1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bardzo ciekawy problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Gniewus, Grudzień 29, 2009.

  1. Gniewus

    Gniewus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Posiadam X'a od około roku. Przerobiłem go sobie i nigdy nie miałem z nim problemów...aż do teraz. Mam napęd Liteon. Ostatnio przestało mi czytać gry, interpretuje je jako filmy. Co ciekawe nie wszystkie... Korzystam z Active Iso, czasem patch'uje. Otóż gdy chciałem zagrać w świeżo nagranego Dirt'a konsola dość prędko odczytała płytkę... jako film. Oczywiście uprzednio wrzuciłem Active Iso i pojawiły się "chińskie znaczki". Taka sama sytuacja ma miejsce z "chyba" niespatchowanym Modern Warfare 2. Co ciekawe spathowana Fifa 10 śmiga aż miło patrzeć (trochę przydługo się ładuje). Niedawno byłem w serwisie na upgradzie Ixtrema. Bodajże na 1.51. Niewiem co się dzieje. Ma ktoś jakieś pomysły? Z czym jest problem? Inne "stare" gry śmigają np. Halo 3. Oryginały też. Będe wdzięczny za szybką odpowiedź.




    ( Nie mówcie że Active Iso jest złe ponieważ korzystam z płytki którą nagrał mi serwisant, mówiąc że nagrał na niej milion kopii)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Nie kumam...Masz 1.51,przerabiasz gry i jeszcze activate.sio uzywasz?to przez activate-.- ono tylko do niepatchowanych gier wave4^ na 1.51 i 1.6-.-
     
  4. Gniewus

    Gniewus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niedawno przestałem patchować gry (bo miałem upgrade softu). I zacząłem używać Active Iso (do Wave 4) . Nie jestem pewien jaki mam soft w Ixtreme. Można to jakoś sprawdzić?
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Nie rozumiem ... Skoro używałeś activate.iso i masz napęd liteona to musiałeś mieć 1.6 , i raczej przeróbka do 1.51 to cofnięcie się w ixtreme a nie wgranie nowszego ... Chyba , że chodziło o 1.61 a na tym ixtreme działają gry bez paczowania z tym że ten ixtreme wyszedł dopiero wczoraj . Jeśli były paczowane to się nie uruchomią na 1.61
     
  6. Gniewus

    Gniewus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Active iso "używam" od soboty, kiedy to miałem upgrade niestety niejestem pewien na jaki soft).Wszystkie inne gry patchowałem ponieważ miałem soft który obsługiwał Wave 2. Próbowałem z Dirtem...nic, z Borderlands... nic.
     
  7. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    No to pewnie masz ixtreme 1.6 i gry , jeśli paczujesz to tylko z wave 4 do wave3 ( ewentualnie do gry z wave 4 używasz activate.iso ) pozostałe , starsze gry nagrywasz bez żadnego paczowania pozostawiając oryginalny wave1 , 2 lub 3 i musi działać . Problemy mogę się pojawiać gdy na IX 1.6 próbujesz odpalić spaczowaną na starszy ixtreme grę np. z wave 3 do wave 2 .
     
  8. Gniewus

    Gniewus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Żadnej gry z najnowszej fali czwartej nie zpaczowałem. Wsadzam płyte z Active Iso, (czasem chwilke pomieli, czasem nie) wyskakuje Play DVD. Wyjmuje i wsadzam gre (Borderlands). No i nagle..........PLAY DVD.


    Właśnie wpadłem na możliwą przyczynę. Być może serwisant, poprostu się pomylił i wgrał mi stary soft np. 1.2 . Ale czy na 1.2 można używać active iso by dopalić gry z wave 4?

    Nie ma żadnego problemu z odpaleniem zpaczowanego( z wave 4 do wave 2) Modern Warfare 2.
     
  9. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Hmm ... dziwne . A czy ta gra ma wave4 ? Sprawdziłeś w abgx przed nagraniem ? Bo może była już wersja spaczowana do wave 3 . Ja jak miałem przerobionego ( napęd liteon i IX 1.6 ) to robiłem dokładnie tak samo jak opisałeś i wszystko działało . A czy jakaś gra z wave3 działa ?

    @edit: poza tym Borderlands ma chyba jeszcze wave3 więc nie potrzeba activate.iso

    @edit2: cytat :" Właśnie wpadłem na możliwą przyczynę. Być może serwisant, poprostu się pomylił i wgrał mi stary soft np. 1.2 . Ale czy na 1.2 można używać active iso by dopalić gry z wave 4?"
    to musiał być nieżle pijany albo naćpany żeby takie coś pomylić ....
     
  10. Gniewus

    Gniewus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam żadnego tytułu z Wave 3 którego bym nie sapczował do Wave 2. Nie sprawdziłem ABXE-m. Jest możliwość sprawdzenia po nagraniu? Teraz moge sprawdzić, mam te pliki na kompie.
     
  11. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Borderlands oryginalnie ma prawdopodobnie wave3 i powinien pójść bez activate.iso. Tak jest możliwość sprawdzenia płyty z grą w abgx . Poszukaj tylko konfiguracji abgx .
     
  12. Gniewus

    Gniewus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem i tak i tak. Już za moment sprawdzę.
     
  13. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Więc jedyne wyjaśnienie to takie , że albo nie masz żadnej gry z wave 3 ( lub innej z niższym wave niespaczowanej ) lub z wave4 ( z użyciem activate.iso ) . Albo nie masz wgranego ixtreme 1.6
     
  14. Gniewus

    Gniewus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie kumem. Przecież mam nieruszone Borderlands a mówiłeś ze to wave 3.
     
  15. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Zgadza się Borderlands ma oryginalnie wave3 ( o ile nie została gra spaczowana do wave 2 , ale w to wątpię ) i musi działać na ixtreme 1.6 bez activate.iso . Więc pozostaje tylko takie wyjaśnienie , że nie masz wgranego IX 1.6 tylko jakiś inny soft . Jeśli przerabiający wgrał 1.6 ( a Borderlands nie działa )to myślę , że powinieneś iść z reklamacją , bo coś jest nie tak .
     
  16. Gniewus

    Gniewus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Racja nie ma innego rozwiązania. Dzisiaj u niego byłem. Opisałem problem, ale powiedział że nie wie co jest nie tak. Zpoczątku myślałem że to wina Actove Iso ale on dał mi swoje "prywatne". Zabrałem też do serwisu tego dirta. Serwisant odpalił i wszystko chodziło pięknie.

    Nic dodać nic ująć - trzeba się udać do serwisu. Serdecznie dziękuje za pomoc.
     
  17. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Activate.iso używasz tylko do gier z wave 4 . Dlatego dobrze jest sprawdzić przed nagraniem gry jaki ona ma wave i czy ogólnie wszystko jest ok z grą .

    Tu masz dla sprawdzenia jak powinien wyglądać wydruk z abgx360 po sprawdzeniu Borderlands : http://xboxforum.pl/abgx360-f105/borderlands-rf-xbox360-p2p-27495.html

    Możesz jeszcze dla pewności sprawdzić płytę z grą Borderlands , programem abgx360 czy jest ok. Poszukaj tylko konfiguracji programu i opisu jak to się robi . I możesz wziąć tą grę i pokazać serwisantowi , że gra powinna działać bez problemu a nie odpala wcale .
     
  18. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    jak masz 1.61 to nie trzseba uzywac activate.iso,ale ty masz gry przerobione na wave3 wiec nie pojda raczej
     
  19. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    No tak ale nawet "oryginalny" Borderlands a wave 3 też nie chce mu ruszyć ...
     
  20. wujekbill

    wujekbill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kruszwica
    mój Borderlands ma akurat wave 4. Włóż płytkę do napędu i odpal abgx.
     
  21. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Dziwne . We wszystkich wstawkach co sprawdziłem Borderlands ma wave 3 . Może masz jakieś najnowsze wydanie ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum