1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Battelfield BC2 nie chce się połączyć z EA

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez patrycjuszRSV, Sierpień 27, 2011.

  1. patrycjuszRSV

    patrycjuszRSV Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suwałki
    Witam, otóż od jakiegoś tygodnia mam problem z połączeniem się z EA, mam też NFS Shift aktualnie od Electroników i jest to samo, nie łączy się z EA. Myślałem że może coś z serwerami robią bo pewnego wieczora odpaliłem grą i połączyłem się bez problemu ale na drugi dzień to samo, nie może się połączyć. Dzieje się to w różnych porach dnia, dzisiaj około 9 udało mi się połączyć ale już o 10:30 nie, przed chwilą próbowałem i również nie może się połączyć. Tylko ja mam ten problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Nie nie tylko Ty . Dzieje się tak też w MoH`u i innych NFS`ach . Myslę , że po prostu coś kombinuje EA .
     
  4. patrycjuszRSV

    patrycjuszRSV Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suwałki
    Skoro inni też to mi to wygląda na to że serwery są wyłączane, jakaś ograniczona liczba miejsc jest bo np znajomy widziałem że grał ale ja nie mogłem czyli on pewnie się załapał na wolne miejsce.
     
  5. cierp

    cierp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też to miałem. Napisałem do EA i dostałem radę, by zmienić strefę czasową. Co prawda miałem na +1 Berlin, pobawiłem się i dałem znów na Berlin i...zadziałało.
     
  6. Lukos

    Lukos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Blok
    Mnie ten sposób ze zmianą strefy czasowej nie pomógł. Również napisałem do EA i w odpowiedzi dostałem informację, że u nich na systemie testowym w centrum pomocy technicznej wszystko działa bez zarzutu. Skoro jest tak cudownie i miodnie to czemu ludzie na całym świecie nie mogą normalnie pograć w BF-a?
     
  7. patrycjuszRSV

    patrycjuszRSV Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suwałki
    Mnie również nic to nie dało, wczoraj połączyłem się w nocy to do 2 grałem a dzisiaj próbowałem już kilka razy i nic, do ch*ja nie podobne
     
  8. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Wiecie . W Centrum pomocy EA w Warszawie nie zawsze wszystko wiedzą . Kumpel mieszkający w Anglii też miał ten problem . Zadzwonił do EA centrum pomocy angielskiego i powiedzieli mu , że maja małe kłopoty z serwerami i , że jeszcze jakis czas może się to powtarzać . Tak więc u nas sami chyba nie wiedzą co jest i jak :)
     
  9. Lukos

    Lukos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Blok
    Wchodzą na Live i większość znajomych już sobie odpuściła granie w BC2 - nawet jeżeli serwery chwilowo są dostępne. Ciekawe jak długo potrwa jeszcze ta parodia - w sobotę nie dało rady połączyć z EA Online, wczoraj z rana i koło południa to samo. Dopiero wieczorem udało mi się załapać na małą rundkę. Niech to naprawią wreszcie bo raczej nie przysporzy im to zwolenników.

    @edit: poprawiło się u Was cokolwiek? Wczoraj (mimo iż znajomi z xbl grali w BC2) standardowo nie mogłem wbić do gry. Napisałem więc mniej grzecznego maila do EA i w odpowiedzi otrzymałem następujące porady:

    Witam serdecznie,
    Dziękujemy za kontakt z Centrum Pomocy Technicznej Electronic Arts.

    Przesyłam Panu porady, które powinny pomóc rozwiązać problem z połączeniem na konsoli Xbox 360:

    Krok 1

    Jeśli korzystasz z bezprzewodowego podłączenia do Internetu na konsoli Xbox 360, spróbuj podłączyć konsolę za pomocą kabla bezpośrednio do modemu. Jeśli używasz routera, upewnij się, że jest on oficjalnie wspierany przez usługę Xbox Live http://support.xbox.com/en-us/pages...ng/network-hardware-compatible-xbox-live.aspx

    Krok 2

    Jeśli Twój modem kablowy łączy się bezpośrednio z konsolą Xbox, spróbuj odłączyć go od zasilania i odczekaj ok. 3 min. Następnie włącz modem ponownie. Po wykonaniu tej czynności spróbuj jeszcze raz uruchomić konsolę i sprawdź połączenie.

    Krok 3

    Jeśli dwie powyższe czynności nie rozwiązały problemu z połączeniem, spróbuj zresetować ustawienia zegara systemowego na konsoli Microsoft Xbox.
    1. Uruchom konsolę Xbox bez wkładania płytki do napędu.
    2. Przejdź do opcji ‘’Ustawienia konsoli’’.
    3. Wybierz opcję ustawienia zegara.
    4. Ponownie ustaw datę (zalecamy wpisanie daty: 15.11.2001)
    5. Uruchom grę i spróbuj ponownie połączyć się online.


    Krok 4

    Również uszkodzone pliki, które są zapisywane w pamięci podręcznej mogą powodować problemy z połączeniem.

    Aby wyczyścić pamięć podręczną (cache) konsoli:
    1. Z pulpitu nawigacyjnego, kliknij na Mój Xbox.
    2. Wybierz opcję Ustawienia Konsoli.
    3. Wybierz Pamięć.
    4. Naciśnij przycisk Y, następnie wybierz opcje Wyczyść pamięć podręczną.
    5. Uruchom ponownie konsolę.


    Krok 5

    Jeśli wyczyszczenie pamięci podręcznej nie rozwiązało problemów z połączeniem, usuń zapisy gier. Uszkodzone pliki zapisanych gier, lub składy mogą czasami zakłócać połączenie online. Aby usunąć zapisane pliki gry należy wykonać następujące kroki:
    1. Uruchom konsolę bez płytki tzn. do interfejs gówny konsoli Xbox.
    2. Wybierz Ustawienia Konsoli.
    3. Wybierz Pamięć i kliknij przycisk A.
    4. Wybierz Gry i kliknij przycisk A.
    5. Wybierz grę EA i kliknij przycisk A.
    6. Usuń wszystkie zapisane pliki gry EA.
    7. Uruchom grę ponownie i przejdź do trybu online.

    Krok 6

    Jeśli wszystkie kroki opisane powyżej nie rozwiązały problemu, upewnij się, że porty dla usługi Xbox Live są otwarte. Są to porty, które muszą być otwarte w obu kierunkach przychodzących i wychodzących:
    • UDP Ports: 53, 88, 3074
    • TCP Port: 53, 80, 3074

    Aby dowiedzieć się, jak umożliwić przesyłanie danych przez te porty podczas gry w sieci, zapoznaj się z dokumentacją Twojego routera, lub zapory sieciowej. Jeśli chcesz grać przez Internet korzystając
    z sieci biurowej, skontaktuj się z jej administratorem.

    Jeśli nadal występują problemy z połączeniem, skorzystaj z narzędzia diagnostycznego Microsoft. Szczegółowe instrukcje można znaleźć klikając na link podany poniżej. Jeśli masz problemy związane z instrukcjami, prosimy o kontakt z Microsoft na 1-800-4MY-XBOX.
    • Pomoc dla konsoli Xbox Assistance on connection errors with your Xbox system.
    • Pomoc dla konsoli Xbox 360 Assistance on connection errors with your Xbox 360 system.

    Pozdrawiam,
    EA Centrum Pomocy.

    Dziś jak powrócę do domu to spróbuję sprawdzić cudowną szczepionkę, ale być może ktoś z Was będzie miał możliwość sprawdzenia tego wcześniej i podzielenia się swoimi uwagami w tej sprawie. Cała ta sytuacja zaczyna mnie powoli irytować bo EA zachowuje się tak, jakby nic się nie stało a tysiące graczy na całym świecie zostało z ręką w nocniku :(
     
  10. anih1

    anih1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    i jak pomoglo ? mi nie dziala NHL 11 :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum