1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bardzo dziwna sytuacja ze ściągniętym UFC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wojtek Mistrzu, Styczeń 10, 2013.

  1. Wojtek Mistrzu

    Wojtek Mistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomianki
    Witam
    Mam pytanko dotyczące dosyć dziwnej sytuacji ze ściągniętym UFC 3. Otóż w folderze, który ściągnąłem mam standardowo plik .dvd i archiwum rar. Tyle, że kiedy rozpakowuję to archiwum to mimo, że waży 7,3 Gb to wypakowuje mi się ok 90 mb [uprzedzam pytanie: gra ściągała się długo, na pewno nie ściągnęło mi się tylko te 90 mb :) ]: 3 foldery, z czego jeden jest z normalną aktualizacją, a dwa to video i pusty audio i NIC WIĘCEJ. Mógłbym nawet stawiać, że reszta to ukryte pliki, ale archiwum wypakowało mi się w kilka sekund (kolejna dziwna sytuacja: doszło do 1% i skończyło się rozpakowywać bez żadnego błędu), a winrar po otwarciu archiwum twierdzi że waży ono 90 mb.
    Z drugiej strony, kiedy wszedłem do imgburn i załadowałem plik .dvd (bez rozpakowywania) to program zachował się normalnie i wyświetlił mi 7,3 gigową grę.
    Dodam, że w komentarzach pod torrentem z tą grą ludzie twierdzili, że chodzi cacy, ponadto miał bardzo dużo seedów i leechów
    Mam dwa pytania w związku z tym:
    1. Może ktoś wie co się dzieje z tym archiwum/miał podobną sytuację?
    2. Czy mogę nagrać grę bez wypakowywania tego archiwum i będzie chodzić dobrze?

    z góry naprawdę wielkie dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Po co plik iso rozpakowujesz? Z pliku dvd nagrywasz iso nie ruszasz
     
  4. Wojtek Mistrzu

    Wojtek Mistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomianki
    Serio? Zawsze rozpakowywałem i dopiero wtedy nagrywałem :) Jak kiedyś czytałem poradnik to mówili, że nagrywa się jak się ma plik .iso i .dvd, więc myślałem, że muszę to rozpakować, żeby był w folderze plik .iso, a nie w archiwum.
    I kolejny problem jest taki, że jak zaglądam do tego archiwum to w ogóle tam nie widać pliku .iso... Samo w sobie archiwum jest tak jakby plikiem iso? Czyli zawsze jak będę coś nagrywał to po prostu załadować .dvd i nawet nie zaglądać do archiwum, jeśli rozmiar jest dobry?
     
  5. WerJar

    WerJar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódz
    Pewnie masz archiwum możliwośc wypakowania .iso i dlatego błąd jest ;)
     
  6. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Rary rozpakowujesZ pojawia sie iso i dvd i nagrywasz z .dvd . Jak sciagniesz to moze jest juz iso dvd lub jak sa pliki rar dajesz wypakuj nie musisz patrzec cos jest w nich.
     
  7. Wojtek Mistrzu

    Wojtek Mistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomianki
    Chyba nie bardzo mnie zrozumieliście... Mam plik .dvd, ale nie mam nigdzie żadnego pliku .iso. Ani w folderze, który ściągnąłem z torrentów, ani w środku archiwum.
     
  8. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    A z archiwum jest iso?zaczynasz z 1archiwum? Czym spakowane?Moze podwojnie spakowane.
     
  9. czaaki

    czaaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To archiwum pewnie jest plikiem .iso, sprawdź rozszerzenie. Winrar po prostu traktuje ten plik jako archiwum, bo prawie każdy obraz .iso można rozpakować winrarem.
    Jak ściągasz grę to jest kilkanaście archiwów do rozpakowania i wtedy z nich wypakowujesz .dvd. i .iso, a czasami jest tak, że od razu jest .dvd. i .iso jak w twoim przypadku.
     
    1 osoba to lubi.
  10. Wojtek Mistrzu

    Wojtek Mistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomianki
    TAK! Wielkie dzięki stary. Zawsze wcześniej nagrywałem na komputerze stacjonarnym, teraz chcę nagrać na laptopie i on to widzi jako archiwum rara, na stacjonarnym było po prostu .iso, więc nie wiedziałem co jest grane. Teraz wszedłem we właściwości i faktycznie to jest .iso. Czyli mam 2 pliki - .dvd i .iso i wszystko gra :)
    PS: myślicie, że nie ryzykuję niczym nagrywając grę na laptopie? Płyta jest verbatima.
     
  11. czaaki

    czaaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    UFC 3 jest XGD2, więc problemów nie powinno być. Jeżeli nie grasz po sieci to nie ma obaw.
     
Wczytywanie...

Poleć forum