1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Battlefield 3 freeze problem (LT 3.0)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jedipl, Luty 8, 2012.

  1. jedipl

    jedipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    mam problem, ściągnąłem sobie Battlefielda 3 po kilku nieudanych próbach nagrania udało się.. Nagrałem. Odpalam konsolkę wrzucam DVD2 .. wszystko fajnie logo jest i mamy title screen "wciśnij START" wciskam i freeze.. Nic nie mogę zrobić obraz stoi nawet nie mogę otworzyć menu czy wrócić do dasha. Próbowałem zainstalować grę na HDD i tu też.. instalacja idzie do 56% i wywala ,że płyta jest zarysowana lub ubrudzona czy coś.
    Teraz co zrobiłem przy nagrywaniu: to tak mam obraz płyty .iso (8.13GB) i do tego plik .dvd (a w nim LayerBreak=2133520 Battlefield.3.Disc.2-XPG.mhteam.eu.iso) , ok włączam IMGBURN w ustawieniach mam optimal calculate w zakładce Write więc LayerBreak nie zmieniałem, prędkość 2,4x , ładuje plik .dvd , Write i wyskoczyło okienko wybrałem "Truncate" i tak zainstalowało się do końca.

    To wszystko, opisałem wszystko dokładnie ,ale w razie kłopotów odpowiem. Dodam jeszcze ,ze w tym przypadku nie nagrywałem na Verbatim tylko na innych.
    Mam już nagrane i zainstalowane na HDD WWE'12 i Naruto Ultime Ninja Storm 2 na Verbatim i działają bez zarzutów.
    Konsola to Elite, Jasper, LT 3.0 z HDD 120GB.

    Czekam na waszą pomoc, bo ja dopiero od nie dawna jestem posiadaczem X'a i jestem w tych sprawach zielony. :culpability:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Przepuściłeś obraz przez abgx v1.0.6 ?
     
  4. lakiluk2424

    lakiluk2424 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2009
    Posty:
    123
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    BF 3 ma duże wymagania i lepiej przed odpaleniem zainstaluj najpierw na dysku, możliwe że disc 2 porysował się przy odpalaniu go. Będziesz musiał jeszcze raz nagrać disc 2 i zainstaluj go na dysku, później odpalaj. Będzie śmigać:biggrin:

    Pozdrawiam lakiluk2424, nie zapomnij kliknąć "PRZYDATNE"
     
  5. jedipl

    jedipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    KamQiX dam ci screen z logu abgx:
    [​IMG]
    lakiluk2424:
    nagrałem na kiepskich (na Platinum) płytach nie na Verbatim, jak kupię Verbatim to zobaczę, ale muszę mieć pewność ,że nagrywam dobrze i sam plik jest ok.
     
  6. lakiluk2424

    lakiluk2424 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2009
    Posty:
    123
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z tego co widzę wszystko OK, nagraj jeszcze raz na nową płytkę i po nagraniu nagraj na dysk później odpalaj.
     
  7. jedipl

    jedipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok to jutro lecę do sklepu ;p
    A podczas nagrywania coś zmieniać ? Bo włączę przy nagrywaniu ustawienia domyśle w IMGBurn, po domyślnych coś zmieniać ,żeby dobrze się nagrało ?
     
  8. lakiluk2424

    lakiluk2424 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2009
    Posty:
    123
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18


    Można i tak, najlepiej wg jakiegoś poradnika.

    Nagrywaj tak jak nagrywałeś disc 1 :beguiled:i po problemie.
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  9. jedipl

    jedipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    lakiluk2424 ok dzięki , nagram jak na filmiku, mam już Verbatim.
    Napiszę potem co i jak.
     
  10. lakiluk2424

    lakiluk2424 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2009
    Posty:
    123
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    OK, jak coś daj znać, ale powinno wszystko śmigać :ghost:
     
  11. jedipl

    jedipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i lipa.. gr zainstalowała się na HDD ,czyli jest ok .. włączam grę, już nawet kampania się wczytuje i nagle: "Błąd gry: Nie można autoryzować dysku" no kurde ;//
    I co teraz ? Pewnie nici z grania ;/
     
  12. skrzydel5

    skrzydel5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Musisz kupić nagrywarkę Liteon Ihas
     
  13. jedipl

    jedipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha, ehh tyle męki i na nic no trudno ;/
    A i jeszcze jedno pytanie: Wszystkie gry XGD3 muszę nagrywać Liteon Ihasem ?? I czy jest jakaś stronka która pokazuje jakie gry są pod XGD3 ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum