1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Batman arkham city a lt 2.0?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lechita18, Luty 8, 2012.

  1. lechita18

    lechita18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wita. czy te gry polecą mi na przeróbce lt 2.0 i dashboard 14699? Czy muszę już wgrać Lt 3.0?

    NFS the run
    wiedźmin 2
    assassin's creed revelations
    dirt 3
    batman arkham city
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    poszły by jakbyś miał starszy dashboard w tym dashu jest cicha aktualka i nie pograsz już w gry z XGD3.. Musisz zaaktualizować do LT+3.0.
     
  4. lechita18

    lechita18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale jak nigdy nie podłączałem do live to też się aktualizowała? I czy jeśli wgrałbym starszy dashoard to już by nie działały?
     
  5. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    wszystkie gry dzialaja na lt+2.0 na dashu 13599 a jak masz nowego dasha 14699 to tylko i wylacznie przerobka lt+3.0 zeby wszystko chodzilo i oczywiscie patchowanie gier XGD3
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    ale wgrałeś w pendrive najnowszy dashboard i już ona się wgrała z tym dashem. Nie idzie zaaktualizować na starszy dash. Jeśli chcesz grać to LT+3.0 :)
     
  7. lechita18

    lechita18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki, to wgram lt 3.0, ale trochę mnie to dziwi, ponieważ cod mw3 działa normalnie. Wgrąłme dasha, kiedy wyskoczyła że fifa 12 musi mieć nowszą wersję i wgrałem 14699.
    A dash 14699 jest najnowszy czy jest jakieś nowszy?
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    najnowszy i jest w nim cicha aktualizacja... Ciekawe że działa Ci MW3, powinno wyskoczyć "Błąd autoryzacji dysku", a nagrane Liteon Ihas jeśli tak to się nie dziwie że działa :)
     
  9. lechita18

    lechita18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kupiłem kila kopii od kolesia z neta i nie wiem jak on nagrywa, ale nagrał mi nba 2k12 i pojawia się czarny ekran i się wyłącza, pewnie też już potrzeba lt 3.0.
    A ten Liton Ihas to jakiś zły sposób do nagrywania?
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Liteon Ihas 124 B < Jest to nagrywarka do której jest Firmware "LT MAX", pozwala on nagrywać płyty z XGD3 w 100%, bo normalnie zajmują więcej miejsca niż płyta i na zwykłej wypalisz 97% co nie oznacza że nie będzie chodzić :) Zaaktualizuj na LT+3.0, i jeśli chcesz nagrać grę na dysk to musisz mieć nagraną właśnie tą nagrywarką z tym FW, jak nie to będzie chodzić jedynie z płyty. a tak propo to czemu gościu jakiś Ci nagrywa a nie sam ? Przecież w tym nie ma nic skomplikowanego :)
     
  11. lechita18

    lechita18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    JA nawet nagrywarki nie ma, tylko w laptopie, a taka raczej się nie nadaje :D A to normalne że nagrywam grę na dysk i tak konsola dalej woła o płytę, a jedynie napęd nie pracuje?
    Czy nie powinno być tak, że jak nagrywam płytę na dysk to powinna odpalać bez płyty?
     
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak to normalne, płyta musi być w napędzie tyle że napęd nie pracuje a co z tym idzie oszczędzasz laser i nie ma takiego hałasu
    Takie coś to możesz zrobić jak masz JTAG/RGH, na przeróbce LT potrzeba płyty w napędzie nawet jak jest na dysku ..
    Co do nagrywania to ja bym zalecał Ci kupić Liteon Ihas 124 B (koniecznie z B) inaczej nie będzie szło wgrać FW od c4eva (LT MAX) i adapter USB-SATA i nagrywasz :)
     
  13. lechita18

    lechita18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli ten nba nk12 też prawdopodobnie jest dobrze nagrany, ale potrzebuje też lt 3.0. Więc wybieram jaką ofertę z allegro i wysyłam na przeróbkę.
    Ps. Gdzie tu jest jakieś podziękowanie do odpowiedzi? :)
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jeśli przepuścił przez ABGX`a go ten gościu to dograł patche które są potrzebne do LT+3.0, więc gra na LT+2.0 Ci nie odpali.. Nie wiem jak się z nim umawialiście. Z allegro, albo najpewniej to do jakiegoś serwisu najbliższego w twoim mieście.
    W prawym rogu masz taki znaczek PRZYDATNE to jest takie dziękuję.
     
  15. lechita18

    lechita18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A ja mogę tą grę sprawdzić przez AGBX czy jest dobrze nagrana?
     
  16. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Obraz się sprawdza przez ABGX (.iso) który się wypala na płyte, nie sprawdzisz chyba czy płyta jest dobrze nagrana. Jedynie po tym czy odpali na konsoli.
     
  17. lechita18

    lechita18 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    I czy jak wgram 3.0 to te starsze gry normalnie dalej bedą normalnie działać i czy profile też bedą dalej czy się usuną?
     
  18. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Stare gry będą działały normalnie tzn. XGD2. Te z XGD3 będzie trzeba wypalić od nowa z dogranymi topologydata. Profil będzie działać normalnie jak na starej przeróbce.
     
  19. Littbarski

    Littbarski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    85
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    UK
    Było już wiele razy o tym pisane, i wciąż to samo i to samo...

    Jeżeli konsola nie ma cichej aktualizacji, to można spokojnie grać offline na 2.0, i na najnowszym dashu. Cicha aktualizacja ściąga się/aktywuje tylko i wyłącznie wtedy, kiedy konsola jest podpięta do Xbox Live. Pisał o tym c4eva, i to wiele razy:

    It has been confirmed by the team that the dae.bin is now being silently updated on all LIVE-connected boxes.

    This update is not being deployed via a SystemUpdate or TitleUpdate, but rather occurs in the background without any visual indication or prompt to the user.


    Sam mam w tej chwili 2.0, i najnowszego dasha, i wszystkie gry chodzą bez najmniejszego problemu, bez żadnej zabawy z TU. To samo mają wszyscy znajomi, których konsole zawsze są offline.
     
  20. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Ja nigdy konsoli do neta nie podłączam i jak wgrałem najnowszy dashboard to nie szło grać w XGD3 bo po paru minutach gry wyskakiwał błąd o autoryzacji dysku .. Ciekawe że Tobie działa.
     
  21. Littbarski

    Littbarski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    85
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    UK
    Działa bez żadnego problemu, możesz wierzyć lub nie. Zresztą dyskusja na ten temat toczyła się w innym temacie na tym forum, i potwierdziły to także inne osoby,cytuję kolegę bakahk:

    bajka: na forum często spotkać można opinię: "nowy DASH wprowadza cichą aktualizację" jakby to powiedzieć, Ci użytkownicy niejako mijają się z prawdą; aktualizowałem u siebie, aktualizowałem u kilku klientów i wszyscy tak samo jak powyżej opisałem;

    Po wgraniu najnowszego dasha, wyczyściłem cache i gry chodzą normalnie na 2.0. Oczywiście konsola pozostaje cały czas offline, gram z płyt (bez instalacji na dysk twardy).
     
Wczytywanie...

Poleć forum