1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bad flash? sammy i vendor mode.

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Rafał Jakuć, Grudzień 6, 2012.

  1. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    Jako pełnoprawny user zakładam temat raz jeszcze w odpowiednim dziale :D

    kilka dni temu u koleżki próbowałem wgrać do sammiego LT 2.01 jakieś pojęcie na ten temat mam bo we wcześniejszej konsoli zrobiłem to bez problemu. Teraz sytuacja przedstawia się tak, nie wiem czy JF dobrze wykrył napęd, ale nie mogłem wejść w Vendor mode, klikałem w device ID/intro i nic, ciagle ..... a potem vendor mode failed, sammy unlock wywala błąd przy 1 próbie. Stwierdziłem ze cos moze byc ze sterownikami Via badz ich brak i zle wykrywa naped wiec myśle że olać to i spróbuje u kogoś innego ( nie mam złącza sata u siebie ) innego dnia. poskładałem konsole do kupy i zonk, miga szybko dioda power, sama konsola działa normalnie, mogę grać w dema, naped otwierać i zamykać, w konsoli takżę nim moge operować. Jedynie po włączeniu konsoli jak wciskam eject to trzeba kliknac pare razy i zaskoczy. czy istnieje jakies prawdopodobieństwo że przy próbie samego wejścia w Vendor mode wyczyściło mi Firmware w napędzie? nie zdarzyłem odczytać klucza ani nic bo nawet nie weszło w Vendora. bios napęd wykrywa, może uratuje mi skóre dosflash? Dodam że posiadam drugi napęd sammiego z wgranym już LT 2.01 ale pewnie nic mi on nie da bo klucze beda się różnić? Dostałem pewną odpowiedź aby użyć Probe i przyłożyc GND do puntku mpx01 czy to może pomóc? Jakim sposobem wydobyć klucz z napędu? JF go nie widzi, podpinam inny napęd i jest ok. Czytałem gdzieś że jeżeli wiem na jakim porcie jest napęd to moge próbować w ciemno dosflashem wyciągnąć klucz, realne? Konsola z płytą xenon 2006.11 dash 16202. Czy ona już tylko nadaje sie do RGH gdy bedzie mozliwość pod tym dashem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1063
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Bad flash? sammy i vendor mode.

    Xenon zupelnie nie nadaje sie do rgh. Jesli otwiera sie izamyka to fw musi mieć.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  4. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    ~akir ale płyt nie czyta. Czyli do odratowania napęd?
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    tak napęd jest do odratowania. Spróbuj dosflasem wyciągnąć z niego klucz.
     
    1 osoba to lubi.
  6. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    tylko tak, dosflashem16 z bootowalnego pena czy werjsa32 z pod windy?
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    wersja 16 przez bootowalny pendrak
     
  8. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
  9. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    stwierdziłem że zapłace pare zł i bede miał z bani, naped podłączony pod executora jak dobrze zapamietałem nazwe i nic. JF w ogole nie widzi napedu. Albo szpec był taki albo naprawde uwalone cos jest :/ trzeba bylo kliknac parenascie razy na tym urzadzonku zeby otworzylo tacke ale zaskakiwał naped i otwierało ale JF nic nie widział :(
     
  10. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Daj tą igłę na mpx01, chociaż wątpię żeby to pomogło.
     
  11. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Igła na MPX01 raczej zawsze pomaga, no chyba że uwalona elektronika...
    Spróbuj właśnie tak zrobić i powinno pomóc, tylko kwestia czy masz dalej FW w napędzie i czy wyciągniesz jeszcze KEY'a ale tak czy siak wyjścia innego nie widzę skoro w DOSie już próbowałeś i dalej kaplica.
    A dokładnie co i jak przyłożyć i gdzie ten MPX01 to ściagnij tutorial JF i poszukaj w zakładce SAMSUNG BADFLASH RECOVERY - tam masz wszystko krok po kroku.
     
  12. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    Maxoff właśnie Dosflashem nic nie było robione, człowiek sie upierał że jak JF pod executorem nie widzi to dosflash nie pomoze chociaz mu tłumaczyłem. widocznie gościu to schematowiec, wyuczył się z 1 tutka i leci tak ze wszystkimi. Ogolnie robiłem test z filmem na DVD i nie chce iść, na starym MS28 film idzie ale gry nie bo zły klucz :/
    żebym miał płyte z odpowiednim chipsetem w kompie sam bym walczył a tak musze latać do ludzi.
    Elektronika nie jest uwalona bo naped współpracuje z konsolą w sensie takim że reaguje na komendy. gdy wcisne eject na konsoli to po kilku razach zaskakuje i sie otwiera i zamyka normalnie a dioda przestaje migac, gdy wcisne otworz naped z poziomu dasha to otwiera sie natychmiast.
     
  13. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Po pierwsze zmień "człowieka" któremu zanosisz napęd na takiego co ogarnia temat DOSFLASH'a, a nie robi tylko wg. tutka, bo tacy ludzie przy pierwszym problemie zaraz wymiękają i nie wiedzą co robić (bo w tutorialu o takim problemie nikt przecież nie pisał) - więc skąd on ma wiedzieć co dalej....?!?
    A skoro nie masz odpowiedniego sprzętu to moja propozycja oddaj komuś konsole co posiada takowy sprzęt i ma wiedzę to myślę że postawi Ci ten napęd (o ile jak twierdzisz elektronika OK, a KEY nadal siedzi w FW napędu).
    Skoro JF nie widzi napędu to tylko jak mówili wcześniej koledzy - igła do MPX01 lub DOSFLASH inaczej nic nie ruszy.
     
    1 osoba to lubi.
  14. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Popieram kolegow...
    DOSFLASH i naped bedzie dzialal... Sam mam MS28 ;)
     
  15. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    Ja jestem w stanie ogarnac to sam, interesuje sie elektroniką i softwarem od dobrych paru lat. tylko kwestia sprzetu.
    Pytanie czy do Mpx01 wystarczy samo GND czy trzeba robic probe/spear koniecznie?
     
  16. sellk

    sellk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    TS-H943 ms28 - nie chce wejść w vendor mode

    Witam
    Mam podobny problem z tym napędem. W żaden z możliwych sposobów nie chce wejść w vendor. Był robiony na nim LT 2.0 i teraz przy aktualizacji dasha wywala błąd E66. Chciałem mu przywrócić OFW, ale nie chce mi wejść w vendor. Przy próbie ze zwraciem do masy punktu MPX JF wyświetla mi informację, że napęd w Vendor mode, ale nie chce odczytać żadnych informacji o flaszu.
    Pozostaje chyba tylko DOSFLASH, kiedyś robiłem, ale odkąd nastał JF nigdy nie byo potrzeby. Jest gdzies dostępna paczka z DOSFLASH i driverami dla VT pod DOS ?

    Pozdrawiam.

    Godzinka pracy i działa :)
     
  17. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    Panowie poległem :/ aktualnie naped juz sie nawet nie chce otwierać :( 0 reakcji. Czy jest możliwość przelutowania kości z kluczem do sprawnego drugiego ms28? jeżeli tak to która to jest kość z płytki napędu? po przelutowaniu wystarczyło by odczytać klucz i zrobić LT z odpowiednim kluczem i po problemie? czy to raczej nie wyda?
     
  18. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No jak to nie wina softu to przelut powinien pomóc, nie wiem czy nie lepiej będzie jak komuś to dasz, bo już swoje zrobiłeś ;]
     
  19. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    sam sie tego nie bede podejmował, nie mam odpowiednich narzędzi, transformatorówka przeciez tego nie zrobie :p hehe. Ogolnie mógł by ktoś wskazać który to jest chip z fw i kluczem?

    [​IMG]
     
  20. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  21. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    Dobra, jeszcze inaczej. wyczytałem w jakimś temacie że bedzie możliwość Jtag/rgh na nowych dashach (16197/16202) dla slimow na swieta dla fatów po nowym roku. czy na xenonie zrobie jtag-a w celu wyciagniecia klucza po tym jak bd taka mozliwosc? czy to juz raczej tylko falcon jasper a xenon w zapomnienie?
     
Wczytywanie...

Poleć forum