1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ban za samodzielną przeróbkę, jak to w końcu jest?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez nightking, Sierpień 15, 2009.

  1. nightking

    nightking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    jak to w końcu jest z tymi banami za samodzielne przerabianie? Doszły mnie słuchy, że flashując napęd samemu, muszę mieć go odpalonego na zasilaniu z x0, co jest oczywiste, ale wtedy konsola zapisuje sobie, że było majsterkowane i można zarobić bana na XBL, prawda to? O tym, że posiadając przeróbkę, grając w źle wypalone gry można zarobić bana doskonale wiem. Wiem także, że nikt nie jest wróżką i nie powie, czy się takowego za korzystanie z przerobionej konsoli zarobi. Natomiast nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na trapiące mnie pytanie.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    lol glupot ci ktos nagadal.nie wazne jak wazne ze jak masz przerobiona to masz szanse na bana i tyle
     
  4. czachadymi89

    czachadymi89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabkowice Sl
    Być może naczytał się tematu co ja się w nim udzielałem, okazało się ze koleś chciał by ludzie dawali mu do przeróbki.
     
  5. nightking

    nightking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tego co czytałem, to szansa na 100% baniaka, a w przypadku wykonania przeróbki za pomocą jakiegoś kita (nie znam się dokładnie) obowiązuje zasada 'jak się udo to się udo'. Czyli flashować śmiało?
     
  6. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To nie jest kwestia wgrania flasha, tylko sprawdzenia i zabezpieczenia obrazu przed nagraniem gry programem ABGX
     
  7. nightking

    nightking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem, że jeśli na przykład CRC nie będzie się zgadzało to z miejsca dostanę w głowę od M$. Nie myśłałem natomiast, że wszystko się sprowadza tylko do tego.
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    flash nie ma roznicy,jak naped czyta plytki tzn ze sflashowana konsola.tu chodzi o odpowiednie nagranie plytki/stealth patchy:)


    btw-XTREME nie ma tych zabezpieczen i tu mozna szybciej bana dostac niz na iEXTREME,ale to jedyna roznica
     
  9. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    To mi troche brzmi jak "chwyt marketingowy" :D Koles ktory przerabia konsole za pomoca tego kita mowi pewnie klientom : "Jesli bedziesz przerabial sam , to musisz miec zasialnie z konsoli , a jezeli tak bedzie to konsola wysle informacje do MS ze kombinowales z napedem. jezeli przerobisz u mnie , na moim profesjonalnym sprzecie to masz 100% pewnosci ze bana nie dostaniesz bo naped nie jest podlaczony do konsoli podzcas flashowania". Podsumowujac , mysle , ze nie ma roznicy czy przerobisz samodzielnie czy niesamodzielnie , bana mozesz dostac za zle kopie zapasowe i za kombinowanie w grach czy przy punktach GS.
     
  10. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sorry ze cie poprawiam ale musialem bo jest Extreme i iXtreme ;) :p.
     
  11. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    hehe fakt literka mi jedna sie przespacerowala :p
     
  12. M4ciek

    M4ciek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ja skorzystam z tematu, bo mam też pytanie o bana na live - jeśli nie gram wcale online, a podłącze konsole do Internetu tylko wtedy, by np. pobrać aktualizacje / kodeki divx, a nie zwracam uwagi zbytnio na 'poprawianie' i sprawdzanie obrazów gier to też mogę dostać bana? Za sam fakt używania takowych offline?
     
  13. czachadymi89

    czachadymi89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabkowice Sl
    Teoretycznie tak bo bana możesz dostać za sama przeróbkę a jak to już słyszałem ze niby skanują losowo konsole tyle ze niema możliwości wszystkich(skanują oczywiście online) czyli jak się podłączysz to masz możliwość bana ale przy kolejnej fali, chyba na tym forum wyczytałem ze w Europie jest ponad 9 mln konsol wiec lekka trudność by była z banem.
     
  14. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    Jak podlaczy sie nawet na moment z niespatchowana gra do live to juz jest na liscie do bana :) jest cos takiego jak LOG :)
     
  15. czachadymi89

    czachadymi89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabkowice Sl
    Heh nie dopisałem ale skoro tak to raz uruchomiłem fc2 (jeszcze nie wiedziałem co to są patche itd) zakupiona grę z giełdy zaktualizowałem później z ciekawości sprawdziłem i niebyła spaczowana a ponoć jedna fala była (może jednak była).
     
  16. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    Wiesz,przypadki chodza po ludziach ;) moze miales inny RLS i byl spatchowany a pokazywalo ze nie
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    offtop sie robi. kosz
     
Wczytywanie...

Poleć forum