1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Battlefied 4 - czy pójdzie?

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez Neithell, Kwiecień 15, 2014.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Neithell

    Neithell Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
    AMD FX(tm)-6100 Six-Core Procesor 3.30

    8,00 GB DDR3 1333 Mhz Kingstone cl9 blu

    AMD Radeon HD 7700 1gb DDR5

    MS Windows 8 Pro 64-bit

    Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX)

    Krótka piłka, pójdzie na tym Battlefield 4? Nie liczę oczywiście na żadne ultra detale etc., tylko na w miarę płynną grą chociażby na niskich ustawieniach. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. l33t

    l33t Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2008
    Posty:
    274
    Polubienia:
    75
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pytasz o single czy multi? Bo to zasadnicza różnica przy tej grze.

    Dopisz jeszcze konkretnie, który to model HD7770.

    /Wysłano z telefonu/
     
  4. Neithell

    Neithell Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
  5. l33t

    l33t Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2008
    Posty:
    274
    Polubienia:
    75
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Karta jest akurat bardzo fajna i tutaj nie będzie żadnego problemu. Także jeśli nie jesteś osobą, która musi mieć 60 klatek (a zadowala Cię 30), pograsz w singleplayerze nawet na wysokich detalach. Będziesz musiał na pewno wyłączyć antyaliasing i kilka niewiele wnoszących pierdół, ale to możliwe. A nawet obniżenie ręczne niektórych ustawień graficznych, praktycznie nie wpływa na wygląd tej gry. Ale trzeba poświęcić chwilę na ich optymalne dopasowanie.

    Gorzej może być z multiplayerem, bo BF4 potrafi czasem zadlawic nawet intelowskie i5. I tutaj nawet obniżenie ustawień może na niewiele się zdać. Ale radziłbym ci poszukać jednak jakiegoś testu procesorów, bo Twoja jednostka wcale nie musi wypaść tak źle.

    Tak czy siak przy obecnych cenach gry , myślę że powinieneś być zadowolony, bo na pewno sobie pograsz ;)

    Edit: albo kup Bf3, który jest o wiele lepiej zoptymalizowany, a na wysokich ustawieniach wygląda wciąż bardzo dobrze.

    /Wysłano z telefonu/
     
  6. Neithell

    Neithell Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
    Hmm, dzięki za rzetelną odpowiedź. Faktycznie, BF drogi nie jest, także zaryzykuję. Najwyżej powrócę do "starego", dobrego Bad Company 2.
     
  7. l33t

    l33t Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2008
    Posty:
    274
    Polubienia:
    75
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jesli się zastanawiasz jeszcze nad zakupem, a nie grałeś w "trójkę", to zdecydowanie polecam ten wybór. Masa zabawy, graczy nie brakuje, a jak pisałem: będzie Ci ta część o wiele lepiej chodziła na tym sprzęcie. No i poprzedni BF nie jest aż tak zabugowany. Poważnie, warto - zwłaszcza ze podstawka kosztuje raptem dwadzieścia złotych z okładem :)

    /Wysłano z telefonu/
     
  8. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    I dla tego wolę konsolę zero takich zmartwień
     
  9. l33t

    l33t Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2008
    Posty:
    274
    Polubienia:
    75
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przypominam ci zatem, że Battlefield 3 w wersji konsolowej był bardzo okrojoną grą. Zresztą shootery online są na tyle specyficznym gatunkiem gier, że szybko daje się odczuć każdy spadek płynności (piję tu do nextgenów).

    Nie mówiąc już o tym, że powyższy pecet, to nie jest najnowsza konstrukcja. I nawet w chwili zakupu nie był demonem szybkości, a po prostu zestawem złożonym z nieco tańszych, kompromisowych, podzespołów (jeśli się mylę - niech mnie autor i właściciel poprawi).

    Chociaż zgadzam się co do samej istoty, że w przypadku konsol takich problemów być nie powinno. I faktycznie kiedyś tak było, przez co konsola była najlepszym sprzętem do grania. Ale obecne konsole dostają niestety po tyłkach od zestawów złożonych za kwotę poniżej dwóch tysięcy złotych.

    Co się tyczy zwłaszcza Xboksa. Bo nawet powyższy komputer w tej samej rozdzielczości (720p),wygeneruje grafikę z lepszymi detalami (i dalszym rysowanie terenu) . To jest o tyle dziwne, że Radeon HD7770 debiutował aż dwa lata temu, jako jedna z tańszych konsoli konstrukcji. Wiec tym bardziej nie radzę porównywać dzisiaj jego ceny, bo jest po prostu śmiesznie niska, co wrzuca tylko kolejny kamyczek do ogródków producentów konsol obecnej generacji.

    /Wysłano z telefonu/
     
  10. Neithell

    Neithell Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
    Ku mojemu zdziwieniu... Battlefield 3 chodzi zaskakująco płynnie: 60 fps, przy spadkach do 45 przy naprawdę ogromnym natężeniu wybuchów, dymu, biegających ludzi itd. Generalnie jestem pozytywnie zaskoczony, bo tak jak kolega wyżej napisał, mój sprzęt nie jest demonem prędkości i nigdy nie był (nawet w dniu premiery tych podzespołów), jednak jest na tyle wydajny i tani (stosunek jakoś/cena), że spokojnie ciągnie na ustawieniach wysokich BFa 3 i podejrzewam, że nawet i BFa 4 dałby radę udźwignąć.
    Drugą kwestią jest właśnie okrajanie gier na last-genach i ogólna słaba wydajność next-genów. Dla kogoś kto w tyłku ma takie czysto techniczne sprawy, to omawiany problem nie ma w ogóle żadnego znaczenia. Gorzej jednak, jak już się trochę zainteresujesz sprzętem i zaczynasz widać tą niewielką różnicę między moim składakiem (PC), a np. Xboxem One. Trochę to śmieszne, bo mój FX jest już -jakby nie patrzeć- leciwy, tak jak karta graficzna, a taki np. najnowszy Xbox ma ok. 5 miesięcy.

    PS. Dla jasności, nie chodziło mi o hejtowanie czegokolwiek, bowiem sam posiadam i PS3 i Xboxa 360. Opisuje tylko moje odczucia. :)
     
    1 osoba to lubi.
  11. RocketFuel09

    RocketFuel09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    82
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    BF4 to raczej nie masz co próbować, bo jest jednak bardziej wymagający nic część trzecia. Pewnie byłoby ok. 30 klatek/s a to do multi zbyt mało żeby zapewnić komfortową grę. Trzeba pamiętać też o tym, że sama gra jest też mocno zbudowana, również pod względem optymalizacji i czasami to trochę kwestia szczęścia czy będzie płynnie chodzić czy też nie;)
    Poza tym muszę powiedzieć, że mimo iż u mnie gra chodzi płynniutko, w okolicach 100 klatek na sekundę, to Bf4 wydaje mi się słabszy od trójki, chociażby ze względu na ilość bugów i przede wszystkim netcode, który powoduje że nie widać skilla, a gra to jeden wielki przypadek. Może trochę wyolbrzymiam, ale BF3 po prostu wydaje mi się lepszy.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum