1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

BenQ, flash bez key.bin ?

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez krzysiekao14, Październik 2, 2012.

  1. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Witam mam pytanko do ludzi znających się na rzeczy. Czy mając DVD Key z Hitachi , same cyferk i litery i, nie plik key.bin, mogę wgrać LT 3.0 z takim kluczem do BenQ ?. Chłopak z tego forum mi przygotował jedynie FW do wgrania. Poza tym czy napęd BenQ zflas***ę bez drogich narzędzi przy pomocy samego kompa i Jungleflasher ?. Proszę o odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: BenQ, flash bez key.bin ?

    Jak masz same cyferki? Jak z hitachi wyciągać to jest ofw i z tego masz klucz wziąć.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  4. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    W Hitachi jest LT + 2.0 wgrane. To nie ja to robiłem tylko kolega.
     
  5. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: BenQ, flash bez key.bin ?

    No to ten soft z hitachi wyciagnij

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  6. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    A to wystarczy sam klucz, czy też to LT trzeba wyciągnąć ?.

    PS. Znajomy dał mi klucz, jednakże mówi, że nic mi on nie da.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: BenQ, flash bez key.bin ?

    Wystarczy sam klucz. Ale musisz pamiętać że musisz mieć taki napęd jak był oryginalnie bo spoof już nie działa.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    OK, kolega mi napisał na GG, że niby ten klucz jest do niczego, ponieważ, różni się od tego co jest w PCB i nic z tym nie zrobię, czy to prawda ?. W oryginale prawdopodobnie był Lite-On, jednakże ja mam teraz włożony BenQ.
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Odp: BenQ, flash bez key.bin ?

    Klucz musi się zgadzać z tym który jest na płycie głównej i pcb napędu. Inaczej działać nie będzie

    Wysyłane z mojego HTC Wildfire za pomocą Tapatalk 2
     
  10. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Aha, no to nic nie zrobię, a szkoda. Jeszcze kolega wgrał najnowszy dashboard, także nawet RGH się nie da zrobić, ehh....
     
  11. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Kolega nie dość, że nie mógł jasno odpowiedzieć na pytanie, to jeszcze Ci zablokował rgh, normalnie kozak.
     
  12. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    No przed tym miałem dasha 8955, moglem ją od razu dać do RGH, a nie bawić się w kupowanie drugiego napędu, który suma sumarum okazał się bezużyteczny.
     
Wczytywanie...

Poleć forum