1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Benq a Płyta GA-EP45-DS3R na Intelu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez biondi, Czerwiec 23, 2011.

  1. biondi

    biondi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    W dniu wczorajszym chcąc zwolnić troche miejsca w swoim X360 usunąłem aktualizacje !
    Co się później okazało poprzez wgranie dasha z usługi live usunął mi LT+
    Konsoli nigdy nie przerabiałem odobiście lecz w tym przypadku chciałbym zaoszczędzić te 50zł które
    wołają za przerobienie konsoli i zacząłem kopać.
    Odpaliłem JungleFlasher i niestety nie wykrył mi napędu .. takie samo zachowanie pojawiło się przy DosFlash
    Wyczytałem, że problemem może być chipset intela który właśnie posiadam.

    Płyta gł to GEP45-DS3R .. Jest jakakolwiek szansa abym poradził sobie na Swojej konfiguracji kompa ?


    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Jeżeli sprawdziłeś wszystkie porty i nie wykrywa - to lipa.
    Albo zakupisz kontroler ,lub dasz do flesha .
    Powodzenia,.
     
  4. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Podepnij napęd do kompa sata
    Zasilanie oczywiście z konsoli. Konsola włączona
    Odpal najnowszego /EDIT Jungle flashera. Po odpaleniu wklej tutaj log który się wygenerował na starcie
     
  5. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Jeżeli sprawdziłeś wszystkie porty i nie wykrywa - to lipa.
    Albo zakupisz kontroler ,lub dasz do flesha .
    Powodzenia,.

    Ps .
    Napisałeś : "usunąłem aktualizacje"
    No raczej nie ,może o flesha napędu Ci chodziło.
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    heh a po co abgx?? czy ty aby wiesz o czym piszesz ??
     
  7. biondi

    biondi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    EDIT:
    Usunąlem aktualizacje .. a przy tym wyczytałem ze przeróbke rowniez mi wywiało


    Więc pewnie lipa ..
    A jeszcze jedno pytanie .. czy z chipsetami NForce rownież są problemy ?
    Pytam bo mam drugiego PC w `tailach` musze tylko dokupić obudowę i poskładach - dla syna
    I teraz wolę kupić obudowę i poskładach kompa aniżeli flash (50zł - w sumie za nic !)
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    chodziło mi o JF .
     
  9. biondi

    biondi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale JF nie widzi napędu to z loga nic nie wyniknie - chyba
     
  10. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A zainstalowały się sterowniki portio?
    W biosie wykrywa?
     
  11. biondi

    biondi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w biosie nie wykrywa .. wiec sterów nie instalowalem
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  13. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Pozmieniaj podpięcia sata .
    I sprawdzaj- wystarczy w biosie czy Ci wykrywa.
    Jeżeli nie to na innym kompie .
    "chipsetami NForce rownież są problemy " - Tak lub Nie w zależności od chipsetu.
     
  14. biondi

    biondi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale jajca .. wyłączyłem tryb AHCI .. i bios jaki i dosflash zobaczył napęd
     
  15. biondi

    biondi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba za szybko ucieszyłem się .. bo to że napęd wykrywa to jedno ale status 0x51 .. - już nie mam pomysłu !
    próbuje na wszelakie sposoby które dostępne są na forum ..
    Wyczytałem, że na intelach pomaga metoda z wysuniętądo połowy tracką.... -- lipa, chyba że cosik knoce ..
    Ma być . magic - NO .. pozniej wyłaczam wysuwam napęd .. wyłączam zasilanie .. tacka do połowy .. właczam zasilanie czyli uruchamiam boxa .. tacka w tym momencie się chowa i daje YES .. kolejna komenda .. wyłączam naped .. daje YES - status D1 .. a powinien być 080.

    Nie kumam tego .. albo chipset winny albo niedokladnie czytam
     
  16. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jak masz wszystko podpięte to klikasz Intro device ID, jak potwierdzisz to i w konsoli będą lecieć kropki "......" to wyjmij z tyłu napędu kabelek od zasilania i wsuń go spowrotem. Najlepiej poluzuj go sobie troche wcześniej.
    Bo tak jak robisz czyli wyłączanie i włączanie całej konsoli trwa za długo i dlatego masz błędy
    Dokłądny tutorial masz w jf w documentacions
     
  17. biondi

    biondi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robiłem wszystko pod dosem i jakbym nie robił była lipa ..
    Udało mi się przez przypadek .. a mianowicie .. w każdym ale to w każdym tutku pisze aby omijać komende magic .. czyli pierwszą .. dlaczego ??
    Nie mając już żadnego pomysłu pomyślałem .. a co mi tam .. pal licho .. i co ? poszło i to w kilka sekund !!
    Gry śmigają i jest o .. tylko nie wiem dlaczego NFS Hot Pursiut nie bangla .. a wcześniej banglał .. wgrałem LT+ to które kopiuje klucz lecz wywala błąd .. czyli nie 1.1 ale 1.9
    Tak czy siak .. nie ważne .. pewnie jeszcze poróce do tego .. ważne. że działa kinect i gierce dla synka

    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum