1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Banik :(

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez smyk99, Styczeń 8, 2014.

  1. smyk99

    smyk99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    77
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    Witam!
    Zakupiłem jakiśtam czas konsolę od kumpla, który niby nigdy nie podłączał X-sa do neta. Chciałem sprawdzić czy wszystko jest ok, więc podłączyłem kabel do x-sa i do internetu, kliknąłem opcję ,,próba połączenia z XBL" czy coś takiego i wyskoczył mi komunikat o banie.

    1. Czy ban jest tym spowodowany?
    2. Czy warto go jakkolwiek ratować? (o ile jest to możliwe, bo czytałem gdzieśtam, że się da, gdzieśtam, że nie)
    3. Jeżeli nie, to czy go sprzedać w całości, czy na części i ile byłby wart?
    4. Czy granie na płytkach nie wypalonych Ihas-em to pewny ban?
    5. Gdy będę miał zamiar kupić nową konsolkę to czy brać z RGH czy znowu LT 3.0?
    6. Czy na RGH jest możliwość gry na multi np. z kumplem?
    7. Czy za to wyżej też można dostać bana?

    Sorki, że tak dużo pytań, ale chyba od tego jest to forum :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Pewnie konsola była oflagowana i automatycznie po podłączeniu otrzymałeś bana.
    2. Nie da się, jedyne co możesz zrobić to grać offline lub zrobić RGH i grać w gry z dysku / pendrive.
    3. Dokładnie nie wiem, ale mógłbyś sprzedać go jako zestaw do RGH (Jaka to konsola? FAT/SLIM?)
    4. Na pewno jest większa szansa na otrzymanie bana.
    5. To zależy od ciebie czy interesuje cię gra na XBL.
    6. Da się, ale tylko przez LiNKa (Określone gry) - na XBL nie da rady.
    7. Jeżeli się podłączysz pod XBL mając RGH to ban od razu.
     
    1 osoba to lubi.
  4. smyk99

    smyk99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    77
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    1. Czyli pech?
    2. Mam nagranych kilka gier, ale kupiłem X-sa z LT, a nie RGH, żebym mógł popykać z kumplem.
    3. Fat, Elite, LT 3.0, 2 pady, zasilacz, hdmi, opankowanko z ok. 15-20 grami (piraty) <brak kartonu>
    4. Czyli grając na ,,Ihas-owych" i na LT 3.0 szansa na ban-a jest nikoma?
    5. Pkt. 2 <tak ;)>
    6. Na czym polega ten LINK?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. No raczej tak..
    2. No teraz to niestety nie popykasz już online, jedynie offline.
    3. Podaj MFR Date konsoli lub sprawdź sam:
    [​IMG]
    4. Jeżeli poprawnie przygotujesz kopię i poprawnie nagrasz to tak. No i oczywiście jeżeli nie grasz w gry przed premierą to szansa na bana znikoma.
    5. W takim wypadku korzystniejszym rozwiązaniem będzie LT lub ODDE (emulator napędu, wrzucasz gry na dysk, można grać na XBL - cena ok. 300-400 zł)
    6. System Link to taka jakby alternatywa dla XBL. Możesz grać online z innymi, ale niestety tylko w określone gry, które współpracują z tym systemem.
    Tutaj lista gier kompatybilnych z LiNKiem:
    List of Xbox 360 System Link games - Wikipedia, the free encyclopedia
     
    1 osoba to lubi.
  6. smyk99

    smyk99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    77
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    3. 17 września 2008
    5. Konsola + 300-400 zł? Czyli ODDE to takie jakby połączenie RGH i LT?
    6. Trochę lipa, lepszą opcją byłoby LT
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Jak konsola jest zbanowana i zamierzasz przerobić to tylko i wyłącznie RGH.
    LT zbyt problematyczne a RGH, choć na początku trudne do ogarnięcia to po tygodniu użytkowania nie sprawia żadnych kłopotów.
    poza tym LT zazwyczaj robi się do grania po LIVE a na zbanowanej konsoli i tak nie pograsz i tak.
    A RGH ma system link - uboga opcja ale jednak użytkownicy nie zostali na przysłowiowym lodzie.
     
    1 osoba to lubi.
  8. smyk99

    smyk99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    77
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    Czyli ta konsola nada się do tej przeróbki? I jaki byłby jej koszt? Czy przy moim banie mógłbym grać przez LINK? I czy mógłbym grać przez LINK z moim kumplem, który grałby na LT?
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    LT nie może grać z RGH ponieważ jest to zupełnie co innego.
    Zbanowaną konsole najlepiej przerobić RGH ze względu na brak możliwości połączenia z LIVE i ban nie ma tutaj żadnego znaczenia.
    Koszt to ok. 150,- ale przeróbka LT to koszt ok. 50,- (nie wiem dokładnie) + nagrywarka IHAS + płyty przy czym koszta zwiększają się z każdą kolejną nagraną grą.
    Przy RGH wszystkie gry odpalasz z dysku i masz w nosie zabezpieczenia czy region, wrzucasz zmodyfikowany obraz z grą i grasz.
     
    1 osoba to lubi.
  10. smyk99

    smyk99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    77
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    No to czas zbierać hajsik :p
    A co do dysku, to jaki może być to randomowej firmy dysk przenośny, czy są jakieś wymogi?
     
  11. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Każdy ;)

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  12. smyk99

    smyk99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    77
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    Czyli kupuję dysk przenośny 250 Gb i mam na nim calusienkie i soczyste (LOL) 250 GB miejsca na gry?
     
  13. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Chyba zostaje 220GB po formacie, ale tak

    X360 z RGH obsługuje dyski do 2TB

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  14. smyk99

    smyk99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    77
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    Wielkie dzięki wszystkim, do zamknięcia :)
     
  15. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    Podales date produkcji z ktorem wynika ze plyta glowna konsoli to falcon. Jezeli masz dashboard nowszy niz 14699 to mozesz praktycznie zapomniec o rgh. Wiekszosc konsol z ta plyta odpala bardzo dlugo ( kilka minut), poza tym malo kto podejmuje sie przerobki na tej plycie poniewaz te konsole lubia sie w czasie roboty po prostu wysypac.

    Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Nie tylko podczas roboty ;)
    Falcony są ogolnie awaryjnie


    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  17. smyk99

    smyk99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    77
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    Faktycznie - jest to Falcon z dashem 2.0.15574.0. Czyli z RGH nici? Damn...

    @EDIT Czyli nikt nie zrobi mi RGH, lub nie ma to sensu??
     
  18. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Zrobić zrobią, ale sensu w tym brak

    Wysłane z mojego Nexus 7
     
  19. smyk99

    smyk99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    77
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    Czyli zostaje wypalanie płytek i granie offline?

    Wysłane z Xperi J przy użyciu Tapatalka
     
  20. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Innego rozwiązania raczej nie ma.
     

Poleć forum