1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bardzo dziwny problem z padem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Trey, Marzec 5, 2013.

  1. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, mam nietypowy problem z padem. Nie wiem do konca o co chodzi. Kontroler tak jak by wariuje. Niby włacza sie normalnie lecz sam przelacza okienka np w dashu za co odpowiada normalnie rb. Tak jak by sie zblokował. Nie ma pojecia co jest grane. Przycisk sync na padzie przestal w ogole dzialac. Co mam robic w takim przypadku? jest szansa na naprawe we wlasnym zakresie?

    Z gory dzieki za rady i pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    rozkręć go i wyczyść ale odnoszę wrażenie że pad jest po solidnym upadku
     
    1 osoba to lubi.
  4. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kontroler sam sie chyba naprawil. Cos mi sie wydaje ze cos na stykach pod rb jest nie tak, przez to blokowal sie caly pad. Powciskalem na sile to rb i pad zaczal normalnie funkcjonowac. Najlepiej byloby go otworzyc zeby przeczyscic w srodku lecz niestety nie posiadam wkretaka.
     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Trey - wystarczy zwykły TORX 8.
    Co prawda w śrubkach znajdują się małe bolce, ale bez problemu można je wyłamać małym, płaskim śrubokrętem.
     
  6. bino_śpiewak

    bino_śpiewak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam. chciałbym dołączyć do wątku moje pytanie (jeżeli już kiedyś pisał ktoś z taką sprawą, wybaczcie, nie mogłem znaleźć za pomocą wyszukiwarki nic takiego) odnośnie problemu z padem, ponieważ mam nieco podobny jak Trey. mianowicie, jakiś czas temu zaczęły się kłopoty z lewym analogiem. od ok. 3 miesięcy gdy grałem, gałka nie zawsze (na początku było to sporadyczne, bo teraz jest już tylko gorzej) działała prawidłowo, nie wyczuwała odpowiedniego kierunku ruchu, do przodu bardzo ciężko było się poruszać, natomiast jeżeli bohater został pozostawiony sam sobie, delikatnie się cofał. teraz sytuacja wygląda tak, że ruchu do przodu pad prawie w ogóle nie wyczuwa, w menu danej gry sam przeskakuje po pozycjach. podobnie jest niestety z D-padem, kiedy naciskam kierunek "dół", pozycje w menu czy w dashboardzie przeskakują przeważnie o dwie. nie wiem czy jest to usterka, którą także da się załatwić rozkręceniem pada i wyczyszczeniem kurzu, czy jest to poważniejsza kwestia. z góry dzięki za pomoc w temacie.
     
  7. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Wyrobila sie. Na youtube widzialem rozne naprawy tego. Pad xbox 360 fix
     
    1 osoba to lubi.
  8. bino_śpiewak

    bino_śpiewak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za podpowiedź, z tym jeszcze można sobie poradzić jak widzę, oglądałem też fix analoga i to już jest wyższa szkoła jazdy;)
     
  9. Tomisen

    Tomisen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Podepnę się w tym temacie ponieważ nie znalazłem podobnego.
    Kupiłem ostatnio pada z allegro i w grze FIFA 13 nie działa sprint. Domyślny przycisk dla sprintu to R2. Zmieniałem ustawienia z R2 na R1, z R2 na kwadrat. Sprint dalej nie działa. W innych grach przycisk R2 działa. W menu nie działa także przycisk LT co jest pokazane na filmiku poniżej oczywiście w innych grach LT działa.
    w czym może być problem ??



    Poniżej zdjęcia tego pada.

    https://docs.google.com/file/d/0B6g55SLHMBvtSDJoamlXUlJIUDQ/edit?usp=sharing
    https://docs.google.com/file/d/0B6g55SLHMBvtWm13VlQyWHF4ZzQ/edit?usp=sharing
    https://docs.google.com/file/d/0B6g55SLHMBvtMXc3aEdvSk52X1k/edit?usp=sharing
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
Wczytywanie...

Poleć forum