1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bardzo duży problem.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Thaw17, Grudzień 29, 2009.

  1. Thaw17

    Thaw17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Witam, otóż dzisiaj kupiłem kabel HDMI na DVI i podłączam swojego DVI do monitora, następnie na monitorze mam przyciski z którego źródła ma brać sygnał - wyciskam 2(1 to komputer). Czarny ekran 3 sekundy, następnie przełącza mnie na 1. Próbowałem wszystkiego, odłączałem komputer itp. Powiedźcie mi co mam zrobić!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a kolega wie ze po dvi nie bedzie mial dzwieku :)

    sprawdz kabel na innym urzadzeniu lub u kolegi.

    podlaczyc tez mozesz dla testu komputer do monitora dvi-dvi jak masz taki kabel i zobaczyc czy ci zadziala po wybraniu source 2.
     
  4. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    xbox musi byc wlaczony bo inaczej nie pokaze ci sygnalu :)
     
  5. Thaw17

    Thaw17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Przecież głupi nie jestem... Działa na telewizorze.
     
  6. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    pyszna rada

    @Thaw17

    -na pewno masz DVI-i/DVI-d a nie DVI-a

    -przytrzymaj kilka sekund przycisk synchronizujący na konsoli

    -może gdzieś w monitorze są ustawienia sygnału ,Analogowy/cyfrowy

    podaj model LCD
     
  7. Thaw17

    Thaw17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Mam DVI-D. Przycisk synchronizujący(?) gdzie on jest? Mam konsole od kilku dni. Mam przełącznik źródło 1 lub 2. Naciskam na drugie to czeka 3 sekundy, przełącza na pierwsze. Model LCD zaraz podam.
     
  8. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A probowales moze odlaczyc komputer i w to miejsce gdzie byl podlaczony komputer podlaczyc X'a??Bo samo odlaczanie komputera za wiele nie da
     
  9. Thaw17

    Thaw17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Inne wejście, analogowe. DVI = cyfrowe. :rolleyes:
     
  10. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Nie zawsze DVI jest cyfrowe ja mam taki sam problem co kolega i też nie moge sobie z tym poradzić
     
  11. Thaw17

    Thaw17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Proszę was o szybką pomoc, mam nadzieję, że jeszcze wieczorkiem pogram.
     
  12. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    No dobra,ale mi chodzilo bardziej o to ze przelaczasz sygnal dopiero wtedy gdy konsola jest wlaczona-.-


    Co do problemu-moze kabel zwalony?Sprawdz moze z jakims pc/kinem domowym,ewentualnie u kolegi
     
  13. grzesiuzz

    grzesiuzz XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2008
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Sącz/Szczecin
    Ja też miałem raz taki problem:
    Wróciłem od kolegi z konsolą (tam chodziła pod LCD FULL HD) i u mnie nie wyświetlał się obraz, nie wiedziałem co jest, wróciłem do kolegi i przestawiłem rozdzielczość na najniższą i to pomogło...
    Podepnij swojego xbox'a do LCD i zmień rozdziałke, mi to pomogło;)
     
  14. Thaw17

    Thaw17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Dzięki, tylko nie wiem jak podłączyć do internetu teraz bo podłączam kabel ale IP nie może znaleźć.
     
  15. Dead_Inside

    Dead_Inside Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a masz zmienione ustawienia regionalne ??
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Dead_Inside - a co ma piernik do wiatraka???
     
  17. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    A no fakt!


    Podlacz sposobem ktorym wczesniej podlaczales i zmien rozdzialke na nizsza,moze to cos da
     
Wczytywanie...

Poleć forum