1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ban i problem napędu.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez grampp, Styczeń 5, 2010.

  1. grampp

    grampp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    406
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam otóż mam dwa problemy. Oczywiście zwracam sie do państwa z prośbą i rozwiązaniem ich choćby teoretycznie:)
    1) Otóż wlożylem płytke do napędu dwa tygodnie przed premierą CoD MW2 i grałem, później zaczeła sie fala banów, ale nie podłączałem sie do Live od momentu zagrania aż do teraz. Na stronie xbox.com po zarejestrowaniu produktu jest napisane ze gwarancja dalej mnie obejmuje. Jako że drugim problemem jest bardzo lipne chodzenie napędu mojego IXa niechce po podłączeniu dostac bana na granie z dysku. I niewiem czy mam bana czy nie, lecz kusi mnie podłączenie neta i zaktualizowanie konsoli. Warto?
    2) Słabo hula napęd. Z napędem druga historia, jakieś pół roku temu podczas grania konsola z stanu pionowego przewrocila sie na poziom (sic!) i upadla tak, ze po wyjęciu plyty z napędu odbilo sie w niej równiutki okrąg gdzies na srodku płyty (pewnie laser sei wbil czy cuś, niemam zielonego pojęcia) i od tamtego czasu każdą płyte jaką nagram ma błąd, i tak z kolejnej płyty na kolejną błąd i po jakims 15 wlozeniu plyty spowrotem zaskoczy i dziala tak jest zawsze i coraz cześciej. Myślalem na początku ze to wina mojego słąbego kompa (1,4mhz 512mb ram i słaba nagrywarka Liteon) niemam jak tego sprawdzić gdyż nie posiadam zadnego oryginała. I myśle ze to jednak raczej ten laser, jak sądzicie? Kiedyś jeszcze dało rady zgrywac gry na dysk i bez problemu teraz, przy 0% juz wywala bląd..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    sprawdz te gry u jakiegoś znajomego , wyskakuje ci komunikat o brudnej płycie czy coś innego ?
     
  4. Boberkowy

    Boberkowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Co do 1 problemu to chodzi Ci o zaktualizowanie Dashboarda ?
    Co do 2 to poprostu wydaje mi się, że napęd masz spie******ny i tak jak pisałeś to pewnie laser.
     
  5. grampp

    grampp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    406
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    1) chodzi mi o dostanie sie na live'a mzoe i nawet pogranie itp :)
    2) tak, o brudnej płycie, kiedyś wywalało tylko błąd, teraz to i czasem konsole zawiesi
     
  6. Kaktus92

    Kaktus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Zaktualizuj konsole offline nie musisz się łączyć do neta.

    I taka rada odemnie. Przed wysłaniem na gwarancje podłącz się do live, bo jeżeli jesteś oflagowany do bana i wyślesz konsole to dostaniesz magiczny prezent w postaci rachunku 400 zł za kureiera. Lepiej być pewnym że ma sie bana i brak gwarancji, niż obudzić się z rachunkiem za kuriera.
     
  7. grampp

    grampp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    406
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    O widzisz, dzieki za dobrą rade, faktycznie szkoda siana :) a jeżeli dostane bana to naprawie laser w konsoli i problem zablokowanego dysku hdd chyba zniknie wtedy nie? Bo nie zalezy mi na cichym graniu moze plyta huczeć w napędzie ;)
     
  8. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Jaki prezent, jakie 400 zł? Juz wielokrotnie było na forum mówione o tym... Udowodnij i pokaż ten rachunek z UPS
     
  9. grampp

    grampp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    406
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    No dobra, ale tzn ze nawet jeżeli jest napisane ze mam gwarancje, to ban i tak pewno poleci ta?
    I po drugie to naprawa laseru/napędu jakie mniej więcej koszty? i to że mam 1,4 Ixtrema zmieni mi flash albo cos?
     
  10. Szemron

    Szemron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czlowieku!! Zastanow sie 100x albo moze wiecej zanim cos napiszesz! Nie ma nic takiego jak zaplata za kuriera w przypadku nie uznania gwarancji. To jest tzw. urban legend, kazdy slyszal ale nie ma to pokrycia z rzeczywistoscia. Na przyszlosc uwazaj. Krew mnie zalewa gdy slysze takie *******y.
    Co do samego problemu to wysylaj, nie masz nic do stracenia :)
     
  11. grampp

    grampp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    406
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ej ziomki przestańcie wykłucać z tą gwarancją bo dla mnie to ostatecznośc bo trza dłuuuuugo czekać a ja na Conviction czekam :D
    Więc jest tak:
    1)naprawa laseru/napędu jakie mniej więcej koszty?
    2)to że mam 1,4 Ixtrema zmieni mi flash przy naprawie napędu albo cos?
    3)Warto sie podłączac do tego live'a?
    4)no i czy to faktycznie jest zwalony napęd?
     
  12. Szemron

    Szemron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1) Zadne jezeli posiadasz gwarancje, jezeli jej nie posiadasz zostaje wymiana napedu. koszt ok. 100zl, jezeli umiesz sobie samemu zczytac klucz napedu a jezeli nie to musisz doplacic. Nie chce tu sie reklamowac, ale moge Ci to zrobic za darmo, poprostu podeslesz 2 napedy i zgram z jednego klucz na drugi. Jedynie placisz koszty wysylki. :)
    2) Patrz punkt pierwszy. Jezeli masz gware to naprawia Ci, wkladajac nowy naped, jezeli nie no to nie trzeba zadawac tego pytania.
    3) Warto, nie warto. Zalezy tylko od Ciebie :D Nie zabije Cie to, ale tez nie wzmocni :D.
    4) Jest napewno, jezeli przewrocila Ci sie konsolka, to NAPEWNO poruszalo cos sie w napedzie :D.
     
  13. grampp

    grampp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    406
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzięks, i jescze pytanko czy jak mam wszystkie gierki zrobione na wave 2 by hulały na ix1,4 to czy jak przerobie konsole na 1.6 to one bedą dzialaly ?
     
  14. Szemron

    Szemron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak przerobisz na 1.6 NS to beda, jak nie to nie. U kogo bedziesz przerabial? :D
     
  15. grampp

    grampp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    406
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Znaczy sie niewiem jeszcze a co proponujesz usługi? :D :D :D
     
  16. Szemron

    Szemron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zeby nie zasmiecac forum... Pisz na PW albo gg: 2431262 :D
     
  17. grampp

    grampp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    406
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ok jeśli sie zdecyduję, to rozważe propozycje ;)
    jakby ktoś jeszce miał coś do dodania na moje pytania chętnie wysłucham! :)
     
  18. Michciollek

    Michciollek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Napęd najlepiej nowy kup za 150-200 zł i potem go sflas*** a co do bana to możliwe że jesteś oflagowany ale bana nie dostałeś i jak podłączysz to dopiero będzie lipa
     
  19. grampp

    grampp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2008
    Posty:
    406
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Drogo drogo taki napęd hm, a czy kalibracja laseru by tu coś pomogła?
     
Wczytywanie...

Poleć forum