1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Belzar PS3 modchip

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez spike200, Wrzesień 11, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Prawdopodobnie szykuje się nam przełom co do konsoli ps3. Krążą pogłoski, że stworzono już modchip z którego wielu użytkowników czarnulki będzie bardzo zadowolonych. Głównymi zaletami chipu ma być :
    - Działa na wszystkich modelach ps3
    - Będzie działał na każdej wersji konsoli (jap, usa, pal)
    - Będzie możliwe odpalanie kopii zapasowych gier ps3, przy czym orginałki będą działały dalej bez problemu
    - Możliwość odpalenia z płyty kopii zapasowej gry z ps2 ( tylko w wersjach ze wsteczną kompatybilnością )
    - Nie będzie trzeba nic kombinować z programami, i innymi rzeczami, wystarczy mieć chip i wszystko będzie działać
    - Obsługuje wszystkie aktualne tytuły
    - Ultra niskie zużycie energii, które ma nie zakłócać normalnego funkcjonowania PS3
    - Tylko 12 przewodów do przylutowania
    - Oprogramowanie chipa będzie można modernizować przez usb

    Wydanie chipa opóźnia się z powodu, najnowszego softa jaki wyszedł na konsole, podobno nieźle namieszał i pokrzyżował nieco plany jego twórcą. Lecz prawdopodobnie sytuacja jest już opanowana, a chip jest teraz w fazie ostatnich testów . Jak do tej pory nie ma podanej konkretnej ceny za chip .

    źródło

    Poszukiwać większych źródeł nie mam czasu, ale google na pewno powie wam coś więcej ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dud22

    dud22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tel Awiw/Dąbrowa Górnicza/Warszawa
    WTF , to bardzo dobra wiadomość , poczekamy zobaczymy może jednak kupię ps3 <:3 ^^
     
  4. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zawsze będzie to trochę taniej kupić czystą płytę blueray niż nową grę:) Chyba że będzie możliwość odpalania gier z dysku.
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    no to chyba sie niedługo skusze na slima :)
     
  6. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
  7. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    to juz lepiej kupic gre na allegro za 60 zl ;p i oryginała haha
     
  8. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Płyty DL też na początku kosztowały 15-20zł, a blu ray teraz stoją po 10-15zł. Jeśli ten chip rzeczywiście będzie działać to koszt kopii zapasowych będzie i tak niski.
     
  9. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    no coz,nagrywarka BR to jednak duuuzy koszt^^ do tego plytke latwo spieprzyc a nagrywarka tez ocno awaryjna

    dodaj koszt czipa+utrate gwar+mozliwosc ewentualnego spsucia+koszt nagrywarki VR+koszt plyty


    a w X masz przerobka 50zl,nagrywarka 100zl max,plytki nawet za 3 zl :)


    PS.ciekawe kto bedzie ssal 32gb gre z neta . bo jedna gierka okolo tyle ma;]
     
  10. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nagrywarka BR to duży koszt ale po czasie bez wątpienia się zwróci.
     
  11. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    po 500zł można znaleźć nagrywarki (po 350-400 nawet używki), koszt przeróbki pewnie będzie oscylował między 200 a 250zł.

    Gra waży 10-15gb (są i mniejsze), koszt takiej gry to 50-200zł, a kopia to 15zł.

    Czyli za możliwość grania na kopiach zapasowych musimy zapłacić ~600zł, a na płytach można oszczędzić nawet 85zł(licząc oryginały po 100zł). Po 7 grach zwróci nam się koszt przeróbki. Patrząc na przerażające kolekcje niektórych osób można spokojnie stwierdzić, że bardzo się to opłaca.
     
  12. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    I znowu zacznie się robić opłacalne sprzedawanie kopi :p
     
  13. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To jest BD-RE, czyli inaczej RW :p zwykłe BD-R są tańsze:
    Verbatim BD-R 25 GB-Blu-Ray Printable1 szt SLIM (714076770) - Aukcje internetowe Allegro

    A mniej firmowe są nawet po 20zł :p i tak wiemy że tańsze ceny to kwestia czasu
    ZA to nie pogracie sobie w MGS4 który jest na dwuwarstwówie ;]

    Co do samego modchip'a :> to jest bardziej inwazyjne niż flashowanie napędu, co oznacza że jest o wiele większa szansa na uszkodzenia sprzętu.
     
  14. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Te płyty co podałeś są 25GB więc się chyba nie nadają muszą być 50GB niestety.
     
  15. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Jeśli mowa tylko o rozmiarze plików to 25gb na pewno wystarczą.
     
  16. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie na takiego MGS 4:)
     
  17. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Nie wiem ile akurat ta gra zajmuje, ale obrazu do starszych tytułów zajmowały średio 10gb.
     
  18. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    MGS 4 podobno ledwie mieści się w 50GB nie wiem czy jest jeszcze jakaś taka gra. Ale nie wykluczone że będzie tak jak w xie że trzeba będzie nagrywać na DL
     
  19. kmmepl

    kmmepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A do ps3 wchodzą płyty BD-RW albo tam RE czy tylko BD ?
     
  20. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    po 100 zł miedzianek jest jakaś super nagrywarka :D ja mam taką która teraz kosztuje 30 zł i z Emtecami sobie radzi
     
  21. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    jak złamią PS3 to zobaczymy co beda mowili ci ludzie jeczacy ciagle ze kupili PS3 dla oryginalow a Xboxa kupuja tylko piraci!
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum