1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Bardzo wysokie temperatury na CPU

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez karoll9815, Marzec 22, 2014.

  1. karoll9815

    karoll9815 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Cześć chłopaki.

    Mam pewien problem, otóż przyszła mi konsola (płyta ZEPHIR z HDMI) z naprawy po RROD 0102, od razu zainwestowałem w RGH, uruchomiłem FSD3, który pokazuje mi prawie 80 st. temperatury procesora na samym dash'u bez uruchomienia gry, temperatura GPU to ok. 50-70 st. również na samym dash,u bez gry. Temperatura wzrasta w ciągu ok. 5-6 minut i konsola jest na stojąco.

    Tutaj mam pytanie czemu są takie wysokie temperatury i czy mam się przy tym czegoś bać?

    Ewentualnie posiadam na naprawę 30 dni gwarancji.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    podwójnie wyrzuone pieniądze (reball + rgh) na zephyrze. rrod wkrótce wróci. temperatura tak szybko osiąga max czyli 80stopni ponieważ oba procki zrobione są w procesie technologicznym 90nm
     
  4. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28031
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Długo się konsolą nie nacieszysz nie oszukujmy się RRoD wróci i tak, graj póki ona działa.
     
  5. karoll9815

    karoll9815 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A dacie radę określić się jaka temperatura jest "niebezpieczna" i czy posiadając FSD3 konsola się jakoś wyłączy przy zbyt wysokich temperaturach lub ostrzeże mnie?
     
  6. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28031
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Wyskoczą Ci artefakty, konsola zacznie się zawieszać i złapie błąd...
    Ta ostrzeże Cię wyskoczy RRoD :D
     
  7. Porra na rrabarrbarr.

    Porra na rrabarrbarr. Banned

    Dołączył:
    Luty 24, 2014
    Posty:
    83
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Serio? Miales rroda, naprawiles i jeszcze zainwesrowales w rgh? :eek:oo
    Myslalem ze to Ja jestem glupi. :D (bez obrazy)

    Rrod wroci, gwarancje masz na 30dni ... zawsze daja na tyle ile wiedza ze napewno bedzie dzialac. Masz 30dni gry. ;P

    Zmien predkosc wiatrakow, moze temperatury spadna... Gdzie swoi xbox? w szafce? jest zaslonieta wieksza czesc?



    Jesli masz ochote za mną pograć, dodaj do znajomych! Suodki Jak Mjut
     
  8. karoll9815

    karoll9815 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A teraz zrobiła się ciekawa rzecz: uruchomiłem X'a na oryginalnycm dash'u, chodził ok. 20 minut, a jak uruchomiłem zaraz po tym FSD to temperatura była 55st. na CPU i 50st. na GPU. Czemu tak się dzieje? Czyżby FSD zawyżał?
     
  9. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zawsze przy używaniu fsd masz nieco wyższe temperatury, tak jak byś miał grę włączoną.

    Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
     
  10. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    sprawdz w fsd czy masz obroty wentylatorów na auto, bo może masz ustawione stałe małe obroty dlatego nie schładza.
     
Wczytywanie...

Poleć forum