1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Battlefield 3 CreateDXGIFactory1 błąd PC - Pomocy

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Onicniepytaj, Październik 26, 2011.

  1. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Przed kupnem oryginalnego egzemplarza zamierzałem sobie sprawdzić wersję "dirty".. Na jakich detalach uciągnie mi PC..

    Pobrałem wersję Reloaded. Jak klikam najpierw w normalny bf3.exe wyskakuje okienko aktywacji..
    Jak podmieniam na wisienkę to mam
    "Nie znaleziono punktu wejścia procedury CreateDXGIFactory1 w bibliotece dxgi.dll"
    Po czym jeszcze mam komunikat zamknięcia aplikacji :/


    Sterowniki do radka mam najnowsze mianowicie 11.10 preview 3 + wgrany direct z Battlefielda 3. Radek to 6870HD, system operacyjny vista x64 pl sp2.
    Próbowałem z tym zmienianiem bez "TM" i nic to nie daje.
    Próbowałem w rejestrze pozbyć się "TM"też nic to nie daje..

    Więc już nie wiem co zrobić..


    Mam cykora że jak kupie oryginałke (a zamierzałem teraz kupić w piątek po robocie..) to będę miał to samo..


    Jednym słowem HELP
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Skoro wyskakuje Ci aktywacja to może crack źle skopiowałeś/zły pobrałeś :p
     
  4. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Ale chodzi o to że aktywacja wyskakuje przed tym jak klikam na normalne bf3.exe (wtedy jeszcze nie mam żadnego błędu z tym .dll) dopiero po tym jak dam wisienkę bf3.exe.


    Hex jedziesz na viscie czy win7?
     
  5. koper112

    koper112 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tomsi mam dokladnie ten sam problem co ty instaluje gierke tez wersja od reloaded wszystko ladnie pieknie sie instaluje po instalacji wchodze w cracka kopiuje i gdy chce odpalic gre to pisze "Nie znaleziono punktu wejścia procedury CreateDXGIFactory1 w bibliotece dxgi.dll" i tez nie wiem o co w tym wogole chodzi mam wszystko wgrane sterowniki nowe directa i nie wiem ciemna magia probowalem juz na rozne sposoby ta gierke instalowac i nic mam viste home premium sp1
     
  6. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    ja właśnie gdzieś wyczytałem, że problem występuje tylko przy viście. Spodziewać się więc musicie jakiejś poprawki do systemu lub innego cracka
     
  7. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Jak co to ja mam siódemkę Ultimate i rig z sygnatury - czy wersja legalna, czy z crackiem - BF śmiga tak samo.
     
  8. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Szlag mnie trafi.. specjalnie zrobiłem format i wgrałem win7 x64 ultimate i pupa dalej to samo a stery mam wszystkie najnowsze jakie są w necie..

    Dla przykładu Crysis 2 dalej na full hd z ustawieniami na maxa chodzi bez kłopotu i co najważniejsze bez kłopotu wchodzi do gry :/ a z tym BF3 kłopot.. Jak na razie powstrzymuje się z kupnem BF3 bo jak będę miał takie coś na oryginale to ja dziękuje za taką grę..

    A tak się napaliłem na multi :((
     
  9. ssgabi

    ssgabi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    witam aktualizacja

    witam miałem tak samo na viscie tylko do tego wszystkiego ( TM,STERY,DIRECT,CRACKI)sciagnałem aktualizacje systemu i odpala bez problemu na bardzo marnej juz grafice 9600GT
     
  10. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Gierkę odpaliłem (tyle rzeczy już próbowałem że głowa boli..), a raz po prostu spróbowałem i zainstalowałem grę z docelową ścieżką, czyli bez zmiany np. D:\gry\BF3 (itp itd).

    I gra o dziwo ruszyła :)

    Tak jak się spodziewałem lekko PC wyrabia we Full HD ze wszystkim na Ultra. A już miałem obawy że nie pójdzie ze wszystkim na maxa :)


    PS. Teraz już tylko czekam albo na 10 - wypłata. Albo na oddanie kasy przez dłużnika i od razu kupuję oryginalną wersję pod MP :D
     
  11. Damian Zakrzewski

    Damian Zakrzewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    juz wiem ocb wezcie sobie wgrajcie directx 11 bo mnialem 10 i mnialem ten sam blad teraz smiga jak wam to nie pomoze to juz niewiem dodam jeszcze ze mam karte graficzna gforce 9600gt
     
Wczytywanie...

Poleć forum