1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bardzo pilne proszę o pomoc: Laptop do 3000zł

Temat na forum 'Co kupić?' rozpoczęty przez lasotaa, Październik 31, 2014.

  1. lasotaa

    lasotaa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. Wiem, że to forum o konsolach , ale moje pytanie nie dotyczy konsoli tylko laptopa ;( Nie chce zakładać nowego konta na jakimś innym forum dla jednego tematu . A więc biorę dotacje dla mikroprzedsiębiorstw i potrzebuje kupić laptopa mam na to 3000tyś zł . Wypadłem z obiegu , laptop ma służyć mi a wiec , do grania =) Bardzo proszę o pomoc . A cha znalazłem na allegro laptopa co ma 8 rdzeni msi bodajże nie znam się wiec proszę o pomoc

    1.nazwa tematu nie opisuje problemu
    2.temat w złym dziale
    Pozdrawiam- #Jabar
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Www.benchmark.pl napisz tam dostaniesz odpowiedź w Max godzinę z takim uzasadnieniem dlaczego ten a nie inny laptop ;)
     
  4. lasotaa

    lasotaa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok dziękuje za bardzo szybką odpowiedz temat zostal napisany również tam
     
  5. Qkisek

    Qkisek Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2009
    Posty:
    199
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Kup sobie lenovo z710 w prawie maksymalnej konfiguracji. Akurat wyniesie Cie okolo 3000 zl netto :)
     
  6. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Ja mam laptopa z taką konfiguracją: Klik. Posiadam już go rok i wszystkie nowe gry chodzą bez problemu, cena pewnie też już spadła, aczkolwiek nie wiem czy jeszcze można go gdzieś dorwać :)
     
  7. Qkisek

    Qkisek Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2009
    Posty:
    199
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    No to ten o ktorum mowilem ma w sumie takie same paramerty tylko dodatkowo jest wiekszy bo ma 17 cali i do tego full hd :)
    Cena podobnatroche wieksze 3800 ale netto to wyjdzie wlasnie kolon3000 jak kupujesz na firme
    Tak wiec polecam Lenovo Z710 :)
     
  8. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Jedyny mankament tego lapka to błyszcząca matryca, bo daje się we znaki szczególnie w lato, więc polecałabym matową. FHD nie jest mi specjalnie potrzebne. Ogólnie jestem zadowolona z niego i nie żałuję zakupu. No i dysk lepiej jak ma te 7200 obrotów, bo 5400 to jednak trochę mało, ale nie ma też tragedii. Polecam Lenovo, odradzam Acery, HP i Packardbelle bo to grzejniki, a nie komputery.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Lepiej to jak jest w lapku ssd. Bez ssd to nie komputer
     
  10. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    A kilka lat temu to o ssd to nawet pojęcia nikt nie miał i było dobrze nie przesadzajmy ze musi dopłacać do sprzetu który nie będzie mu potrzebny grafiki nie będzie Obrabial a na gry hdd mu starczy
     
    1 osoba to lubi.
  11. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Dokładnie to samo chciałam napisać :D nie widzę sensu dokładania ssd tylko po to żeby system szybciej chodził. Nie przesadzajmy, zwykle dyski dają radę. On chce tylko na nim grać, a nie zajmować sie zaawansowanymi rzeczami.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Panowie bo nigdy go chyba nie mieliście. Nie zgadzam sie zupelnie z wami.
    Sprzedawane lapki mogą mieć port msata w niego wpinamy ssd. Ewentualnie dysk ma dwa miejsca na hdd. Jesli i tej opcji nie mamy, demontujemy napęd, ktorego i tak sie zupełnie nie używa. W jego miejsce wrzucamy dysk w kieszeni, zupelnie nie widoczny kiszt kieszeni 19zl. Napęd można zas podpinac przez adapter sata usb. [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
     
  13. rasta312

    rasta312 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2014
    Posty:
    211
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kalisz
    Ja polecam Lenovo Y580 sam poaiadam. Do 3K znajdziesz już (poszukaj na allegro)

    A parametry :
    Intel Core i7 4 rdzenie 8 wątków
    8GB ramu
    Grafika : GTX660 2GB DDR5
    Matryca 720p (nie widzę potrzeby na większą)
    Dysk : 1TB + 256 gb SSD

    Moim zdaniem to wystarcza :)
     
    1 osoba to lubi.
  14. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3280
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Akir jestem kobietą, a nie facetem to raz. Dwa poza tym jak umieścić dysk ssd w lapku nie napisałeś nic co przemawia za tym żeby ten ssd mieć. Skoro już doradzasz to chociaż napisz dlaczego ;)

    @up ja też nie żałuję zakupu Lenovo Y580, chociaż mam troszkę inną konfigurację, ale lapek daje radę w grach ;)
     
  15. rasta312

    rasta312 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2014
    Posty:
    211
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kalisz
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jestes kobieta, widocznie szybkość do ciebie nie przemawia :).
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Mi wystarcza że na SSD komputer jest gotowy do pracy w 8s od włączenia i nie trzeba czekac na otwarcie aplikacji ;-)
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  18. jmyung

    jmyung Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2014
    Posty:
    56
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    U mnie w vaio po zainstalowaniu ssd laptop przeżywa drugą młodość. Mam też w stacjonarnym i nie wyobrażam sobie teraz pracy na zwykłym dysku. Nie słuchaj kolegów co odradzają zakup laptopa z dyskiem ssd, śmiech na sali :) Ewentualnie zrób tak jak napisał Akir, ale będzie po gwarancji.
    Druga sprawa, laptop do grania? na 15" czy tam na 17" to raczej będą męczarnie.
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie będzie po gwarancji. Dysk wyciagasz dwiema śrubami. Można go wyciągać z lapka. Naped także jest przykrecony jedna srubka od spodu. Na przyjladzie vaio [​IMG][​IMG]

    Tylko czasm nie myśleć o zakupie vaio. Laptopy poskladane ze śmieci(najtańsze komponenty) , praca bez ssd to jak celeron 700 z 64mb ramu. Marka vaio była tak slaba ze nawet sony jej nie chciało

    W hp mamy jeszcze prościej ściągamy pokrywe dolna. Dysk nie jest przykrecony a napęd standardowo na jednej ślubie [​IMG]

    Mój 1roczny system uruchamia sie bez loga vaio 4s do gotowego pulpitu. Pelen pulpit ikon okolo 12za pulpitem:)
     
  20. jmyung

    jmyung Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2014
    Posty:
    56
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja kupiłem sony vaio w 2010. Pół roku temu wrzuciłem ssd i jest niebo a ziemia. Wykonanie jest dobre (przynajmniej w tamtym czasie było), w porównaniu do samsunga czy innych podobnych modeli z tamtego okresu to nawet nie ma co porównywać. Nie wiem jak jest teraz z vaio
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Mam model z dotykowa matryca. Wlaczajac białe tło jest naprawdę duza ilosc czarnych pikseli. Obudowa szybko sie wyciera, napęd panasonic, dysk hitachi, touchpad bez przycisków. Strona producenta z driverami praktycznie nie istnieje. Przekonuje sie ten ktory probuje zainstalować czysty system.
     
Wczytywanie...

Poleć forum