1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

batlefield 4 na dysk rhg

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawson31, Listopad 1, 2013.

  1. dawson31

    dawson31 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam chcę sobie wrzucić batlefielda 4 na dysk w przerobionej konsoli na rgh .
    Nigdy tego nie robiłem ale dowiedziałem się że z pierwszej płyty należy wydobyć plik programem ( XBOX IMAGE BROWSER WERSJA 350) i wrzucić go na dysk w konsoli do folderu content drugą płytę należy prze konwertować programem iso2god i otrzymany folder wrzucić do folderu gry na hdd .Mój problem jest następujący nie wiem skąd ściągnąć XBOX IMAGE BROWSER WERSJA 350 ściągałem z Googli i za każdym razem wyskakiwał mi błąd i nie mogłem odpalić tego programu pomoże ktoś POZDRAWIAM Dawid .

    Run-time error 339

    Component MSCOMCTL.OCX or one of its dependencies not correctly registered a file in missing or invalid

    takie coś pisze

    //Edytuj posty zamiast pisać jednego pod drugim
    Warn
    Przeczytaj regulamin i zacznij się do niego stosować.
    ~z0nk31
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przerób obie płyty programem exiso gui - niezawodny.
     
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Też to miałem..
    Ściągnij ten plik
    http://www.ocxdump.com/download-ocx-files_new.php/ocxfiles/M/MSCOMCTL.OCX/6.01.9782/

    Wrzuć do C:/Windows/system32 (jeśli 32bit system), lub do C:/Windows/SysWOW64 (jeśli 64bit system)

    Z 1 DVD wypakowujesz tylko folder "Content", załadowujesz obraz do programu z boku masz pliki, naciskasz prawym na content i extract..
    2DVD przerabiasz iso2god.
    Masz folder z dvd2 do niego wrzucasz folder 000000002 z tego content co wypakowywałeś.
    Wszystko na dysk wew. odblokowujesz zawartość programem xm360 i gierka śmiga :)

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
     
    1 osoba to lubi.
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Ściągnij program xm360 i wrzuć na konsole, odpalasz z xexmenu lub ustawiasz ścieżke i z FSD możesz odpalić.
    Program jest łatwy w obsłudze, służy do odblokowywania DLC, w zasadzie to dwa kliknięcia.
    Włączasz i naciskasz "Rescan all", następnie "Show DLC" i "Unlock DLC" i powinno wysloczyć że odblokowało 1 DLC.

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
     
    1 osoba to lubi.
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Bo masz pewnie zaznaczone, "tylko do odczytu"..
    Weź PPM > właściwości i odznacz Plik tylko do odczytu

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
     
    1 osoba to lubi.
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Masz RGH? Nie wiesz co to Xexmenu,. jeden z podstawowych programów, to taki menedżer plików.
    Możesz wrzucić xm360 poprzez ten menedżer w FSD

    Edit;
    OK, spoczko. Każdy kiedyś zaczynał.
    FSD - Free Style Dash
    Pewnie wrzucił Ci to gosciu co robił RGH :)

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Powiedz mi konsola włącza się do "oryginalnego dasha" czy włącza się Free Style Dash (FSD)?
    Wrzucałeś już jakąś grę na xboxa, czy to twoja pierwsza?

    btw. NIE piszemy posta pod postem, jeśli chcemy coś dopisać używamy EDYTUJ

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
     
    1 osoba to lubi.
  9. dawson31

    dawson31 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Włącza mi się free style dash 3 i potem jest taki pomarańczowo niebieski obraz i tam różne zakładki z grami itp . ok będę pisał nie wiedziałem

    a jaka jest najnowsza bo ja się nie orientuje ? i te wszystkie pliki co wypakuje mam wrzucić na dysk w xboxie np do folderu xm360 ?

    to moja pierwsza gra

    ściągnąłem coś takiego xm360v2.0d w formacie rar


    contetn mam wrzucić tam gdzie śa te pliki data z cd 2 czy wcześniej do folderu bo te pliki z cd 2 są w trzech folderach najpierw jeden potem drugi i dopiero potem sa pliki data do którego folderu wrzucić content ??

    ok kopiuje się zaraz wrzucę na dysk i odpalę xboxa
    jeszcze taka sprawa jak odpalić ten xm360 wchodzę do folderu tam gdzie wrzuciłem i tam będzie ikonka do odpalenia czy jak ??

    ok to teraz czekam może to potrwać chwilę zanim to się wrzuci ma dysk
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    2.0d, tak te wypakowane pliki do folderu xm360 i na dysk konsoli

    Jak wchodzisz do folderu content to masz folder 00000002 to go skopiuj, do tego pierwszego gdzie jest 000000007.

    Wchodzisz w ten folder xm360 i tam powinien być plik z końcówką .xex to go odpalasz

    Btw. Z tym edytowaniem to chodziło mi że nie można pisać posta pod postem jak oby dwa są twoje, tak to się piszę normalnie :)

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
     
    1 osoba to lubi.
  11. dawson31

    dawson31 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wiedziałem to mój pierwszy post :) dzięki za informację :p

    wrzuciłem już grę na dysk odpaliłem ten program i pojawił się taki niebieski obraz u góry pisze scan all na dole remote connection i exit to dash co robić :D
     
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Scan all naciśnij :)

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
     
  13. dawson31

    dawson31 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i tak zrobiłem ale batlefield mi się nie pokazał tylko gta 5 i sniper elite

    gra się włączyła pisze ze potrzeb 2gb miejsca żeby coś tam zainstalować i się zawiesza i tyle
     
  14. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Musisz skopiować tekstury HD na dysk, do folderu content.
     
  15. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak juz masz zrobione jak pisałem to gre wrzuc na dysk wew. do folderu HDD:/Content/0000000000000000

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
     
  16. dawson31

    dawson31 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    całą grę tak samo jak wrzuciłem do folderu gry ??
    czy tylko te wydobyty plik content ??
     
  17. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak masz miejsce to mozesz wrzucic całą.

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
     
  18. MaTTiQ

    MaTTiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Tak jak ktoś wcześniej wspomniał. Wyciągasz tekstury HD, które zajmują niecałe 2GB, a kolejną DVD przerabiasz iso2god i potem wrzucasz tak:
    Content\0000000000000000\454109BA\00000002\454109BA00000000 -- TEKSTURY HD
    Content\0000000000000000\454109BA\00007000\ -- TUTAJ GRA PRZEROBIONA ISO2GOD, w tym katalogu bedziesz miał mały pliczek i katalog z końcówką ".data".

    Po wrzuceniu powinno się pojawić w grach lub jak u mnie xbox arcade. Od razu przeniosłem sobie do gier. Jeśli się nie pojawia to może nie masz włączonego skanowania katalogu Content. W FSD w ustawieniach, elementy grafiki bodajże i tam jest skanowanie katalogów.
     
Wczytywanie...

Poleć forum