1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Batman xdg3 problem z nagraniem 3 plytki w kooszu :/ help

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sirczarny, Listopad 8, 2011.

  1. sirczarny

    sirczarny Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    opole
    Witajcie

    Mam do was prośbę czy ktoś mi wytłumaczy jak nagrać dobrze płytkę Batman Arkham City [Xbox360][RegFree][MULTi5][XDG3][WwW.ZoNaTorrent.CoM] ? juz 3 poszły do kosza
    znalazłem mase poradników na imageburn i wlasnie tym programem najnowszym nie poszło, ale zawsze przy 49 % :/ ustawialem layer break na sztywno i calculate i nic to samo :/ a jak zainstalowalem clonce CD to w poradniku piszą zeby otworzył plik *.dvd ale porgram wywala error ze zly format pliku i tylko moge otworzyc plik iso tym programem a tez mam ten najnowszy :/

    Czy da sie otworzyc plik dvd clonemcd?

    ktos mial problem z wypaleniem przy 49 % ?

    ps aha zrobilem update firmare mojej nagrywarki liteona bo wiem ze taka wyszła by plytka nagrala sie w 100% 1:1 wiec teraz mam taka iHAS-324B-AL1B

    HELP!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    widzisz zależy wszystko od nagrywarki i płyt.

    ja nie mam liteona ihas tylko jakąś zupełnie inną nagryware w laptopie i nagrywam wszystko co do tej pory wyszło w xgd3 w 100% i nic mi się nie dzieje...

    także sam widzisz jednym sie wali innym nie taki urok. ale jak masz ihas to iextremeburnera bierz konfiguruj i powinno ci to chodzić
     
  4. sirczarny

    sirczarny Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    opole

    juz wiem co sie stalo, chyba plik dvd jest zle skonfigurowany , ? ale dziwne bo dotyczy to wszystkich gier na xdg3 , jesli w clonecd wybiore gre bez xdg3 to przejdzie i normalnie program otworzy ten plik , kurcze ktos moze wkleic przykladowa tresc pliku dvd z gier xgd3 ? i czy pod layer break musi byc ta sama nazwa co plik iso bo u mnie jest inna, w sensie plik iso ma dlugo nazwe a w dvd jest to skrotowo przedstawione
     
  5. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Plik dvd musi sie nazywac tak jak plik .iso do ktorego sie odnosi.
     
  6. sirczarny

    sirczarny Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    opole
    tak jest wlasnie, ale podczas edycji w srodku pliku dvd nazwa jest inna, i czy tak moze byc ? bo sam plik dvd nazywa sie tak samo jak iso

    ja juz nie wiem , czy ktos zapoda linkie do sprawdzonego sposobu nagrania gry z xdg3 moze mam zla wersje tego batmana :/

    ps co to jest obraz z 0 800 ? moze takie oznaczenie mam tylko sciagac?
     
  7. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Otworz plik .dvd w notatniku i sprawdz czy masz

    Ja nagrywam wszystkie gry XDG3 na laptopie tez nie mam ihas i wszystkie w 100% sie nagrywaja
    Batmana normalnie zgralem w 100%
     
  8. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli twój plik iso ma nazwe przykładowo "Forza Motorsport 3 - Ultimate Collection DVD2.iso" to w pliku dvd musi być podana taka sama nazwa . No i oczywiście musi być dla gier XGD3 : LayerBreak=2133520
     
  9. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Plik dvd:

    LayerBreak=2133520
    nazwa_naszego_obrazu.iso
     
  10. sirczarny

    sirczarny Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    opole
    dzieki chlopaki, zmienie to i sprawdze to dzisiaj, obym nie zmarnowal 4 plytki :p
     
  11. lelusz

    lelusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2012
    Posty:
    133
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    czesc, mam dokladnie ta sama wersje o ktorej w pierwszym poscie napisal tworca tematu.

