

    @EDIT
    Okej, udało mi się dorwać dysk Xboxowy 250GB od kolegi do testu. Nie wiem czy to coś zmienia że ma na nim FSD i chyba właśnie z HDD startuje bo jego skórki, profile itp są. Mogę kopiować w obie strony, ale wejście do NXE bezpośrednio przez guide->Y nadal nie możliwe. Mój dysk jest u znajomego, który spróbuje go posprawdzac. A dodatkowo odkąd mam tą awarię, mam wrazenie jakby bootowanie sie schrzaniło, tzn. jakby rzadziej załapuje, ale moze to tylko wrazenie...

    @EDIT
    jak przetestowac dysk xboxowy hd t7ne skoto ten program go nie widzi??
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To cos nie tak z hdd jak hd tune nie widzi

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  8. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Dostałem info od znajomego który ma mój dysk, że z poziomu widnowsa chciał go sformatować przez zarządzanie dyskami i dysk zawiesza PC-ta, nie chce się sformatować i wyłącza się(pracuje i nagle przestaje). Do tego podczas pracy mówi mi o pstrykaniu dysku... Rozumiem że to już koniec życia dla tego dysku i nic nie mogę z nim zrobić? Jedynie da się zgrać dane...
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nawet nie bardzo da sie zgrać dane.

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  10. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Da się zgrać, właśnie chodzi o to że można. Tylko przy zapisywaniu X'a mi zawiesza i resetuje a formatujac pod PC windows zaczyna sie zawieszac i nie formatuje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum