1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bardzo dziwny problem DUZE LOGO XBOX

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez tomciopaluch, Marzec 10, 2010.

  1. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    witam..pisze w imieniu kolegi bo nie ma konta na forum a kupil niedawno xsa i nie wiemy co jest nie tak..wszystkie gry starsze chodza bez problemu .z nowszymi sa problemy,,u mnie te wszystkie gry chodza a u niego po wlozeniu plyty do napedu pojawia sie bialy ekran z bardzo duzym logo xbox360... i cisza,,, inny kolega wypalil mu na plytke jakis program BOOTUJACY ktory u niego dziala na te gry ...

    wsadzamy ta plyte bootujaca do napedu ,odpalamy i pojawia sie bialy ekran z duza iloscia chinskiego lub japonskiego tekstu wtedy wyciagamy plytke bootujaca i pojawia sie menu glowne konsoli ,wtedy wsadzamy gre i odpalamy na nowo i znow pojawia sie duze logo xboxa a u drugiego kolegi normalnie odpala gra.....o co chodzi???? w czym jest problem???

    prosze o porady bo nikt z nas nie siedzi w temacie ( ja nie mam obecnie neta i nie sledze forum-raz na czas od rodzicow kozystam) prosze o pomoc i dziekuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tijs18

    tijs18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To standardowy komunikat dla starych wersji iXtreme w przypadku kontaktu napędu z grą, która jest zabezpieczoną wyższą falą od tej, która jest obsługiwana przez daną wersje Firmwire.

    iXtreme 1.4-1.5; Wave 1, 2.
    iXtreme 1.51-1.6; Wave 1, 2, 3.
    iXtreme 1.61; Wave 1, 2, 3, 4

    Reasumujac jeśli twój kolega chce grać w najnowsze pozycje musi miec sflashowany napęd do wersji 1.61 lub iXtreme: Lite Touch
     
  4. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Albo patchować gry do wave 2 lub 3
     
  5. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    ten boot nazywa sie activate iso ...... ma tez najnowszego dasha z pendriva.... doslzy mnie sluchy ze aby mu normlanie gry chpodzily to musi patchowac iso na wave 2 czy to prawda???????? ja do swojej konsoli pat****e na wave 3 i mi wszystko smiga z nowych gier a u niego nic a nic ..nawet z tym activate iso
     
  6. livingfear

    livingfear Guest

    Pierwsze to trzeba ustalić jaki ma ixtreme w konsoli?
     
  7. Xbox_Gamer

    Xbox_Gamer Banned

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dokladnie - aktualizacja ixtreme'a albo zabawa w activate.iso...
     
  8. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    sam nie wie bo przerabial na gieldzie nie tak dawno temu a mial mu koles wgrac najnowsze ,wiec powinien miec okolo 1,6 ale mam wrazenie ze koles go wydymal bo ja mam 1,51 i na wave 3 jak przerobie to smiga wszystko ( gram teraz w BF bad company2) a u niego nic nie dziala,.,.tylko gry stare .bayonetta mu nie chodzi, cod.5 .assasin 2.tekken , ninja blade.itp itd
     
  9. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    dokladnie - aktualizacja ixtreme'a albo zabawa w activate.iso... -------------------------- czy ty umiesz czytac????????? wyraznie pisalem ze uzywamy iso i ma nowego dasha z pendriva!!!!!!!!
     
  10. livingfear

    livingfear Guest

    Wygląda na to,że ma ixtreme ok.1.41
    ale nie jestem pewien,jezeli tak,to będzie musiał paczowac na wave 2.
    napisałeś jakie gry mu nie chodzą a Jakie gry mu chodzą?
    ps.płytka activate iso nic nie da jezeli nie ma sie odpowiedniego ixtreme w konsoli.
    Napewno nie ma ixtreme 1.6
    bo
    bayonette ma wave 3
    a to wave
    obsługuje to ixtreme
     
  11. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    chodza mu typu ojciec chrzestny 2, gta 4, saint row i cod 5( wyzej pisalem ze nie chodzi ale jednak smiga bo sobie przypomnialem ze mowil ze super masakra na lotnisku i ze skonczyl gre)
     
  12. livingfear

    livingfear Guest

    Tylko to jeszcze nic nie znaczy ,bo te gry może były spaczowane i dlatego mu chodzą.
    Proponuję spróbować spaczować jakąś grę na wave 2 i odpalic na jego konsoli.
    Inaczej nigdy do tego nie dojdziemy jaki ma ixtreme w konsoli,na jaki wave paczować,czy wogóle
    jego ixtreme obsługuje activate iso.
    itd.
     
  13. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    moglby mi ktos wkleic link zebym mogl sobie pobrac program do patchowania gier na wave 2 ,,, na dysku mam tylko 3rd wave patch a tamten na wave 2 nie wiem jak sie nazywa..dzieki,,,,,,,,,,,,,,,,,,,czy moge odrazu gre z wave 4 spatchowac na wave 2 czy najpierw musze z wave 4 na wave 3 a pozniej wave 3 dopiero na wave 2
     
  14. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    bardzo prosze o jakies porady...kolegA NIE WIE JAKIE ma xtreme..konsola byla przerabiana okolo roku temu......./.ja mam 1,.51 i u mnie kazda nowa gra patchowana na wave 3 dziala super a u niego juz nie..ale cod 5 mu chodzi a takie stare nie jest....po uzyciu sprawdzonego u kogos innego activate iso tez nie dziala u niego....CO ROBIC?????????? wywalilismy juz 5 plytek'/
     
  15. livingfear

    livingfear Guest

    Przecież normalnie tym programem 3rd wave patch
    paczujesz grę i odrazu na taki wave jaki ci pasuję.
    np.
    wave 4 na wave2
     
  16. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    wlasnie w tym problem ze jak urcuhomie ten program 3rd wave patcher to w jednym oknie wybieram iso a w drugim jak wybieram patcha to mam tylko jeden plik do wyboru ... i jak nim spat****e to mi gry chodza a koledze nie
     
  17. livingfear

    livingfear Guest

    normalnie wybierasz obraz ISO
    a potem Dajesz na wave 2 np.
    i wciskasz
    ''patch my ISO in wave 2''
    i tyle,nie ma w tym nic skomplikowanego.
     
  18. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    ok sciagam jeszcze raz nowy program widac ja mialem jakis inny,.,...dzieki za rady i fatyge..pzdr
     
  19. livingfear

    livingfear Guest

    Daj znać jak już spaczujesz jakąś grę na wave 2
    czy koledze to odpaliło,czy nie.
    Mam nadzieję ,że w koncu się uda:)
     
  20. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    okok...dam znac ale nie wiem kiedy bo sie niedawno przeprowadzilem i nie mam u siebie jeszcze neta.. chodze do rodzicow jak cos potrzebuje....jak si enie uda nic to kumpel mowil ze przerobi konsole najnowszym xtreme ,,dzieki wszystkim za odpowiedzi
     
  21. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    sciagam dzis waves patcher bo tam sa do wyboru wave 2-3.....uzywalem narazie 3rd wave patch ale tam nie bylo zadnego wava do wyboru tylko jeden plik co sie wklejalo i mi to wystarczalo zeby na mojej konsoli chodzilo,,,
     
Wczytywanie...

Poleć forum