    W katalogu mam batman.iso oraz plik batman.dvd- ktory wyglada w srodku tak:
    "
    LayerBreak=2133520
    batman.iso
    "

    A mimo to nagrywarka nie chce go ogarnac :/ Nagrywam nagrywarka (HL-DT-ST DVD+RW GT10N) w lapku na plytach platinium.
    Komus udalo sie rozwiazac cala ta zagadke ? :)
     
  12. lelusz

    lelusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2012
    Posty:
    133
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Acha to raczej chyba nie ma znaczenia, ale wpierw plik ISO nazywal sie "Batman Arkham City [Xbox360][RegFree][MULTi5][XDG3][WwW.ZoNaTorrent.CoM]". Ja zmienilem bo jakos tak przejrzysciej bylo wpisac "batman.iso" w pliku *.dvd.
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    http://xboxforum.pl/artykuly-f31/[t...szy-artykul-edycja-3-a-120365.html#post942283 Jeśli to nie pomoże, to znaczy, że musisz wymienić nagrywarkę (najlepiej na Liteon'a iHAS x24B + adapter Sata --> do laptopa).
     
  14. lelusz

    lelusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2012
    Posty:
    133
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Adam34689 plytki wypalelm wg pewnej krotkiej rady jednego z uzytkownikow forum. Ogolnie nie mialem zamiaru instalowac gry na hdd, miala dzialac z CD. Polecil clonacd. Mialo latac, ale nie lata.
    Myslalem, ze na poczatku to wina batmana i tego ze sam robilem plik dvd ;p. Teraz sprobowalem nagrac rowniez PES12 (na 100% kopia gry jest dobra) ale tez ****.

    W obu przypadkach przy ok 50% otwiera tacke dvd i wyrzuca plyte (wczesniej clonecd przestaje nagrywac pasek buforu i ten drugi pasek ktory tam ejst schodzi do 0%).
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  16. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    oczywiscie w tym ihas masz wgrany LT MAX ??
    bo na stock firmware nie nagrasz 1:1
     
  17. lelusz

    lelusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2012
    Posty:
    133
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ok temat wraca jak bumerang.

    Dzis dorwalem nagrywarke 524b, wypalilem SSX'a (XDG2) i smiga az milo. Przyszedl czas na Batmana, niby fajnei spoko sie nagralo ale "PLyta nie jest obslugiwana" i tyle :/ Teraz juz nie wiem czy ja cos zle nagralem, czy zla wersja gry (zonatorrent).

    Przy probie krecenia gry z plyty wyskakuje powyzszy komunikat, a przy instalowaniu wykrzacza sie gdzies miejscu 30-40%


    EDIT: Ok odpalilem ABGX(1.0.6) i chyba problem lezy w: "Checking topology data
    The first 12 sectors of topology data are blank!"

    Na koniec testu wyszlo:
    "Checking Game CRC... (press Q to cancel)
    Percent Elapsed Estimated Time Average Current Errors Total
    Done Time Time Left Speed Speed Recovered Retries
    100% 6:12 6:12 0:00 22.2 MB/s 20.1 MB/s

    AnyDVD style corruption was not detected
    Game CRC = 61E7FB05

    Game partition CRC matches the verified ini!
    AutoFix was successful!"
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ustawiłeś abgx'a jak w poradniku? Nie dograło ci "Topologii" pod LT 3.0, dlatego nie działa.
     
  19. deepthroat

    deepthroat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  20. lelusz

    lelusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2012
    Posty:
    133
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Adam34689 to mowisz, ze jakbym dal ABGXa i dopiero nagral plytke to by poszlo ? :p Myslalem ze ABGX nie reperuje takich spraw, a jedynie sprawdza... no i wywalilem ta wersje gry z dysku :/ Bo faktycznie najpierw nagralem (mialem plik dvd) a pozniej dopiero zrobilem ABGXA... ;p Trudno :)
     
  21. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ściągnij obraz jeszcze raz albo wyciągnij obraz z płyty (jeśli nagrałeś iHAS'em z LT MAX z FW pod odpowiednią płytę) --> Nagraj jak w poradniku: http://xboxforum.pl/artykuly-f31/[t...szy-artykul-edycja-3-a-120365.html#post942283
     
Wczytywanie...

Poleć forum