1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

bardzo dziwny problem z xboxem prosze o pomoc

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez memeczyslaw, Listopad 7, 2011.

  1. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    witam posiadam xboxa 360 z 2008 roku model falcon przerobiony na 1,6, dzisiaj zaktualizowalem przeróbke na lt+ 2.0 i od tego momentu xbox nie czyta mi zadnej płyty, przed przerobka czytał je bez problemu. Zareklamowalem xboxa poszedlem do punktu sprzedawca sprawdził i u niego czyta wszystko bez zadnego problemu, wrocilem do domu podlaczylem i u mnie nie czyta kompletnie nic, ani kopii, ani oryginałow, ani filmow dvd. W czym tkwi problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jakbyś poczytał trochę to byś się dowiedział. Było napisane kwartylion srylion razy ,że przeróbka się usunęła. I trzeba wgrać najnowsze oprogramowanie dasha jak i później wgranie fw i wszystko wróci do normy
     
  4. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    czyli dobrze rozumiem, ze nalezy wgrac przez usb najnowszego dasha i wszystko wroci do normy? ponowne wgrywanie fw? przeciez wlasnie je wgrałem i zaplazilem za nie, mam wgrywac jeszcze raz i płacić po raz kolejny!? mój dash to 2.0.13599.0
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  6. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przy tobie sprawdzał konsole? Bez klucza powinien czytać filmy dvd, stawiam na wypiętą taśmę sata od napędu.
     
  7. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    przy mnie sprawdzał konsole wszystko widziałem odczytuje kazda plyte bez problemu, u mnie nie odczytuje nic

    aha proboje zaktualizowac dasha przez usb i wyswietla sie błąd:

    Nie można wykonać aktualizacji. Jeśli problem będzie sie powtarzać przejdz na stronę: Microsoft Xbox Support | Xbox 360, Xbox LIVE, Kinect, and Games for Windows - Xbox.com

    Kod statusu:
    315F-3524-1600-0700-C000-0010

    moze mi ktoś pomoc? co mam zrobic? w serwisie napęd odczytuje wszystko, a w moim domu nic! do tego nie moge zaktualizować konsoli przez usb, pytam gościa od przeróbki on nie wie co jest nie tak, ja też nie wiem, a czy tutaj ktoś będzie wiedział?

    rozszyfrowanie kodu statusu według strony xbox.com to

    Konsola wymaga naprawy. Możesz wysłać żądanie naprawy online.

    czy naprawde nikt nie wie o co tutaj chodzi? aha jeszcze jedna informacja kiedy zaloguje sie na profil nie mam avatarów kiedy daje zmień avatar to wyswietla sie zeby zaktualizowac dash ;/
     
  8. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Jaki masz dash teraz?

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  9. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mój dash to 2.0.13599.0
    dziwna sprawa w serwisie wsyzstko działa, a u mnie konsola nie odczytuje zadnej plyty, gdy chce zaktualizowac przez usb wywala błąd ze konsola jest uszkodzona, sprawdzalem w domu na dwoch telewizorach nic nie pomoglo ma ktos jakis pomysl? dziwna sprawa ;/
     
  10. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Niech wgra jeszcze raz przerobke.

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  11. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ale jak podlaczy u siebie to wszystko działa jak trzeba
     
  12. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
  13. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    To co kolega wyżej już napisał, to najlepsza, najbardziej pewna metoda. Niestety teraz M$ trochę namieszał i niektórzy mają problemy z LT.
     
  14. martin649

    martin649 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Może po prostu gościu podłącza w serwisie inną konsolkę ??? B w sumie co mo TV do odtwarzania gierek? O ile się nie mylę to 13599 to chyba najnowszy dash ,to co ty aktualizujesz?
     
  15. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ok ale jak wytumaczyc to ze u gościa wszystko działa? sprawdzal konsole przy mnie, podlaczyl śmiga wszystko przychodze do domu podlaczam i nie gra nic ma ktos jeszcze jakis pomysl? moze uszkodzony dash, bo nie posiadam wogole avatarów a jak chce go edytować to wyświetla sie błąd zebym zaktualizował system, aha i zauwazylem ze dash strasznie wolno chodzi tzn jesli włącze konsole napis startowy xbox 360 nie znika ekranu przez dobre 3-4 minuty to tez chyba nie jest normalne zachowanie
     
  16. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    U gościa chodzi u ciebie nie. To magia! Czarna najprawdopodobniej. No pomyśl trochę, ile ty masz lat? Nagle, przekraczając prób twego domostwa w środku do konsoli wlatuje demon i ją psuje. To nie możliwe więc to jakieś wymyślanie. Gość ewidentnie coś spieprzył i tyle. Cokolwiek tam chodzi na tej konsoli? Film DVD oryginalny włóż, zobacz czy działa. Później włóż oryginalną grę. Na końcu patrz na piratach. Jak nie działa to rozbierz konsolę i sam wgraj oryginalny FW. Zobacz czy działają oryginały. Później się baw we flash.
     
  17. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie wiem widocznie to magia bo tak jest, podlaczyl moją konsole przy mnie i widzialem u niego chodzi u mnie nie, nie wiem jak to mozliwe ale tak jest, nie działa mi zadna płyta, ani film dvd, oryginaly nic a nic, a co powiesz na temat uszkodzonego dasha? dlaczego nie mam avatarów i caly system chodzi bardzo wolno?
     
  18. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    To wgraj aktualizacje na nowo z pena
     
  19. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    wywala mu błąd przy updacie z pena. Myślę że to właśnie przez brak edytora awatarów. Podłącz konsolkę pod xbl i stamtąd ściągnij aktualizację
     
  20. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    i to pomoze? po aktualizacji napęd zacznie działać? moj problem tkwi w dashu?
     
  21. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nikt nie wie, ale nie zaszkodzi spróbować gdy wszystko inne zawodzi, tak ?. Wejdź w ustawienia i w pamięci usuń edytor awatarów. Potem podłącz konsolkę do sieci
     
Wczytywanie...

Poleć forum