1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bad Company 2 - statystyki i troche pytań

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Nikolai, Grudzień 28, 2010.

  1. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam. Przed chwilą kupiłem BC2. I mam troche pytań. Otóż tak - mam gre prosto ze sklepu, nieużywaną i mam VIP Code. Gra cały czas przypomina o jakieś aktualizacji która ma 1.64 gb... Nazywa się ona 'Vietnam Multiplayer'... Czy to oznacza, że będę miał Vietnam? :D Acha, zauważyłem że nie zapisują mi się statystyki - nie ma ile osób zabiłem, ile razy zginąłem itp... O co chodzi?

    Czy jak pobiore tą aktualizację 1.64 gb będe mógł ściągac VIP-map packi?

    pozdrawiam! :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisroza

    krisroza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów
    VIP code wpiszesz przy pierwszej grze w multi VIETNAM, nie jest niezbędny do grania w multi i nie jest darmowy, (chyba że masz jakąś wersję która da ci te mapki za darmo) pobierz zobaczysz co się będzie działo.
     
  4. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Vip Code już wpisałem, jak chciałem pobrac mapki VIP-a
     
  5. Grzmot

    Grzmot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Ja też kupiłem ostatnio nowego Bad Company 2 tylko, że na PS3. Mi też pobrała się taka duża aktualizacja. Po uruchomieniu gry wpisałem kod i gdy przeszedłem do store'a i gdy chciałem pobrać VIP'owskie mapy, już je miałem pobrane. Wydaje mi się, że po wpisaniu kodu, map-packi, które są zawarte w tej dużej aktualizacji. Jeśli nie wpiszesz kodu, mapki tam są, ale nie możesz z nich korzystać. A Vietnam trzeba kupić za 1200 MSP i on być może też jest w tej dużej aktualizacji, nie wiem :)
     
  6. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    Vietnam musisz pobrac, ale nie musisz na nim grac. Jesli jednak chcesz z niego skorzystac musisz kupic kod do niego z Marketplace'a za 1200MSP.
     
  7. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Gwoli ścisłości - mapki do VIP-a są na płycie z grą, tyle że ukryte :)
    A Vietnam Update musisz pobrać, ale żeby odpalić samego Vietnama musisz wpisać kod/kupić go
     
  8. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam... A więc tak, wbiłem drugą rangę szeregowca, wyłączam gre,i za godzinke znów włączam. -Wchodze w 'statystyki' a moim oczom ukazuje się, że nie mam żadnej rangi, nic się nie zapisało, i musze robic wszystko od nowa... Wyszedłem z gry, wbiłem na kilka innych serverów ( na chwile ) i z nich wyszedłem i cały czas to samo... Co jest?! Przecież grac się odechciewa. Czy mogę grac spokojnie? Bo głupio tak garc, wbic naprzykład 5 rangę a potem znów od pierszego...Czy moje punkty doświadczenia się gdzieś zapisują?

    A osobiście powiedziec moge - że Black Ops i MW2 ssie pałke Bad Company 2:) Pojazdy, zniszczenia, klimat, współpraca z drużyną..
     
  9. chowuscod4

    chowuscod4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jaworzno
    Po 1. żeby się wszystko zapisalo musisz dokonczyc mecz do konca
    po2 sciagnij sobie to udpate bo nie wiem jak mozesz grac bez niego, mi nie znajdywlo graczy
    po 3 , powtarzam! koncz mecz do konca bo inaczej sie nie zapisze ale to moze tez od tego ze update nie masz :p

    i jak bedziesz chcial kiedys zagrac ze mna to nick to

    ChowusPL


    BTW ja tez sie przenioslem z black opsa na bf 2 ., jak ktos chce sie za cos wymieniac to ja daje black opsa
     
  10. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czy musze kończyc mecz do końca? Troche bez sensu... A poza tym z drugiej rangi na zerową? Grałem na różnych serverach... Aktualizacje ściągłem.
     
  11. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Problemy z rangami są spowodowane problemami z serwerami EA , na PC też tak było w BC2
     
  12. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Vietnam musisz pobrać, ponieważ razem z nim pobiera się aktualizacja gry multiplayer, tak to na multi prawie nikogo Ci nie znajdzie.

    By go odblokować możesz zapłacić 1200 msp, nie musisz oczywiście. ;)
     
  13. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli że to jest problem z serverami EA? Jest jakaś łatka planowana?


    I czy to prawda, że musze grac każdy mecz do końca?
     
  14. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Na PC tak było że ja np mam na BC2 na PC bodaj 45 poziom i cofało mnie do 0 wszystko traciłem etc. To są przejściowe problemy z połączeniami z serwerami EA. Trwają góra parę godzin. Oni to bez łatki naprawiają po prostu chyba coś tam ci admini tych serwerów z nimi robią rebootują czy coś i wszystko wraca do normy.
     
  15. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki. Właśnie czytam forum EA i ludzie też mają ten problem. Dobra, lece grac, najwyżej strace kilka godzin, chociaż wątpie, pewnie EA nam zwróci te PD:)
     
  16. chowuscod4

    chowuscod4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jaworzno
    Jak ja zawsze musze konczyc mecz bo inaczej mi pd nie zapisuje :p
     
  17. TrueUser

    TrueUser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    Bzdura, że trzeba dokończyć mecz do końca. Nie raz wychodziłem z mapy po wbiciu jakiejś gwiazdy czy rangi by zobaczyć statystyki i obrać sobie kolejną pukawkę do ogrania. Co do problemów z serwerami EA to rzeczywiście je mają. Głównie z aktualizacją statystyk, dlatego też spauzowali na jakiś czas updatowanie ich, co odbiło się na różnych stronach zajmujących się sygnaturkami itp. Czasami też wchodząc w statystyki widzę, że straciłem rangi i nie mam żadnych statystyk (prócz dogtags), ale pogram mecz czy dwa i wszystko wraca do normy. Zerkaj co jakiś czas na statystyki, może w końcu wszystko się zsumuje. A jeśli nawet nie, to swojego nabytego podczas gry doświadczenia nie stracisz, co zaowocuje lepszymi statami w przyszłości.
     
Wczytywanie...

Poleć forum