1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

BenQ 64930c - Pytania

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez dmoroz89, Marzec 20, 2011.

  1. dmoroz89

    dmoroz89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    Witam, otóż dostałem od znajomego w spadku konsole Falcon (data produkcji: 17.03.2008)
    Posiada ona naped BenQ, a dokladne dane to:
    model no: vad6038
    hw ver:j-da1a4
    fw ver:64930c

    Jest ona przerobiona, lecz nie wiem nawet ktorym flashem. Plytki z kluczem oczywiscie tez nie mam , bo znajomy gdzies ja zgubil. Moje pytania brzmia nastepująco:
    1.Czy zeby odczytac klucz bede musial ciac sciezki lub uzywac urzadzen typu probe itp itd?
    2.Czy bez w/w urzadzen bede mogl zaktualizowac flash do LT+ ?


    z gory dzieki wielkie za pomoc!

    P.S. prosilbym tylko o nie pisanie postow typu "jak sie nie znasz to lepiej zanies do serwisu"... chce to zrobic sam w domowym zaciszu i chce sie przy tym czegos nowego nauczyc, bo zawsze wszystko sam sobie przerabialem/modyfikowalem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    na benq nic nie tniesz - wgranie lt+ jest dziecinnie proste
     
  4. dmoroz89

    dmoroz89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    ok, tylko czy moglbys mi np podac jakis link do tutka czy cos, bo tutaj znalazlem jeden z 2009r, i wg niego potrzebny jest odpowiedni kontroler via i tutaj w sumie jeszcze jedno pytanie, czy nadal jest potrzebny odpowiedni kontroler via ? Czy moge po prostu zrobic flasha na pierwszym lepszym piecu z wejsciem sata ?
     
  5. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    jedyne czego Ci tzreba to bootowalny pen z dosflashem. komenda R (jak READ) i masz sczytany klucz
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a kontroller vis lub geforce na innych nie testowałem
     
  7. dmoroz89

    dmoroz89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    ok, tak wiec mam teraz pytanie, czy ten tutek jest odpowiedni i czy za jego pomoca dam rade bez zadnych problemow czy tez przykrych niespodzianek sflashowac naped? jesli nie to na podstawie ktorego tutorialu powinienem sie za to zabrac?
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  9. dmoroz89

    dmoroz89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    ok, czyli rozumiem ze moge rowniez ta metoda flashowac juz wczesniej zflashowany naped tak?
     
Wczytywanie...

Poleć forum